Unde să vă cazați în Granada?

Vă planificați o vacanță în Andaluzia? Nu ratați Granada, iată care sunt cele mai bune zone de cazare!

Granada este al doilea cel mai faimos oraș din Andaluzia, după Sevilla, și este renumit în întreaga lume pentru că găzduiește cetatea Alhambra și palatul lui Carol al V-lea. Atracție culturală și turistică, Granada este, de asemenea, bogată în istorie și necesită mai multe zile pentru a o cunoaște. Prin urmare, va trebui să închiriați o locuință sau un hotel pentru a vizita Granada în liniște de la A la Z. Cu o populație de 237.800 de locuitori (2016), orașul a fost modelat de mai multe culturi și a jucat un rol important de-a lungul istoriei sale.

Pentru a găsi cazare în Granada, trebuie să știți că orașul este împărțit în patru orașe vechi și o duzină de districte. Fiecare dintre ele are propria cultură, identitate, istorie și, prin urmare, propria atmosferă. Unele sunt populare și festive – ideale pentru a vă bucura de un concert surpriză de flamenco – în timp ce altele sunt mai liniștite și mai aglomerate. Iată o prezentare a cartierelor în care puteți dormi în Granada.

Albaicina sau Albaycina

Albaicin, cazare în Granada

Credit foto: Flickr – Olmo1981

Această zonă este acum foarte populară printre studenți și este vechiul sat Elvira. Este, de asemenea, fostul cartier arab al orașului, unde musulmanii s-au refugiat din calea spaniolilor în timpul Reconquistei. Acest cartier vă va oferi o schimbare totală de peisaj, cu clădirile sale albe, labirintul de străzi înguste pavate cu piatră, arhitectura sa tipică din epoca musulmană – este cartierul medieval al orașului. Albaycin a fost cândva reședința artiștilor și a muncitorilor care au construit Alhambra.

În timp ce vă plimbați, profitați de punctele de belvedere din zonă, care oferă o priveliște neobstrucționată a orașului, de ferestrele pline de flori și de liniștea oferită de acest cartier. Dacă doriți să dormiți până târziu, încercați să închiriați un apartament cu vedere la Alhambra pentru a vă spori trezirea paradisiacă. În Albaycin, bucurați-vă de crepuscul și de apusul soarelui de la punctul de belvedere din San Nicolás, un cartier care atrage îndrăgostiți, studenți, turiști din întreaga lume, muzicieni și tineri boemi. În Albaycin există o concentrație mare de hoteluri ieftine sau mai rafinate.

Realejo

Realejo, cazare în Granada

Credit foto: Flickr – Thomas PLESSIS

Realejo este un cartier prietenos, festiv și la modă. Are multe baruri și restaurante cu terase, unde localnicii vin vara pentru a se răcori în zilele fierbinți de vară. Grădinile Carmen de los Mártires sunt atracția zonei, tipice pentru stilul andaluz. Aceasta este, de asemenea, zona în care se află faimoasa Alhambra și o mare parte din parcul Dehesa del Generalife, situat pe promontoriu. În timpul dinastiei Nasrid – fondatorii orașului – era cartierul evreiesc. În prezent, cartierul este emblematic pentru vilele andaluze cu grădini deschise spre stradă: vilele Cármenes. O zonă plăcută în care să stai în Granada dacă îți place să petreci, deși este un pic mai retrasă, dar ai grijă: sunt mulți turiști aici.

Sacromonte, cartierul țiganilor

Sacromonte, cazare în Granada

Credit foto: Flickr – Charlie Jackson

Un vechi oraș țigănesc, aceasta este zona peșterilor, dincolo de zidul de Don Gonzalo. Se crede că a fost locuită încă din secolul al XV-lea, dar alții datează construcția peșterilor încă din timpul Imperiului Roman. Aici au loc multe spectacole de flamenco țigănesc, dar mai mult ca atracție turistică decât ca tradiție culturală. Atunci când țiganii, alungați din Europa, s-au stabilit aici, au creat un dans – dansul zambra gitanacare a devenit flamenco. Dacă stați în această parte a Granadei, veți fi scufundați în alte vremuri.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro