Unde să vă cazați în Draguignan și în împrejurimi?

Aveți de gând să descoperiți hinterlandul din Var? Iată unde vă puteți caza în Draguignan, unul dintre cele mai frumoase orașe din zonă!

Draguignan, fosta prefectură a departamentului Var, a devenit în decurs de câteva decenii un loc turistic și un punct de interes cultural de prim rang; patrimoniul său istoric pitoresc, monumentele istorice somptuoase, piețele umbrite tipic provensale și străzile pietonale fermecătoare sunt, bineînțeles, pentru ceva. Capitala regiunii Var Est, dominată de faimoasa stâncă Horloge și de grădinile sale fabuloase, orașul vechi este un loc mitic în care este plăcut să te plimbi, indiferent de anotimp!

În plus, orașul este așezat în inima unei regiuni naturale a cărei frumusețe le va tăia respirația celor care iubesc plimbările bucolice și drumețiile: să nu uităm că Draguignan este și “Poarta de intrare în Verdon”, iar locul se pretează în mod deosebit la plimbări nesfârșite într-o natură tipică și plină de viață. Mai mult, situl este un punct de întâlnire pentru pasionații acestei activități sportive și dispune de numeroase trasee care îi vor încânta atât pe cei mici, cât și pe cei mari veniți să descopere regiunea!

Sunteți gata să vă scufundați în inima Provence-ului autentic? Haideți, vă vom duce și vă vom da cele mai bune sfaturi pentru a găsi cazare de vis în Draguignan.

Centrul orașului

Centrul orașului Draguignan

Credit foto : Flickr – Alehins

Inima orașului Draguignan bate pe străzile sale mici și umbroase, care se învârt în jurul clădirilor colorate, tipic provensale; aici, viața este frumoasă, mai ales vara! Mergeți de-a lungul rue de l’Observance și opriți-vă într-una din numeroasele cafenele ale orașului, unde timpul pare că s-a oprit; după ce ați vizitat splendidele Biserica Saint Michel vizitați unul dintre muzeele din oraș, dintre care merită menționate două: Muzeul de Arte Frumoase care reconstituie viața artistică a poporului provensal, și Muzeul de Arte și Tradiții Populare, care explică istoria regiunii prin intermediul unor colecții unice.

În ceea ce privește cazarea, este ușor să găsești un loc de dormit în Draguignan, fie în hotelurile locale – este recomandabil să rezervi cu mult timp înainte în timpul sezonului estival – fie în hanurile împrăștiate ici și colo în clădirile autentice din centrul istoric!

Blancon

Blancon, Pierre de la Fée, Draguignan

Credit foto: Wikipedia – Royonx

Comună rezidențială fermecătoare, cocoțată pe un deal la nord de Draguignan, Blancon are un monument destul de unic: monumentul Piatră de zână un dolmen pe care te-ai aștepta să-l vezi în Bretania sau în Irlanda, poate fi găsit acolo!

În plus, această zonă rurală fermecătoare este punctul de plecare a numeroase trasee de drumeție în interiorul Var: descoperiți valea Riaille apoi, aventurați-vă la Malmont și la priveliștea sa unică asupra regiunii; multe case de oaspeți sunt situate în zonă și vă vor permite să vă cazați în Draguignan, la un cost mai mic și cu o experiență turistică de neuitat!

Trans-en-Provence

Trans-en-Provence

Credit foto: Flickr – debs-eye

Situat la mai puțin de 5 kilometri sud de Draguignan, Trans este un loc preferat de toți cei care au ocazia să descopere acest fermecător sătuc cocoțat pe Nartuby și care oferă numeroase festivități estivale – festivalul Saint-Roch, în special, o sărbătoare patronală cu accente mediteraneene, cu concursurile sale de petanque și “aïolis” organizate după 15 august – dar și partea sa de mici comori păstrate cu gelozie, cum ar fi “fântâna aeriană” a inginerului belgian Achille Knappen, construită în 1930, un turn de colectare a roua ambientală din piatră ; sau biserica splendid decorată din secolul al XV-lea a comunei. Să nu uităm de podul Bertrand, în inima satului, care vă permite să admirați cascadele!

Unde să dormi în Draguignan în comuna Trans ? Mergeți și aruncați o privire la campingurile din zonă, care profită de situația geografică excepțională a satului, aproape de mai multe râuri, sau la fermecătoarele case de vacanță care vor atrage familiile sau iubitorii în acest mic sat paradisiac.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro