Unde să vă cazați în Colmar? Hoteluri, plaje si parcari

Aveți de gând să vizitați Alsacia și minunile sale în curând? Iată ghidul nostru cu cele mai bune locuri de cazare în Colmar!

Situat în sudul Alsaciei, în departamentul Haut-Rhin, frumosul oraș Colmar este a treia comună ca mărime din regiune, după Mulhouse și Strasbourg. Oraș medieval și renascentist, Colmar are un patrimoniu arhitectural, istoric și cultural impresionant. A fost un oraș al Imperiului și s-a aflat în centrul multor conflicte înainte de a fi integrat în Franța.

Vestigiile acestor perioade pline de evenimente sunt numeroase: Biserica Colegială Saint-Martin, casele medievale, Teatrul Municipal, câteva mănăstiri și, mai ales, canalele sale, cunoscute și sub numele de “Mica Veneție” pentru asemănarea lor cu cele ale orașului italian! Pe lângă aceste clădiri istorice, vă recomandăm să vizitați Muzeul Unterlinden sau replica Statuii Libertății. De asemenea, profitați de poziția geografică a orașului Colmar, în centrul podgoriilor alsaciene și aproape de poalele munților Vosgi, pentru a savura minunatele vinuri locale și descoperiți pivnițele din zonă Colmar nu este numit întâmplător “capitala vinurilor din Alsacia”!

Alegerea cazării potrivite în Colmar este esențială pentru a vă bucura de șederea în acest frumos oraș alsacian. Deci, unde să dormi în Colmar? Pentru a vă ajuta să vă pregătiți călătoria, am alcătuit un ghid cu cele mai bune zone de cazare din Colmar!

Colmar Centre și Colmar Vechi

Vechiul Colmar Cartierul Centrului este cartierul turistic al orașului Colmar și cuprinde întreaga zonă a orașului. Vechiul Colmar Aici se află principalele atracții turistice și culturale ale orașului, precum și frumoasele case medievale și clădiri istorice.

Pentru cazare în Colmar, nu se poate cere o zonă mai bună: o recomandăm dacă doriți să vă bucurați de farmecul pitoresc al orașului, mai ales pentru un sejur scurt. Bucurați-vă de o plimbare plăcută în centrul orașului pentru a descoperiBiserica Dominicană diferitele muzee, cum ar fi Muzeul Bartholdi sau să vă pierdeți pe străzile fermecătoare ale vechiului Colmar! Și, mai presus de toate, nu există nimic mai bun decât să te poți caza în Colmar la distanță de mers pe jos de cele mai bune restaurante și cafenele din oraș.

Saint-Léon

La nord de Old Colmar, la Cartierul Saint-Léon  este un compromis bun pentru cazare în Colmar.

Prezența a numeroase baruri și restaurante în centrul orașului tinde să îl facă foarte tumultuos, cu fluxul zilnic de turiști. Dacă doriți să evitați această agitație și să vă bucurați de o atmosferă mai liniștită, este o idee bună să vă alegeți cazarea în Colmar în acest mic district nordic! Poziția sa vă permite să ajungeți cu ușurință la atracțiile din centrul orașului pe jos. Dacă veniți în Colmar cu mașina, puteți parca mai ușor în acest cartier, aproape de centru.

În jurul gării

Gara Colmar

Credit foto: Flickr -frankieleon

Gara din Colmar, cu Avenue Raymond Poincaré vizavi, marchează granița dintre cartierele Centru și Sud. Cazarea în Colmar în jurul gării poate fi o opțiune excelentă! Dacă veniți în oraș cu trenul sau intenționați să vizitați orașele învecinate, nu va trebui să vă cărați toate bagajele în centru. În plus, puteți ajunge ușor pe jos în centrul orașului și la locurile de divertisment. Dacă alegeți să vă cazați în partea de sud a Colmarului, atmosfera va fi mai puțin agitată decât în centru – și tot va fi ușor să ajungeți pe jos în orașul vechi!

TravelMax.ro