Unde să vă cazați în Casablanca?

Plănuiți o excursie pe coasta de vest a Marocului de sărbători? Află acum în ce cartier să stai în Casablanca!

Cel mai mare oraș din Maghreb după numărul de locuitori, Casablanca – ad-Dār al-Bayḍā în limba arabă – are 3 359 818 locuitori și este situat în partea central-vestică a Marocului, pe flancul său atlantic. Capitala economică a țării, orașul are un bogat patrimoniu istoric, cultural și arhitectural, cum ar fi Moscheea Hassan II, care se numără printre cele mai mari moschei din lume. Cu climatul său mediteranean cu influențe oceanice, Casablanca are un climat ideal și atrage milioane de vizitatori: 10,332 milioane de turiști au vizitat Marocul în 2016. Oferta de cazare din Casablanca este foarte variată, de la cazare de lux (hotel, riad) la vile mai modeste. Cu toate acestea, în ultimii ani, chiriile au crescut foarte mult, astfel încât cazarea în Casablanca poate fi costisitoare, în funcție de zonă.

Primele urme de ocupație umană din Casablanca datează din perioada paleolitică, ceea ce face din Maroc un sit arheologic de talie mondială. Casablanca, “cea albă”, se întinde și are multe cartiere diferite de la unul la altul. Iată unde să vă cazați în Casablanca.

CentrulCentru, cazare în Casablanca

Credit foto: Flickr – Axel Drainville

Există mai multe “centre” în Casablanca. De exemplu, cartierele Maârif, Gauthier, Racine și Palmiers pot fi considerate fiecare ca fiind centrul orașului. Maârif este locul preferat de ieșire al tinerilor cazablanceni și veți găsi în Casablanca mai ales reședințe de lux în care să dormiți. Maârif este situat în spatele Twins Center și oferă un amestec unic de clădiri de lux, restaurante și cafenele șic, precum și nenumărate magazine și mari magazine.

În cartierul Gauthier, între Place de la Fraternité și Rond-Point Mermoz, există o multitudine de baruri și restaurante care servesc preparate din bucătăria marocană și internațională. În Gauthier, nu sunteți departe de vechea Medina și de Sour Jdid, unde puteți vedea faimoasa Moschee Hassan II cu vedere la ocean. O zonă foarte centrală pentru a explora orașul, o alegere ideală pentru cazare în Casablanca.

AnfaAnfa, cazare în Casablanca

Credit foto: Flickr – Panegiricile lui Granovetter

Anfa este numele antic al orașului, care înseamnă literalmente “deal”, despre care se spune că ar fi fost fondat de romani, dar această fundație romană nu este unanim acceptată de istorici și arheologi. Anfa este situată în apropierea cornișei și este traversată de Boulevard Driss Slaoui, Boulevard de l’Océan Pacifique, Boulevard du Lido, Boulevard Kennedy și Avenue de Nice: zone foarte aglomerate și pline de viață. Este cel mai exclusivist cartier din Casablanca, unde se află tinerețea de aur a Casablanca-ului, multe palate luxoase, hoteluri, pub-uri și discoteci – ideale pentru întâlniri cu tinerii – până la plajă. Este una dintre cele mai plăcute zone de cazare din Casablanca.

Aïn Diab

Ain Diab, cazare în Casablanca

Credit foto: Flickr – Kent MacElwee

Cu fața spre Oceanul Atlantic, cartierul Aïn Diab se află lângă Anfa și are vedere spre Corniche. Este o zonă foarte turistică, care atrage din ce în ce mai mulți vizitatori. Aici veți găsi o mulțime de cafenele, restaurante, baruri, magazine și vile cu piscine, precum și al doilea cel mai mare centru comercial din Africa: Morocco Mall, cu un acvariu de un milion de litri și 200.000 m² de vitrine. Prin Avenue de Nice se poate ajunge în cartierele Bourgogne și Racine: o locație centrală pentru cazare în Casablanca.

Lasă un comentariu