
Aveți de gând să vizitați Morbihan și coasta sud-bretonă? Aici este selecția noastră de zone de cazare în Carnac!
Peste 10.000 de ani de istorie sunt povestiți la Carnac, acest sit megalitic din departamentul Morbihan, ale cărui relicve pot fi vizitate, între menhire și dolmeni, de la Cairnul Kercado la tumulul Saint-Michel, de la Golful Quiberon la suculentele prăjituri bretone. Carnac este o comună vastă din Morbihan, situată de-a lungul unei linii de coastă zimțată pe coasta atlantică, între Golful Morbihan și peninsula Quiberon și între Lorient și Vannes. Populația permanentă este de numai 4.260 de locuitori, dar crește odată cu sezoanele de vară și cu atracțiile sale turistice, în special cu aliniamentele megalitice, despre care se crede că au fost ridicate între 4.000 și 2.000 î.Hr., în perioada neolitică. Când vizitezi Carnac, te întrebi mereu cum a putut omul preistoric să construiască aceste nenumărate menhire și dolmeni, unele dintre ele având o înălțime de peste 4 metri.
Pe partea dinspre port, în mijlocul unei varietăți de restaurante și baruri bretone, există și unități de tip spa: un hotel thalasso în Carnac este ideal pentru a combina vacanța și starea de bine! Căutați cazare în Carnac? Vă prezentăm cartierele și soluțiile de cazare pentru a sta în Carnac și în împrejurimi în timpul șederii dumneavoastră!
Marea plajă din Carnac

Credit foto: Wikimedia Commons – Petro
Carnac nu este renumit doar pentru siturile și vestigiile sale preistorice. Este, de asemenea, o stațiune balneară renumită din Morbihan, care își atrage turiștii bogați încă de la începutul secolului al XX-lea. Într-adevăr, stațiunea de la malul mării a fost creată în 1903 pe fostele mlaștini de sare din Breno și a luat rapid avânt. Carnac a devenit bicefal, împărțit între Carnac-plage și Carnac-ville.
În jurul Grande Plage de Carnac, care se întinde de-a lungul golfului Quiberon, veți găsi multe hoteluri unde vă puteți caza în Carnac, între Boulevard de la Plage și Avenue des Druides. O plimbare de la Pointe Churchill la portul de agrement – Port en Dro – merită o vizită. Multe restaurante și baruri – asta e Bretania! – mărginește zona de plajă, spre Allée du Parc și Avenue Miln. Zona portului este un loc ideal de cazare dacă doriți să vă aflați aproape de plajă, dar și dacă doriți să ieșiți în largul mării pentru a pescui sau să vă bucurați de o plimbare de-a lungul cheiului în zilele însorite. Urmând digul spre vest, există o plimbare lungă până la Po Point.
Centrul Carnac

Credit foto: Wikipedia – Yann Gwilhoù
Centrul orașului Carnac este un fel de oraș vechi, datând de dinainte de dezvoltarea stațiunii balneare. Acesta este organizat în jurul Bisericii Saint-Cornély – construita între secolele XVII și XVIII – clasificat ca monument istoric din 1960. Este dedicat lui Saint-Cornély, protectorul animalelor cu coarne. Puteți alege să vă cazați în Carnac-centru din mai multe motive: fie că hotelurile de pe plajă sunt toate supraaglomerate, fie că sunteți în căutarea unui loc liniștit de cazare, departe de plajele aglomerate de pe coasta de sud a Bretaniei.
Din nou, există o mulțime de baruri și restaurante din care puteți alege. Nu ratați Muzeul de Preistorie din Carnac și situl megalitic, accesibil direct din centrul orașului. Îndreptându-vă spre Breno, bucurați-vă de o plimbare pentru a vedea Capela Saint-Colomban (secolul al XVI-lea) până la Pointe du Gourec. La nord, tumulul Saint-Michel, apoi tumulul Saint-Michel. Cele de la Ménec și de la Maison des Mégalithes sunt impresionante de văzut.
În jurul Carnac

Credit foto: Flickr – loris.lgt
60% din teritoriul său este acoperit de câmpie, păduri și mlaștini, ceea ce face din zona rurală din Carnac un loc ideal pentru a sta aproape de oraș, bucurându-vă în același timp de liniște și pace absolută. Alegeți să vă cazați în Plouharnel sau Quiberon dacă nu găsiți un loc de cazare în Carnac. Presqu’île vă va oferi posibilitatea de a vizita siturile megalitice, bucurându-vă în același timp de o gamă mai largă de hoteluri, de plaje superbe și de plimbări frumoase la poalele stâncilor cu vedere la ocean.