Unde să vă cazați în Bodrum?

Mergeți la Bodrum, Saint-Tropezul Turciei? Descoperă ghidul nostru despre unde să te cazezi în Bodrum!

Situat pe o mică peninsulă în sud-vestul Turciei și mărginit de Marea Egee, Bodrum – Halicarnassus din cele mai vechi timpuri – este o Mecca turistică de vară, unde activitatea nu se oprește niciodată. Bodrum este organizat în jurul unui port în Golful Cos, cu 88.075 de locuitori, dar cu aproape jumătate de milion de oameni în plină vară: acest lucru înseamnă că nu prea există locuri de cazare și este bine să vă rezervați din timp! Plajele sale paradisiace cu ape cristaline atrag anual milioane de turiști turci și străini care vin să-și petreacă vacanța aici, fie că sunt pasionați de istorie – orașul este un muzeu de antichități în aer liber – sau de petreceri.

Bodrum este o destinație perfectă pentru plajă pe tot parcursul anului. Orașul este cunoscut mai ales pentru concentrația de vestigii antice, cum ar fi Mausoleul din Halicarnassus, considerat a cincea dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Iată unde să vă cazați în Bodrum pentru a vă face călătoria de neuitat.

Zona centrală a orașului

Centru, cazare în Bodrum

Credit foto: Flickr – Dennis & Patty

Centrul orașului este caracterizat de cele două golfuri paralele, de portul de agrement, de malul mării și de activitatea sa plină de viață. În mijloc, nu puteți rata Castelul Sfântul Petru, un monument medieval construit în arhitectură francă între 1404 și 1522. Cazarea în centrul orașului Bodrum va fi zgomotoasă, plină de viață și festivă. Pe malul mării se află majoritatea barurilor, discotecilor și restaurantelor din oraș. Dacă sunteți tineri și vă puteți permite, nu vă veți plictisi. Dar fiți atenți, zona atrage burghezia din Istanbul. Așteptați-vă să vedeți o populație destul de trendy! În centru, veți fi fermecat de străzile comerciale și de diferitele lor standuri, care dau orașului un adevărat farmec.

S-ar putea să fiți abordat de vânzători care oferă cazare ieftină, așa că nu vă deranjați! Centrul orașului nu este doar pentru petreceri. Există o mulțime de atracții culturale de care vă puteți bucura, inclusiv Mausoleul din Halicarnassus, teatrul antic (cu 13.000 de locuri!), muzeul de arheologie subacvatică, săpăturile de la Templul lui Marte, șantierul naval istoric (acum o grădină publică). Dacă doriți să fiți în inima agitației, acesta este locul unde să vă cazați în Bodrum, dar vă avertizăm: chiriile se bazează pe standardul de viață din Istanbul în timpul verii!

Împrejurimile orașului Bodrum

Seaside, cazare în Bodrum

Credit foto: Flickr – Eser Aygün

Pentru a avea parte de mai multă liniște și pace, dacă fugiți de petrecerile nesfârșite, vă sugerăm să vă mutați din centrul orașului și să dormiți lângă el. În cartierul Gümbet, de exemplu, veți găsi tot ce aveți nevoie (magazine, baruri, restaurante), cazare în toate gamele și plaje pentru înot. Vrei să faci ceva neobișnuit? Mergeți pentru o zi de snorkelling!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro