Unde să vă cazați în Bali?

Dacă aveți ocazia să vizitați Indonezia, aflați unde să vă cazați pe insula Bali pentru o călătorie de neuitat!

Paradisul călătorilor și al surferilor, insula Bali este situată între Java și Lombok, în Indonezia, și este una dintre cele mai populare destinații pentru turiști. Cu o suprafață de 5.637 km², are 3.890.000 de locuitori. Cazarea în Bali nu va fi dificilă, având în vedere abundența de hoteluri din sudul insulei: Denpasar, Kuta, Nusa Dua, Jimbaran, Legian, Sanur, Ubud în centru, iar în nord, Lovina Beach. Bali se află la 8° latitudine la sud de ecuator. Acest lucru înseamnă că este cald și umed: cu o temperatură medie de 28° pe tot parcursul anului, Bali are o climă ecuatorială. Cu peste 3 milioane de turiști – cea mai bogată insulă din Indonezia – turismul de masă este principala sa sursă de venit.

Terase de orez, plaje cu nisip alb, vegetație luxuriantă, temple și căldură pe tot parcursul anului: Bali este un vis devenit realitate. Dar cazarea este întotdeauna o problemă atunci când se planifică o călătorie. Pentru a ști unde să dormi în Bali, iată o prezentare a unor orașe în care să-ți pui bagajele.

Sudul Bali: Peninsula Bukit

Insula Bali Sud pentru a rămâne în Bali

Credit foto: Flickr – zsoolt

Kuta? Nu. Kuta este templul turiștilor occidentali, în principal australieni, iar zona arată ca un parc de distracții în aer liber pentru turismul de masă. Doar dacă nu vă place să petreceți toată noaptea, dar veți întâlni puțini balinezi și nu veți avea absolut nicio idee despre adevăratul Bali!

Proaspăt ieșiți de pe pista din Denpasar, vă sfătuim să vă îndreptați spre sudul insulei, către Peninsula Bukit pentru a rămâne în Bali. Profitați de ocazia de a încerca surfing pe plajă: apa are 30°, faceți o baie bună în Uluwatu și Padang Padang.

Între temple – Pura Luhur -, plimbări cu priveliști maiestuoase asupra Oceanului Indian – Plaja Dreamland, Plaja Bingin, Pantai Melasti, Pantai Pandawa etc. – Veți avea în plus o atmosferă relaxată, fără menajamente. Dacă sunteți în căutarea celei mai bune oferte de cazare, South Bali este locul ideal.

East Bali : Amed

Amed, Bali

Credit foto: Flickr – Tiomax80

Mergeți pe drumurile de coastă spre Amed. Adevărat mic paradis, satul are o autenticitate aparte: bărcile pescarilor, plajele cu nisip negru și munții din jur vă scufundă într-un decor exotic.

Un Eldorado pentru cei care practică snorkeling și un loc popular pentru o vacanță relaxantă, Amed este mai presus de toate un mic refugiu de liniște care vă conduce la descoperirea unui bogat patrimoniu. De la fundul mării până la frumoasele peisaje din jur, alegerea lui Amed ca loc de cazare în Bali vă va permite, fără îndoială, să descoperiți principalul atu al locului: ospitalitatea. Localnicii sunt cunoscuți pentru căldura lor și îi întâmpină pe vizitatorii din zonă, oferindu-le chiar și un loc de cazare (oferta hotelieră nu este excesivă). Prin urmare, sunt de preferat pensiunile, hotelurile mici sau Airbnb.

În timpul escalei, călătoriți prin regiune spre Amlapura Kubu, plantațiile Salak sau câmpurile de orez din Sidemen. Și aici, autenticitatea vă va primi cu brațele deschise pentru a descoperi adevărata față a insulei.

În centrul orașului Bali: Ubud

Ubud, Bali

Credit foto: Flickr – Huzaifa Das

Cu cei 34.034 de locuitori, Ubud este un oraș mare în comparație cu numeroasele sate mici din Bali.

Este capitala culturală a insulei și are multe activități pentru vizitatori: galerii de artă, magazine de artizanat local, centre de yoga – insula este încă 95% hindusă – și terase de orez luxuriante vă vor îmbunătăți literalmente escapada. De asemenea, Ubud este un punct de plecare pentru mai multe activități sportive, oferind mai multe escapade: sesiune de rafting pe râul Ayung, curs de alpinism sau din nou excursie la cascade sunt doar câteva dintre aventurile pe care le puteți experimenta dacă alegeți Ubud ca loc de cazare în Bali.

În ceea ce privește cazarea, există ceva pentru toată lumea: de la pensiuni ieftine la hoteluri de lux, șederea în Ubud este cu siguranță întineritoare!

Nordul Bali: Lacul Batur, plaja Lovina și Munduk

Lacul Batur, cazare în Bali

Credit foto: Flickr – Sue

Lacul Batur

În partea de nord-est a insulei, cu vedere la Vulcanul Batur – Vulcanul Batur, cu o înălțime de 1.717 metri, și lacul său omonim sunt un loc minunat dacă vă plac plimbările în natură. Urcați pe crestele vulcanului pentru a vedea caldera și Muntele Abang, care se ridică la 2.152 de metri. Locurile de cazare din zonă – resorturi, case de vacanță, case de oaspeți – sunt situate pe malul lacului, la poalele vulcanului, ceea ce face ca acesta să fie cel mai bun loc de cazare din Bali.

Plaja Lovina

Tot în nordul insulei Bali, Plaja Lovina merită, de asemenea, o vizită. Dacă atrage tot mai mulți turiști, superba plajă își păstrează (pentru moment) un farmec autentic cu cei 7 kilometri de nisip fin! Renumită pentru stilul său de viață mai degrabă leneș, plaja Lovina Beach este, prin urmare, apreciată pentru timpul petrecut odihnindu-se și bucurându-se de peisajele superbe care o înconjoară. Aici nu există nici euforie, nici activitate excesivă: vă puteți bucura de un apus de soare, precum și de observarea delfinilor din mare.

Munduk


Unde să stai în Bali pentru o experiență în junglă? Mergeți la Munduk și patrimoniul său luxuriant pentru un sejur în mijlocul naturii. Înconjurat de munți, scufundați-vă în Bali-ul rural și autentic: explorați câmpurile de orez, găsiți cascade de-a lungul drumețiilor și ieșiți de pe traseul bătătorit pentru a descoperi adevărata cultură a regiunii în timp ce vă plimbați prin plantații.

De la hoteluri mici până la case de tip homestay, șederea în Munduk promite un singur lucru: indiferent unde alegeți să stați, va fi o adevărată experiență.

Bali de Vest: Pemuteran

O schimbare de peisaj, dar nu și de atmosferă. Încă departe de masa de turiști din Bali, Pemuteran (la 4 ore de Ubud) merită totuși o escală. Deși discret, satul are un farmec vulcanic și un mediu de viață intim care îl face un loc de sine stătător. Uitați de cluburile de pe plajă, de marile lanțuri hoteliere și de numeroasele magazine: în Pemuteran, puteți mânca local, vă puteți bucura de liniște și, mai presus de toate, vă puteți păstra locul.

Profitați de escală pentru a descoperi acest paradis de pace. Gustați peștele proaspăt prins și faceți o plimbare prin împrejurimi, iar apoi vizitați templele Pura Agung Pulaki și Pura Pabean. Dacă timpul vă permite, vă recomandăm să vă luați o zi pentru a explora frumosul Insula Menjangan : un paradis al surferilor, este un sit protejat cu o frumusețe care vă va lăsa fără cuvinte…

Lasă un comentariu

TravelMax.ro