Unde să vă cazați în Agra?

Nu știi unde să stai în Agra? Iată care sunt cartierele în care să te cazezi dacă vrei să petreci mai mult de o zi în orașul Taj Mahal din India!

Bine ați venit în Agra, orașul care găzduiește unul dintre cele mai faimoase monumente din lume: Taj Mahal! Situat în Uttar Pradesh, în nordul Indiei, orașul a fost construit de moguli și a devenit capitala acestora între 1526 și 1648. În această perioadă au fost construite capodopere arhitecturale precum Taj Mahal și Fortul Roșu din Agra. Cu cei 1,7 milioane de locuitori, orașul în sine reflectă diversitatea Indiei. Cartierul său istoric, dens populat și predominant sărac, te poartă într-un vârtej de mirosuri, sunete și culori. Ce contrast cu frumusețea impunătoare a imenselor mausolee de marmură pe care le veți vizita! Milioane de turiști se adună în fiecare an pentru a vedea Taj Mahal, una dintre cele șapte noi minuni ale lumii moderne. Mausoleul de marmură, templul iubirii eterne, fascinează și uimește. În ciuda succesului său, magia încă se întâmplă de îndată ce intri în grădina sa ornamentală.

Totuși, ar fi păcat să ne mulțumim doar cu această vizită. Deși zgomotos și haotic, orașul oferă călătorilor minuni arhitecturale. Fortul Roșu sau mausoleul lui Itimad-ud-Daulah merită o noapte sau două. Nu sunteți sigur unde să vă cazați în Agra? Există o gamă largă de unități de cazare care se potrivesc bugetului dumneavoastră. Pentru a te ajuta să te orientezi, urmează ghidul nostru cu privire la locurile de cazare în Agra!

Kaserat Bazar, Taj Ganj

Kaserat Bazar, Taj Ganj, Agra

Credit foto: Shutterstock / Don Mammoser

Kaserat Bazar este zona adiacentă Taj Mahal, prin intrarea South Gate. Dacă doriți să rămâneți peste noapte în Agra pentru a vedea mausoleul Mughal la prima oră a dimineții, acesta este locul potrivit. Aici au locuit muncitorii care au ajutat la construirea monumentului și este cea mai apropiată zonă de clădire. De la Kaserat Bazar se poate ajunge pe jos până la monument, ceea ce poate fi foarte convenabil. Centrul istoric din Agra este foarte aglomerat în timpul zilei, dens, dar cu puțini turiști străini. Cea mai veche parte a orașului a fost cândva cel mai important oraș comercial din capitala Mughal. Plimbându-vă pe străzile sale înguste și aglomerate, veți descoperi temple, moschei și piețe de mirodenii.

Aceasta este o zonă accesibilă pentru a sta în Agra, populară printre turiștii cu rucsacuri. Oferta hotelieră este diversificată și există multe case de oaspeți ieftine. În apropiere de Poarta de Sud, prezența numeroșilor vânzători ambulanți și a șoferilor de auto-rickshaw poate deveni obositoare. O opțiune bună este să vizitați vechea Agra după vizita de la sfârșitul zilei. Mai multe restaurante cu terase oferă vedere excepțională la Taj Mahal.

Fatehabad Road

În zona care duce la Poarta de Est a Taj Mahal se află mai multe hoteluri la standarde occidentale, în special pe Fatehabad Road.

Pe o rază cuprinsă între unu și trei kilometri de la mausoleu, veți avea de unde alege. Hanuri confortabile, stațiuni de lux și lanțuri internaționale se înșiruie de-a lungul drumului, de altfel foarte aglomerat. Intrarea din partea de est a Taj este ideală pentru a face fotografii ale monumentului de marmură albă la răsăritul soarelui.

Goutam Nagar, cartierul modern

  Mausoleul lui Itimad-ud-Daulah, Agra

Credit foto: Shutterstock / saiko3p

Trebuie să mergeți în orașul nou, de cealaltă parte a râului Yamuna, pentru a găsi puțină verdeață și bulevarde largi și liniștite. Zona este ideală pentru a descoperi moștenirea Mughal, uitată de ghidurile turistice. De asemenea, s-ar putea să vă placă să vedeți Taj Mahal dintr-o perspectivă diferită de la magnificul Parcul Mehtab Bagh pe celălalt mal. Clădirile mogulilor, precum moscheea lui Humayun sau mausoleul lui Itimad-ud-Daulah (adesea tradus prin Baby Taj) merită o oprire pentru a aprecia bogăția culturală a Imperiului Mughal. Oriunde vă veți caza în Agra, veți auzi muezzinii trezindu-vă dimineața.

Poarta de Vest a Taj Mahal

Zona de la vest de faimosul monument indian este o opțiune bună pentru a dormi în Agra, dacă doriți să vizitați și faimosul Fortul Roșu. Această bijuterie, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din 1983, a fost fondată de conducătorul Akbar în 1565. Toate sunt realizate din gresie roșie și decorate cu marmură și încrustații, putând fi observate influențe arhitecturale hinduse și musulmane. Este, de asemenea, locul în care Shah Jahan, detronat și întemnițat de propriul fiu, și-a petrecut ultimii opt ani din viață. Această puternică fortăreață adăpostește orașul imperial al împăraților Mughal.

Palatul Jahangir, Palatul Khas Mahal și două moschei magnifice completează turul. De la Fortul Roșu din Agra aveți o priveliște frumoasă asupra Taj Mahal. Cele două monumente, care se află la o distanță de doi kilometri unul de celălalt, se pot lega în treizeci de minute de mers pe jos, printr-un parc împădurit.

TravelMax.ro