Unde să stați în Patras? Hoteluri, zone si parcari

Aveți de gând să descoperiți Grecia și faimoasa peninsulă Peloponez? Iată care sunt zonele în care să stai în Patras!

Patras, al patrulea oraș ca mărime din Grecia, cu 167.446 de locuitori (2011), este situat în nordul Peloponezului, în vechea regiune Achaia. Este, de asemenea, capitala celui mai faimos carnaval din Grecia. Rezolut și vibrant, tânăr, festiv și dinamic, Patras este principalul port al Insulelor Ionice, de unde puteți acosta pentru a vizita Zakynthos, Kefalonia, Delphi sau Olympia.

Patras nu este bine cunoscută publicului larg, dar are multe de oferit oaspeților săi: o Grecie în afara drumurilor bătute, identități venețiene și bizantine puternice și un patrimoniu cultural impresionant. Un mic oraș format în jurul a șapte sate în antichitate, ocupat apoi de venețieni și bizantini, Patras are un trecut de peste 3.000 de ani de durere și prosperitate. Cunoscut drept “poarta de intrare vestică în Grecia”, Patras este unul dintre cele mai sărace orașe din țară, în ciuda bazei sale industriale și comerciale.

Orașul este împărțit într-un oraș inferior, care este un port și o zonă comercială, și un oraș superior, unde se află castelul multimilenar. Iată care sunt zonele de cazare în Patras.

Kampielo, orașul vechi

Castelul Patras, Kampielo

Credit foto: Flickr -Automatomato

Orașul vechi și castelul – kastro -construite de bizantini, domină orașul. Cea mai mare parte a orașului este construită pe un deal și, prin urmare, este în pantă: înarmați-vă cu pantofi buni! Cartierul vechi, pe înălțimi, se numește Kampielo. Oferă plimbări frumoase pe străzile înguste, presărate cu case tradiționale grecești și decorate cu arcade.

Vizitați fortăreața, biserica Pantokratoras – o biserică ortodoxă din secolul al XIX-lea în stil ionic, situată pe strada Pantokratoros -, vechiul odeon roman (din secolul I, cel mai vechi monument antic din Patras), și încheiați cu kastroCastelul din Patras, ridicat maiestuos la poalele muntelui Panachaiko. A fost construită în secolul al VI-lea pe ruinele vechii Acropole (distrusă de un cutremur în 551) la inițiativa împăratului Iustinian. Mai la nord, în muzeu arheologic Muzeul de Arheologie este al doilea cel mai mare muzeu din Grecia și prezintă istoria orașului din preistorie până în epoca romană.

E bine de știut Hotelurile din Kampielo sunt puține și îndepărtate, așa că puteți alege să stați la un localnic.

Orașul de jos

Scările Sfântului Nicolae, Orașul de Jos, Patras

Credit foto: Flickr -Spiros Vathis

Orașul de jos este cartierul port vechi orașul modern. Coborând scările Sfântului Nicolae – pitorești și oferind o priveliște superbă a orașului, a mării și a munților, mai ales la apus – veți ajunge pe străzile care duc spre port, cu numeroase restaurante, baruri și cafenele.

Centrul orașului are străzi pietonale frumoase, construite în formă de grilă, pline de viață atât ziua, cât și noaptea: ziua sunt pline de magazine, iar de la ora 18:00 sunt pline de tineri și de noctambuli petrecăreți. Plimbându-vă de-a lungul portului, explorați Bazilica Sfântul Andrei (care datează din 1974), cea mai mare biserică din Grecia și a doua ca mărime din Balcani. Alte atracții din zonă includ faimosul pod suspendat pe cablu, podul Podul Rion-Antirion Al treilea cel mai lung pod cu cabluri din lume, cu o lungime de 2 883 de metri, a fost inaugurat în 2004 pentru a lega Peloponezul de Grecia continentală.

Dacă alegeți să vă cazați în Patras, în orașul de jos, veți avea acces la toate magazinele, la viața de noapte și la viața de noapte, toate la distanță de mers pe jos de hotelul în care vă cazați.

Lasă un comentariu