Unde să stați în Moscova?

Mergeți în Rusia de sărbători? Iată un mini-ghid cu cele mai bune locuri de cazare în Moscova, cel mai mare oraș din Europa!

Cu mai mult de 12 milioane de locuitori în orașul propriu-zis, 15 milioane în zona urbană și o suprafață de 2.511 km², Moscova este un oraș în expansiune. Moscova este sediul economic, politic și academic al Federației Ruse, iar bugetul său este exorbitant: 52 de miliarde de dolari. Un bastion al capitalismului post-sovietic, tranziția de la o economie planificată la o economie de piață a dus la disparități sociale semnificative, iar o parte a populației a devenit foarte bogată. Costul vieții este foarte ridicat, iar găsirea unei locuințe în Moscova poate fi foarte costisitoare pentru vizitatori.

Este, într-adevăr, unul dintre cele mai scumpe orașe din lume. Dar când îți place, nu contează: Moscova, emblemă a unei istorii infinit de bogate, concentrează multe atuuri: bogăție arhitecturală, culturală și istorică. Iată o prezentare a cartierelor în care să stați în Moscova.

Vechiul Arbat, Moscova Veche

Arbat, cazare în Moscova

Credit foto: Flickr – Syuqor7

Aici, ne scăldăm în atmosfera orașului vechi. Arbat a fost cândva un drum care ducea de la Kremlin la Smolensk, datând din 1493. În timp, zona a devenit cel mai prestigios cartier al Moscovei, iar strada Arbat este cunoscută în prezent pentru spectacolele sale de stradă pline de viață: este “Montmartre-ul Moscovei”.

Puțin mai la sud, cartierul Kropotkinskaia concentrează numeroase restaurante – disprețuite de localnici pentru că au prețuri exagerate și sunt destinate turiștilor – și este considerat unul dintre cele mai frumoase cartiere din oraș. Acesta conține majoritatea clădirilor care trebuie vizitate, inclusiv Catedrala Hristos Mântuitorul, situată lângă malul râului Moskva. În această zonă există numeroase muzee, inclusiv galerii de artă și Muzeul de Arte Frumoase Pușkin. Cazarea în această parte a Moscovei, unde vechiul se întâlnește cu noul, va fi foarte scumpă, dar zona este foarte centrală.

Tverskaya și Kremlin

Tverskaya st, Moscova

Credit foto: Flickr / Evgeniy Volkov

Aceasta este o zonă foarte bună pentru a sta în Moscova dacă vă place să locuiți în centru, cu tot ceea ce o locație centrală are de oferit: baruri, concerte, restaurante, cafenele, clădiri istorice și magazine pentru cumpărături. Există ceva pentru toată lumea. Kremlinul, Piața Roșie, Teatrul Bolshoi, Piața Revoluției și Mausoleul lui Lenin se află în acest cartier.

Strada Tverskaia, principala stradă din Moscova, este emblema cartierului. Foarte dinamică, este supranumită “Champs-Élysées al Moscovei”: clădiri mari, buticuri de lux, cluburi șic, este cea mai scumpă stradă comercială din Moscova și din întreaga Rusie. Cu toate acestea, este un loc foarte bun de cazare dacă vă place să petreceți: Piața Pușkin este un loc foarte popular pentru tineri, care susțin în mod regulat concerte în aer liber.

Kitai-gorod

Kitai-gorod, cazare în Moscova

Credit foto: Flickr – Mariano Mantel

Kitai-gorod este atât centrul cultural, cât și cartierul la modă al orașului. Aici, arhitectura tradițională se întâlnește cu clădirile de artă modernă și cu cele din epoca sovietică. De exemplu, biserica Sfânta Treime de pe strada Khokhlovsky datează din secolul al XVII-lea. Este un cartier de afaceri dezvoltat într-o fostă fortificație medievală. Strada Varvaka, lângă Parcul Zaryade, este cea mai veche stradă comercială din oraș. Cazarea în Kitai-gorod vă permite să vizitați Moscova fără a pierde timp cu transportul public.

TravelMax.ro