Unde să stați în Lemnos – Grecia?

Unde să stați în Lemnos? Iată selecția noastră de locuri de cazare în Lemnos în timpul șederii dumneavoastră!

Pentru început, trebuie să știți că Lemnos se mai numește și Limnos! Înainte de a ști unde să te cazezi în Lemnos, haideți să vă prezentăm această insulă idilică. Situată în partea de nord-est a Mării Egee, este o insulă frumoasă și destul de izolată. Datorită locației sale în afara traseelor bătute, veți descoperi locuri frumoase și neatinse. În timp ce partea de est a insulei este renumită pentru lacurile și stolurile de flamingo, centrul este un vast spațiu deschis. La vest de Lemnos se află Myrina, capitala orașului, cu plajele sale frumoase. Insula are, de asemenea, diverse situri arheologice, inclusiv faimosul sanctuar al Cabires. Toate acestea formează un ansamblu divers și frumos de orașe, sate și peisaje.
Această insulă, bine cunoscută de greci, abia așteaptă să fie explorată. Așa că du-te și descoperă-l!

Fiecare oraș sau sat are o identitate proprie, așa că alegeți locurile care vă seamănă sau care vă atrag. Urmați ghidul pentru a afla unde să vă cazați în Lemnos, insula fermecătoare!

Myrina, cea mai vioaie

Myrina, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – T. Wilbertz

Myrina este principalul oraș de pe insula Lemnos. Acest oraș principal păstrează un suflet care este atât plin de viață, cât și de modă veche. Un port de pescuit aglomerat și o piață plină de viață stau alături de frizerii de modă veche și case neoclasice învechite. În plus, șederea în Myrina este ideală pentru a vă bucura de un mediu unic. Mergeți la Castelul Myrina și bucurați-vă de împrejurimi. Situată pe un promontoriu, această clădire din secolul al XIII-lea oferă o priveliște minunată. Se poate vedea orașul, dealurile vulcanice și marea. Pe drumul de coborâre de la castelul bizantin, alegeți plaja de nisip din Rea Maditos sau cea mai îndepărtată din Romeïkos Gialos. Pentru un moment cultural la umbră, luați în considerare Muzeul Arheologic. Acesta este găzduit într-un conac neoclasic elegant. Acesta prezintă mici comori arheologice găsite pe insula Lemnos.

Cazarea în Myrina vă permite, de asemenea, să vă bucurați de malul mării seara. Myrina este frecventată în principal de greci, iar viața de noapte este tipic grecească. Taverne mici, restaurante de pește și fructe de mare, centrul orașului Myrina este plin de restaurante bune. Ați dori să petreceți câteva zile aici? În inima acestui oraș fermecător se găsesc hoteluri pentru toate buzunarele.

Kontias, plin de autenticitate

Satul Kontias, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – Heracles Kritikos

La doi kilometri de golful cu același nume se află satul Kontias. Acest sat este format dintr-un grup de case de piatră fermecătoare. Se caracterizează, de asemenea, prin prezența morilor de vânt pe înălțimile sale. Cazarea în Kontias vă permite să vă bucurați de liniștea și de sufletul său bogat în istorie. Într-adevăr, primele urme ale acestui sat par să dateze din epoca bizantină. În plus, diverse scrieri găsite în sat atestă existența acestuia în perioada otomană. Și ruinele unui castel pot fi găsite în micul port Agios Ioannis. Alegeți cazare în Kontias și bucurați-vă de un mediu care este martor al istoriei insulei.

Varos, o locație centrală

Amplasarea geografică a orașului Varos pe Lemnos reprezintă un avantaj. Într-adevăr, din Varos sunteți echidistant între diferite locuri importante de pe insulă. Puteți ajunge cu ușurință în golful Gomati, cu dunele sale de nisip puțin frecventate. Dar puteți vizita și sanctuarul Cabires din nord-estul insulei Lemnos. Aici veți găsi faimoasa peșteră a lui Filoctetes. Pentru pasionații de istorie, teatrul lui Hephaistia a fost reconstruit recent. Este un sit din secolul al V-lea î.Hr. construit pe un oraș micenian. Acest teatru antic se află la doar câțiva kilometri de Varos.

Dacă doriți să faceți o scurtă plimbare, Kotsinas se află la doar câteva minute distanță. Acolo puteți vizita Capela lui Zoodochos Pigi, o biserică bizantină. După aceea, puteți bea o cafea și să vă bucurați de plaja de mică adâncime. În cele din urmă, Varos are avantajul de a fi aproape de aeroport. Așadar, dacă ajungeți cu avionul, este un avantaj logistic să stați acolo. Dacă doriți să dormiți în Varos, trebuie să știți că un cătun abandonat a fost reabilitat.

Moudros, înapoi la origini

Mai la est de Lemnos se află Moudros, al doilea oraș ca mărime de pe insulă. Dar nu vă înșelați, populația sa este de abia de 1000 de locuitori. Veți ajunge acolo după ce ați traversat lanuri de grâu, podgorii și oi. Într-adevăr, principala resursă a orașului Lemnos este agricultura. Moudros are, de asemenea, un port, câteva restaurante și magazine care vând produse locale. Un mediu neîngrădit. În acest fel, veți aprecia seninătatea care domnește în oraș. Istoria orașului Moudros este, de asemenea, legată de cea a Primului Război Mondial. Orașul a fost folosit ca bază militară de către Aliați. Există un cimitir militar chiar lângă Moudros, pe drumul spre Roussopoli. De asemenea, dacă stați în Moudros, puteți ajunge foarte repede la Poliochni. Acest sit arheologic este considerat a fi prima așezare preistorică din Marea Egee.

În plus, locația geografică a Moudros oferă, de asemenea, acces privilegiat la lacul Chortarolimni. Este unul dintre cele trei lacuri sărate din Lemnos. Este un loc de aterizare important pentru păsările migratoare. În anumite perioade ale anului, aici pot fi văzuți flamingo. Din acest motiv, cele trei lacuri fac parte din rețeaua NATURA 2000. Luați-vă un moment pentru a observa aceste păsări în habitatul lor natural. Găsirea unui loc de cazare în Moudros vă va încânta cu frumusețea sa simplă și naturală.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro