Unde să stați în Boulogne-sur-Mer?

Aveți de gând să descoperiți Côte d’Opale, regiunea vedetă a Canalului Mânecii? Iată unde să vă cazați în Boulogne-sur-Mer, primul port pescăresc francez!

Boulogne-sur-Mer este situat în Pas-de-Calais, în nordul Franței; cu cei 45.000 de locuitori – Boulonnais! -, este al doilea oraș ca mărime din acest departament, dar se poate lăuda și cu faptul că este principalul port de pescuit al Franței; a fost, de asemenea, un important centru comercial cu Regatul Unit, situat chiar peste drum, cu mult înainte de Calais, care îl înlocuiește astăzi.

Această importantă stațiune turistică are o istorie bogată și zbuciumată – a fost martoră a dorințelor de cucerire ale lui Iulius Cezar și Napoleon, printre alții -, după cum o dovedesc numeroasele monumente istorice din comună. “Capitala Coastei de Opale”, așa cum este adesea numită, este un oraș muncitoresc marcat de industria pescuitului, dar care oferă, de asemenea, una dintre cele mai frumoase plaje din regiune, precum și Nausicaá, unul dintre cele mai vizitate situri turistice de la nord de Paris, considerat “cel mai mare acvariu din Europa” de când a fost extins în 2018: primește peste 600.000 de vizitatori pe an!

După cum veți fi înțeles, locul nu duce lipsă de atuuri! Haideți, vă vom conduce și vă vom da cele mai bune sfaturi pentru a găsi cazarea visurilor dumneavoastră în Boulogne-sur-Mer.

Oraș fortificat

Centrul istoric, Rue de Lille, Boulogne-sur-Mer

Credit foto: Flickr – openroads.com

Orașul este împărțit în mai multe sectoare: dintre acestea, orașul fortificat poate fi considerat cu adevărat inima istorică a orașului. Oferă partea sa de comori culturale care reflectă trecutul bogat al regiunii: celebrul Bazilica Sfânta Fecioară Maria a Imaculatei Concepții pot fi admirate aici, precum și intrările (Porte Neuve, Porte des Degrés…) în cetate. Oh, și nu uitați să vă plimbați pe străzile înguste tipice, oprindu-vă, dacă este necesar, într-una din numeroasele braserii de pe drum!

Unde să dormi în Boulogne-sur-mer în inima acestui cartier ? Nicio problemă, rezervați o cameră în una dintre casele fermecătoare din zonă… sau părăsiți inima fortificată a orașului pentru a accesa numeroasele hoteluri din Boulogne, absente în orașul vechi.

Saint-Pierre

Cartierul Saint-Pierre se află de-a lungul coastei: de aici puteți, de exemplu, să vă îmbarcați pe un feribot pentru a descoperi sublima Côte d’Opale, să vă plimbați pe cheiurile portului sau să vă pregătiți vizita la Nausicaá cel mai mare acvariu din Europa! Nu există probleme de cazare pentru cei care caută un loc de cazare în Boulogne-sur-mer cu toate avantajele zonei: și aici, oferta hotelieră foarte dezvoltată coexistă cu o varietate de soluții de închiriere.

Le Portel

Plaja din Le Portel, Nord-Pas-de-Calais

Credit foto: Flickr – piande

Situat mai la sud, Le Portel este o comună care se învecinează cu Boulogne-sur-Mer, cu mai multe restaurante la modă și cu unități de cazare sofisticate oferite uneori pe platforme de închiriere.

Zona dispune de toate serviciile de care aveți nevoie pentru un sejur confortabil; dacă ați venit cu familia, nu putem să vă recomandăm îndeajuns să vă luați copiii să se joace în jurul apei din Parc de loisirs de la Falaise sau să savurați o înghețată la Plaja Portel și întinderea sa imensă de nisip!

Pentru cazare în Le Portel, există campinguri împrăștiate în zonă care vă vor primi pentru o sumă modică: de aici puteți descoperi hinterlandul și faimoasele sale peisaje, cu mașina, cu bicicleta sau chiar călare pentru o excursie de neuitat în familie.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro