Unde să stați în apropiere de Parcul Național Yellowstone?

Doriți să vă planificați o excursie la unul dintre cele mai emblematice parcuri naturale din Statele Unite? Iată unde să te cazezi în apropiere de Parcul Național Yellowstone!

Cine nu a auzit de splendidele peisaje din Parcul Național Yellowstone? Creat în 1872, acesta este cel mai vechi parc natural din lume. Se întinde pe aproape 9.000 de kilometri pătrați, la intersecția dintre Wyoming, Idaho și Montana, în nordul Statelor Unite. Se întinde pe o suprafață mai mare decât întreaga Corsica! Știați că Parcul Național Yellowstone este situat pe un supervulcan? The Caldera Yellowstone are o lungime de 85 de kilometri și o lățime de 45 de kilometri. Dacă s-ar trezi, ar ar arunca întreaga lume într-o iarnă de câteva luni. Astăzi este (din fericire) adormit, dar asta nu-l împiedică să facă parcul să vibreze cu o agitație deosebită… Într-adevăr, acesta adăpostește două treimi din toate gheizerele de pe planetă! Printre acestea, Old Faithful este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene geotermale.

Și cum rămâne cu Grand Prismatic Spring, acel incredibil izvor termal multicolor? O curiozitate naturală care atrage milioane de vizitatori în sine. O vizită în Parcul Național Yellowstone înseamnă descoperirea unei faune și a unei flore bogate și unice. Este vorba, de asemenea, despre vizitarea unor locuri care îți taie respirația, cum ar fi Marele Canion Yellowstone și Lacul Yellowstone. După cum puteți vedea, există nenumărate motive pentru a vă îmbarca în această aventură!

Vrei să mergi acolo? Planificați-vă călătoria în mod eficient pentru a profita la maximum de ea! Iată care sunt cele mai bune locuri de cazare în apropiere de Parcul Național Yellowstone.

Parcul Național Yellowstone

priveliște a parcului național Yellowstone

Credit foto: Flickr / James St John

Prima soluție este, de asemenea, cea mai evidentă. Este posibil să dormiți în parc. Aceasta este o ocazie de a vă cufunda complet în atmosfera din Yellowstone și, desigur, de a limita călătoriile. De la Pasul Dunraven la Valea HaydenDe la bazinul superior al gheizerelor (cu cea mai mare concentrație de gheizere din lume), toate minunile parcului sunt aici pentru a vă bucura de ele! Există mai multe hoteluri care vă permit să rămâneți peste noapte în Parcul Național Yellowstone. Printre acestea, Hotelul Lake și Old Faithfull Inn oferă un cadru pitoresc. Cu toate acestea, va trebui să plătiți cel puțin 400 de dolari pentru o noapte! Alte hoteluri oferă un serviciu mai accesibil, dar, din nou, așteptați-vă să plătiți aproximativ 250 de dolari pe noapte.

Iubitorii de natură pot alege opțiunea de camping. Aceasta este o opțiune foarte convenabilă și mult mai ieftină, dar va trebui să faceți rezervări cu mult timp înainte pentru a spera la un loc. În caz contrar, unele unități funcționează fără rezervare. Așa că va trebui să te bazezi pe noroc! Oferind o alternativă între aceste două opțiuni, proiectul cabină Cabanele sunt case mici, situate în inima parcului, uneori chiar în apropierea principalelor puncte de interes. Acestea sunt mai confortabile decât campingul, dar mai accesibile decât o cameră de hotel. Fie din proprie inițiativă, fie pur și simplu pentru că ați întârziat prea mult, preferați să dormiți lângă Parcul Național Yellowstone. Gardiner și West Yellowstone sunt principalele porți de intrare în sit.

Gardiner

Sejurul în Gardiner în Statele Unite ale Americii

Credit foto: Flickr / Jacob W. Frank

Gardiner este poarta de intrare nordică în Parcul Național Yellowstone. Este o opțiune populară, deoarece permite vizitatorilor să se bucure de servicii mai puțin costisitoare, având în același timp acces privilegiat la parc. Orașul se află la numai 20 de minute de minunatul Mammoth Hot Springs. Cu toate acestea, pentru a ajunge la alte puncte de atracție ale parcului poate dura mai mult de o oră.

Nu sunt multe de văzut în Gardiner, dar proximitatea sa față de parc a permis orașului să dezvolte o ofertă turistică bună. Aici există multe hoteluri și restaurante, care sunt mult mai ieftine decât în interiorul parcului. Pentru o noapte de hotel de categorie medie, va trebui să cheltuiți aproximativ 100 de dolari.

West Yellowstone

West Yellowstone este cealaltă opțiune clasică atunci când căutați un loc de cazare în apropierea Parcului Național Yellowstone. De data aceasta, orașul se află în partea de vest a sitului. Prețurile sunt puțin mai mari decât în Gardiner, dar totuși mai accesibile decât în parc. În ceea ce privește locurile din apropiere, vă aflați la aproximativ o oră de Old Faithful sau Canyon Village.

West Yellowstone are o gamă largă de hoteluri din care puteți alege, indiferent dacă doriți un apartament de lux sau o cameră ieftină. Bugetul în paranteze, pentru că nici nu vă puteți aștepta să obțineți o ofertă avantajoasă, mai ales în plin sezon. Cu toate acestea, dormitul în West Yellowstone este o alternativă viabilă și confortabilă.

Celelalte uși de intrare

În afară de aceste două centre turistice care atrag un număr mare de vizitatori în parc, mai sunt și alte opțiuni la dispoziția dumneavoastră. Acestea sunt mai puțin populare, deoarece sunt mai îndepărtate, dar s-ar putea totuși să se potrivească nevoilor și dorințelor dumneavoastră. Iată și alte locuri de cazare în apropiere de Parcul Național Yellowstone:

  • Cooke City: Situat în partea de nord-vest a parcului, Cooke City este mult mai puțin turistic decât Gardener sau West Yellowstone. Este probabil cel mai frumos oraș din zonă, ideal pentru cei care caută autenticitate. Iar drumul până acolo este uluitor!
  • Cody Buffalo Bill, îți sună cunoscut? Această figură emblematică a cuceririi Vestului este, într-adevăr, cea care a fondat orașul Cody. Un interludiu cultural binevenit pentru a vizita Parcul Național Yellowstone dinspre est;
  • Jackson Hole: Parcul Grant Teton se învecinează cu Parcul Național Yellowstone și merită, de asemenea, o vizită. Pentru a vă bucura de ambele locuri, stațiunea de lux din Jackson Hole este o opțiune excelentă. Acesta este situat la sud de Yellowstone.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro