Unde să stai în Valparaíso?

Lăsați-vă pradă farmecului orașului portuar boem și plin de culoare din centrul statului Chile! Aici este selecția noastră de zone de cazare în Valparaíso!

Valparaíso, un golf pitoresc, supranumit cu tandrețe ValpoValpo este în primul rând un port comercial legendar, situat între mare și munți. Al doilea oraș ca mărime al țării este situat la 120 km de capitala Santiago. Valparaíso are propriul său farmec, cu numeroasele sale cerrosdealuri care se unduiesc ca niște valuri peste Oceanul Pacific. Case colorate, funiculare vechi, străduțe înguste: este ușor de înțeles de ce zona sa istorică a fost declarată în 2003 patrimoniu mondial UNESCO! Pe măsură ce părăsești clădirile moderne din zona portuară pentru a ajunge pe înălțimi, te vei lăsa rapid purtat de poezia urbană a acestui oraș boem. Aici, arta stradală își dezvăluie picturile murale artistice la fiecare colț de stradă. Bucurați-vă de plăcerea de a vă pierde în labirintul său de pasaje, în căutarea locurilor care nu pot fi ignorate, cum ar fi casa poetului Pablo Neruda, La Sebastiana. De asemenea, vă puteți bucura de numeroasele priveliști panoramice cu vedere la malul mării.

Nu sunteți sigur unde să vă cazați în Valparaíso? Există o varietate de hoteluri, pensiuni și hosteluri. În timp ce nu vă recomandăm să stați în partea de jos a orașului, care este nesigură pe timp de noapte, zonele mai turistice de pe dealuri sunt perfecte pentru a sta în valea paradisului. Am selectat pentru tine cele mai bune zone de cazare în Valparaíso!

Cerro Alegre și Cerro Concepcion

Cerro Alegre, Valparaiso, Chile

Credit foto: Shutterstock / Diego Grandi

Cele două dealuri Cerro Alegre și Cerro Concepción formează cel mai pitoresc cartier al orașului.

Piețele sale umbroase, labirintul de alei cu case colorate, scările și lifturile sale istorice dau locului un farmec deosebit. Deși este turistic, este un loc bun de cazare în Valparaíso. Lângă Paseo Gervasoni În centrul orașului veți găsi buticuri frumoase de designer, cafenele alternative și restaurante bune. Străzile mărginite de copaci, cum ar fi calle Lautaro, dați caracterul cartierului. Cu cât urci mai sus, cu atât vezi mai multe, cum ar fi Paseo Atkinson sau Mirador Yugoslavo. De asemenea, din Plaza Justicia, puteți lua liftul El Peral pentru a admira lanțurile muntoase Cordillera și Santo Domingo și portul.

Sunteți un iubitor de artă stradală? Cerro Alegre  este locul ideal pentru a dormi în Valparaíso. Străzile sale abrupte prezintă cei mai bine pictați pereți din oraș. Muzeul de Arte Frumoase Baburizza expune lucrări ale artiștilor chilieni într-o casă locală tipică. Seara, luați loc într-unul dintre numeroasele restaurante și gustați Pisco Sour, băutura emblematică a țării.

Pe timp de noapte, zona rămâne calmă și favorabilă odihnei. Nu există discoteci, iar zgomotul nu este permis după o anumită oră.

Cerro Bellavista

Cartierul Cerro Bellavista, Valparaiso, Chile

Credit foto: Shutterstock / Diego Grandi

Dacă doriți să dormiți într-o zonă tânără și dinamică, dar să fiți în același timp aproape de obiectivele turistice de neratat, este ușor să găsiți cazare în Valparaiso. Mergeți la Cerro Bellavista o zonă înaltă, cu o priveliște incredibilă asupra orașului.

Nu doar turiștii se bucură de priveliște. Mulți artiști și scriitori și-au stabilit reședința aici, începând cu celebrul poet Pablo Neruda. Pe patru etaje și cu fața la ocean, casa lui La Sebastiana vă prezintă decorațiunile și obiectele colecționate de autorul laureat al Premiului Nobel în timpul călătoriilor sale.

Dacă vă place arta picturală și arta stradală, nu ratați o vizită la Muzeul în aer liber din Valparaíso. Puteți ajunge acolo pe strada Aldunate și pe scările de la Subida Pasteur. Veți putea admira numeroase picturi murale care arată bogăția artistică a tinerilor grafferi.

Seara, terasele și barurile de lux din cartier prind viață, în special în piața Aníbal Pinto sau pe bulevardul Ecuador.

Viña del Mar

Viña del Mar, Chile

Credit foto: Shutterstock / Diego Grandi

Îți place să te plimbi pe malul mării? De ce nu optați pentru cazare la nord de Valparaiso, în Viña del Mar ? Situată la opt kilometri distanță și accesibilă în cincisprezece minute cu metroul, este cea mai populară stațiune balneară din Chile. Dormitul aici este o opțiune interesantă pentru cazare în apropiere de Valparaíso.

Deși orașul este de construcție destul de recentă (secolul al XIX-lea) și nu are farmecul dealurilor din ValpoCu toate acestea, vă va permite să vă puneți picioarele în apă. De asemenea, are o reputație mai sigură decât vecinii săi. Multe familii aleg să călătorească în jurul Valparaíso în timpul zilei și să-și petreacă noaptea în Viña del Mar. Odihna pe plaja Reñaca, situată în cel mai exclusivist cartier al orașului, este o activitate populară pentru burghezia din Santiago.

Alte locuri de interes includ Palatul Carrasco sau Muzeul de Arte Frumoase, în interiorul Palatului Vergara. Seara, principala atracție a orașului este cazinoul său, unde se adună o clientelă bogată. În afara sezonului, malul mării este gol, iar străzile sunt extrem de liniștite.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro