Unde să stai în Houston?

Mergeți în Texas, teritoriul cowboy din inima Statelor Unite? Iată unde să te cazezi în Houston, unul dintre cele mai mari orașe din țară!

Houston este un oraș foarte special: cu peste două milioane de locuitori, este al patrulea oraș ca mărime din țară! Este cunoscută pentru economia sa înfloritoare, pentru concentrarea industriilor petroliere și pentru portul său din Golful Mexic, dar mai ales pentru faimosul “Space Center Houston”, centrul spațial administrat de NASA și care a jucat un rol important în cursa stelară din secolul XX. Houston este, de asemenea, atractiv pentru vizitatorii din întreaga lume care vin să descopere cele mai pitorești locuri ale orașului, să guste delicioasele sale specialități culinare sau pur și simplu să se bucure de unul dintre nenumăratele puncte de interes din zonă.

Ești pregătit să încerci să te aventurezi în acest imens megalopolis? Haideți, vă vom duce acolo și vă vom da cele mai bune sfaturi despre cum să găsiți cazarea visurilor voastre în Houston.

Centrul orașului

Houston este un oraș atât de mare – cu o suprafață de peste 1.600 km² – încât este greu de vorbit despre un centru al orașului; de fapt, orașul are cel puțin cinci, toate fiind situate în “610 Loop”, autostrada de centură care înconjoară metropola.

Printre acestea se numără, Centrul orașului este un cartier de afaceri, tipic american, cu zgârie-nori. Atunci când căutați un loc de cazare în Houston, acesta este ideal: aici, hoteluri de prestigiu îl întâmpină pe vizitatorul care a venit să se bucure de numeroasele atracții turistice situate în zonă, cum ar fi Acvariul Downton și acvariul său cu rechini, evenimente sportive pe stadioane uriașe, muzicale și spectacole. Se poate și mânca, și destul de bine: ar fi păcat să stai în Houston fără să profiți de restaurantele cu bucătărie variată, există câte ceva pentru toată lumea! Pentru a vă deplasa, vă sfătuim să închiriați o mașină: ne aflăm în Texas, iar aici, transportul public nu este foarte răspândit.

Cartierul Muzeelor

Cartierul Muzeelor, Houston

Credit foto: Instagram – my.day.adventures

Se consideră, pe bună dreptate, că Houston Museum District ca bazin cultural al orașului.

Mai la sud, acest cartier este dedicat muzeelor și colecțiilor de artă: descoperiți Muzeul de Arte Frumoase și antichitățile sale, operele sale de artă, inclusiv sculpturile splendide, celebre în întreaga lume. Apoi mergeți la Parcul Hermann înainte de a savura o înghețată – da, vara poate fi foarte cald în oraș – pe aleile Grădinii Zoologice din Houston, una dintre cele mai frumoase din țară! Și încheiați-vă vizita cu Muzeul de Științe Naturale și colecțiile sale uimitoare. În ceea ce privește cazarea, există multe hoteluri în zonă care fac posibilă cazarea în Houston la un preț care, deși ridicat, este mai accesibil decât în centrul orașului.

Înălțimile

O mică anecdotă topografică: Houston este un oraș foarte plat, singurul relief fiind reprezentat de zgârie-norii săi. Doar un mic cartier situat în nord-vest, datând din secolul al XIX-lea și constituind inima istorică a orașului, se ridică pe un deal: este Înălțimile așa cum sugerează și numele său.

Aici puteți găsi un loc de cazare în Houston, închiriind una dintre casele vechi de un secol, viu colorate, tipice arhitecturii locale, înainte de a merge pe 19th Street pentru cumpărături și restaurante delicioase – dacă doriți să gustați bucătăria Tex-Mex autentică, acesta este locul potrivit. Zona, săracă în anii ’70, este acum un simbol al îmbogățirii: prețurile cresc, iar clasa de mijloc locală se îndreaptă către fermecătoarele proprietăți imobiliare din zonă.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro