Unde să stai în Dieppe?

Vizitați Normandia, una dintre cele mai frumoase regiuni ale Franței? Iată unde să vă cazați în Dieppe, stațiunea istorică de la malul mării de pe Côte d’Albâtre!

Supranumit “orașul celor patru porturi”, Dieppe este un oraș de 30.000 de locuitori situat în Pays de Caux și cuibărită în valea adâncă a râului Arques. Această stațiune balneară, a cărei faimă a început în secolul al XIX-lea (da: orașul Dieppe a fost primul oraș de la malul mării din Franța!), este copleșită de un climat oceanic pronunțat: iernile sunt blânde, iar verile mai degrabă răcoroase. Dieppe oferă numeroase puncte de interes istoric, cultural și turistic: de la splendida sa promenadă de-a lungul coastei Normandiei, la activitățile sale zilnice de vară, fără a uita activitățile nautice și activitățile… Festivalul internațional de zmeu La fiecare doi ani, acest oraș fermecător și tipic normand nu a terminat de a vă surprinde!

Deci, vrei să vii să respiri adânc aerul mării? Nicio problemă, am pregătit o serie de sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți cazare de vis în Dieppe.

Orașul vechi

Dieppe, centrul vechi

Credit foto: Wikipedia – Georgio

Centrul istoric este pur și simplu sufletul orașului Dieppe: străzile înguste care șerpuiesc prin oraș și atmosfera de “port pescăresc” îi conferă un farmec unic! Deși orașul nu este deosebit de bogat în comori de patrimoniu, este totuși plăcut să vă plimbați sau să mergeți cu bicicleta și să descoperiți Hôtel Royal și unele case istorice de pe malul mării, cum ar fi impresionanta Maison Miffant, cu stupefiantele sale colțuroase! Pentru cei care iubesc marea și peștele, mergeți la Musée de l’Estran – Cité de la mer Mergeți apoi la cumpărături la un comerciant specializat în produse locale, care vă va putea sfătui cu privire la cele mai gustoase preparate!

Pentru a înrăutăți lucrurile, este la fel de ușor ca o plăcintă să găsești un loc de dormit în Dieppe în această zonă care este plină de hoteluri și de unități de cazare de închiriat!

Neuville-lès-Dieppe

Totul este despre pescuit în Dieppe. Aproape de centrul istoric, hotelul districtul portuar Neuville-lès-Dieppe este locul ideal pentru a vă relaxa și a vă bucura de atmosfera plină de viață a unui port de pescuit. Se poate face o plimbare de-a lungul cheilor, ceea ce va face cu siguranță deliciul iubitorilor sau al familiilor venite să se plimbe, care nu vor lipsi de la vizitarea malurile râului Arques și să admirați traulerele care se întorc în port, sau să vă plimbați în susul orașului până la stâncile maiestuoase de pe plaja Puys Beach.

Unde să dormiți în Dieppe în apropiere de această zonă, dacă preferați o relație simplă și autentică cu locul? Profitați de prezența unor case de oaspeți și cabane situate aici și acolo, care oferă soluții accesibile și foarte utile pentru a vă simți ca acasă.

Hautot-sur-Mer

Hautot-sur-Mer, Normandia

Credit foto: Flickr – isamiga76

Este în acest zonă elegantă la vest de centrul orașului, între Dieppe și Pourville, unde se află hotelurile șic și activitățile concepute pentru a satisface o clientelă mai degrabă bogată: în special un superb teren de golf.

Frontul mării este pur și simplu splendid, iar prezența hotelurilor de top sau a reședințelor de lux de închiriat pe platformele de închiriere online garantează că vizitatorul va putea găsi o locuință disponibilă care să-i permită să rămână în Dieppe, indiferent de perioada avută în vedere.

Descoperiți coasta închiriind un jet ski, învățați cum să conduceți o barcă sau faceți o excursie pe plajă.Optimist sau savurați un platou de stridii într-unul dintre numeroasele restaurante specializate în fructe de mare locale!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro