Unde să parchezi în Catania?

Catania

Dacă intenționați să veniți în Sicilia cu mașina sau să închiriați una, este important să știți unde găsiți parcare ieftină în Catania și unde să parcați!

Vizitați Catania cu mașina? Fie că plănuiți să închiriați o mașină sau să veniți cu mașina dumneavoastră, dacă aveți o mașină vă va fi mult mai ușor să explorați zona, mai ales dacă doriți să stați în Catania mai mult de 3 zile.

Pentru a avea acces la unele dintre punctele turistice sau bijuteriile împrăștiate în Catania, este chiar sigur: folosirea transportului public vă va limita posibilitățile. Este mai bine să aveți propriul vehicul pentru a descoperi Parco dell’Etna (parcul național unde puteți vizita Etna), frumoasele plaje din nordul orașului sau frumoasa Taormina. Cu o mașină, posibilitățile sunt aproape infinite! Puteți merge chiar și în sudul Siciliei, în apropiere de Siracuza sau puteți descoperi satele baroce Ragusa, Scicli sau Modica.

Cu toate acestea, dacă intenționați să veniți cu o mașină sau să închiriați o mașină, vă veți pune inevitabil problema parcării. Unde puteți găsi o parcare ieftină în Catania? Și unde să parchezi? Acest frumos oraș italian este renumit pentru dificultățile de parcare și blocajele din trafic. Așadar, pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru călătoria în Sicilia, am creat un ghid cu cele mai bune parcări din oraș!

Parcare în Catania: plătiți pentru parcare pe stradă

Via Crociferi, cazare în Catania Ca peste tot în Italia, locurile de parcare gratuite sunt marcate cu linii albe și de către linii albastre pentru parcarea cu plată. The linii galbene sunt pentru parcări rezervate. Parcarea pe aceste linii va duce la confiscarea vehiculului sau la aplicarea unei amenzi mari.

Este posibil să plătiți pentru parcarea pe stradă în Catania. Cu toate acestea, aceasta nu este cu siguranță cea mai practică sau economică opțiune de parcare. În centrul orașului, majoritatea locurilor de parcare sunt cu plată sau rezervate pentru rezidenți. Parcarea pe stradă este în general limitată la o oră. Vă recomandăm să folosiți parcarea stradală cu plată doar pentru a lăsa pasagerii sau valizele în apropierea cazării din Catania.

Parcare ieftină în Catania: parcați gratis pe stradă

Dacă nu doriți să plătiți pentru parcarea din Catania, o a doua opțiune este să vă parcați mașina în afara parcărilor cu plată, în locurile marcate cu linii albe. Cu toate acestea, găsirea unui loc de parcare liber pe stradă și în centru este aproape imposibilă, deoarece acestea sunt foarte rare și apreciate de localnici. La periferia orașului, în special în zonele rezidențiale, puteți găsi câteva. De asemenea, puteți parca gratuit la o gară locală și apoi puteți lua trenul spre centrul orașului. Cu toate acestea, această opțiune poate fi riscantă pentru mașina dumneavoastră.

Cea mai bună opțiune pentru a parca gratuit în Catania este, evident, să alegeți un hotel cu parcare gratuită. Multe hoteluri oferă această opțiune, deoarece parcarea în Catania poate fi dificilă. Dacă veniți cu mașina în Sicilia, nu uitați să includeți această opțiune de parcare gratuită în căutarea de cazare.

Parcare în Catania într-o parcare sigură cu plată

Parcare în Catania

Credit foto: Harta parcărilor ieftine din Catania

Dacă intenționați să parcați pentru o perioadă lungă de timp în Catania sau căutați o opțiune sigură – pentru a evita zgârieturile sau furtul – din fericire există o soluție excelentă pentru parcarea în Catania: parcările publice sau private cu plată.

Din fericire, este destul de ușor să găsești o parcare ieftină în Catania. Prețurile sunt, în general, rezonabile, mai ales dacă vă rezervați spațiul în avans, datorită site-ului Parclick. Așteptați-vă să plătiți cel puțin 20 € pentru o zi într-o parcare securizată situată în centrul orașului. De asemenea, puteți alege să parcați la aeroportul din Catania și apoi să luați autobuzul de transfer către centru.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro