Unde să mergi în 2023: cele 14 destinații care trebuie neapărat vizitate

Căutați inspirație pentru călătoriile dumneavoastră de anul viitor? Apoi, vezi cele 14 țări în care să mergi în 2023!

Căutați ceva nou pentru călătoriile dumneavoastră? Din fericire pentru tine, să ieși din traseul bătătorit nu a fost niciodată mai ușor! Chiar și cele mai mari agenții de turism organizează acum excursii fascinante în locuri mai puțin cunoscute. Destinații noi, mai puțin frecventate și, prin urmare, mult mai autentice, devin mai accesibile datorită biletelor de avion mai ieftine! Ești pregătit pentru o aventură? Apoi, consultați lista noastră cu 14 țări în care să mergeți în 2023.

Citește și: 13 destinații pentru a petrece iarna la soare

Muntenegru

lac Muntenegru țară sau du-te în 2020

Credit foto: Shutterstock / Jason_yu

Muntenegru este puțin vizitat în Europa, mai ales în comparație cu vecinul său, Croația! Această mică țară balcanică se dezvoltă din ce în ce mai mult ca destinație turistică de primă mână. La urma urmei, este casa unor munți frumoși și accidentați, a unor sate medievale pitorești și a unor plaje frumoase și înguste. Fie că vă place să faceți drumeții în munți sau să vă relaxați pe plajă, în Muntenegru veți găsi cu siguranță ceva care să vi se potrivească. Țara și-a păstrat autenticitatea și amabilitatea locuitorilor săi!

În ceea ce privește orașele, vă recomandăm, evident, fermecătorul oraș Kotor, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, precum și fantasticul său golf, o tăietură de 28 km lungime care pătrunde în interiorul țării! Pe această coastă indentată există plaje frumoase cu nisip și pietriș.

Regatul Unit

sat de pescuit regatul unit sau mergeți în 2020

Credit foto: Shutterstock / Lukasz Pajor

Regatul Unit este o destinație foarte populară. Londra sau Scoția sunt un bun exemplu. Dar există și destinații la fel de fermecătoare și mai puțin cunoscute. Țara Galilor, de exemplu, are un patrimoniu natural și cultural incredibil și este puțin cunoscută. Printre locurile de vizitat în Țara Galilor se numără Parcul Pembrokeshire, cu peisajele sale de coastă incredibile, sau Brecon Beacons, cu cascadele sale impresionante!

Capitala Cardiff este, de asemenea, o destinație fermecătoare de descoperit. Puteți combina această vizită cu cea a orașului Bristol, un oraș englez vecin. Acesta din urmă este cunoscut pentru street-art-ul său și pentru celebrul Banksy, originar din oraș!

Costa Rica

pădure virgină în Costa Rica

Credit foto: Shutterstock / Galyna Andrushko

Destinație de top în materie de ecoturism, Costa Rica este o țară în care trebuie să mergi urgent în 2023! Acest paradis natural se vizitează cel mai bine pe jos. Cele mai frumoase panorame pot fi admirate din vârful unui vulcan, iar plajele sale minunate sunt ascunse în junglă. Vă recomandăm să vizitați faimosul Parc Național Corcovado sau magnificul vulcan Arenal, unul dintre vulcanii încă activi din țară. De asemenea, vă puteți relaxa pe Playa Samara, cea mai fermecătoare și sigură plajă din Costa Rica.

Țara vă va surprinde, de asemenea, prin modul său blând de viață și prin bunătatea oamenilor săi. La urma urmei, Costa Rica este considerată una dintre cele mai fericite țări din lume. Și veți afla în curând de ce!

Belize

rechin balenă belize scafandru vacanță sau du-te în 2020

Credit foto: Shuttertsock / belizediversity

Belize este un paradis pentru snorkeling și scufundări! Cu siguranță va încânta iubitorii ambelor sporturi. Aici puteți încerca diverse sporturi nautice, puteți descoperi recife de corali magnifice sau vă puteți relaxa pe plaje frumoase de nisip.

Pentru toate aceste motive, aceasta este cu siguranță una dintre țările în care trebuie să mergeți în 2023. Vă recomandăm în special insula paradisiacă Caye Caulker, care este mai liniștită decât vecina sa Ambergris Caye, cu o atmosferă mai americană. Dar, mai presus de toate, nu ratați Big Blue Hole, cel mai faimos loc de scufundări din Belize.

Irlanda

lacurile din connemara răsărit de soare irlanda

Credit foto: Shutterstock / Hugh O’Connor

Irlanda este o destinație un pic mai retrasă, departe de drumurile bătute. Cu toate acestea, este plină de minuni naturale și de orașe frumoase de descoperit în timpul unei călătorii în 2023! Deși clima îi poate descuraja pe unii, nu ar trebui să vă opriți aici. Nu sunteți sigur de unde să începeți?

În fruntea listei de locuri de vizitat în Irlanda se află, bineînțeles, Galway, Capitala Europeană a Culturii pentru 2023! Deja renumit pentru atmosfera sa unică, orașul va fi și mai vibrant anul viitor. După ce vizitați Galway, nu ratați Parcul Național Connemara, aflat în apropiere. Acest paradis terestru oferă chiar și mai multe tururi pentru a observa viața sălbatică și a admira panoramele incredibile!

Japonia

terasa de orez kumano în Japonia

Credit foto: Shutterstock / Sean Pavone

Japonia nu mai are nevoie de nicio prezentare! Este evident că este una dintre țările în care trebuie să mergeți în 2023, deoarece bogățiile sale naturale și culturale sunt enorme. Printre locurile pe care trebuie să le vizitați în Japonia se numără, evident, surprinzătorul și modernul Tokyo, dar și tradiționalul Kyoto. Acest oraș are un bogat patrimoniu artistic și cultural care nu poate fi egalat de niciun alt oraș din arhipelag! În cele din urmă, nu ratați escaladarea Muntelui Fuji sau explorarea insulei sălbatice Hokkaido.

Filipine

peisaj din filipineze insula cu barca reflecții țară sau du-te 2020

Credit foto: Shutterstock / Dmitry Pichugin

Datorită bogăției sale naturale și etnice și a multiplelor influențe culturale, acest arhipelag de peste 7.000 de insule este unic în lume! Filipinele au cunoscut, de fapt, 300 de ani de dominație spaniolă și 50 de ani de protecție americană.

În Filipine, veți descoperi păduri primitive, locuri superbe pentru scufundări, plaje cu nisip alb sau drumeții magnifice în munți. Vă recomandăm în special Banaue, o regiune renumită pentru terasele sale impresionante de orez, paradisul pământesc El Nido sau Coron și locurile sale incredibile de scufundări.

Cambodgia

unde să mergi în 2020 direcția Cambodgia râu apus de soare

Credit foto: Shutterstock / Sirisak_baokaew

Dacă există o țară în care să mergi în 2023, aceea este Cambodgia! Cu excepția sitului Angkor, care este un loc de vizitat, țara nu este încă foarte populară printre turiști. Profitați de ocazia de a vizita frumoasa zonă rurală khmeră! Departe de drumurile bătătorite, veți descoperi bunătatea populației sale, atât de atrăgătoare și zâmbitoare. Pe lângă temple, vă recomandăm să vizitați vechiul oraș colonial Battambang și zona rurală, sau Lacul Tonle Sap, o incredibilă rezervație a biosferei!

Islanda

călătorie în 2020 alege cascada Islanda

Credit foto: Shutterstock / Ghing

Nimic nu se compară cu o excursie în Islanda pentru o schimbare de peisaj! Vulcanii, ghețarii, câmpurile de lavă, gheizerele, băile naturale și plajele cu nisip negru formează un peisaj extraordinar, parcă desprins dintr-un film SF. Întreaga insulă este plină de locuri de descoperit. După părerea noastră, atracțiile obligatorii sunt laguna glaciară Jökulsárlón, Cercul de Aur, celebrul lac Myvatn și cascada Dettifoss. Iar dacă vremea permite, nu ratați șansa de a vedea aurora boreală în Peninsula Snæfellsnes!

Jordan

unde să mergem în 2020 în deșertul iordanian

Credit foto: Shutterstock / Lukiyanova Natalia frenta

Să vizitezi Iordania nu poate fi decât o idee bună! Pe lângă o populație primitoare, există situri culturale incredibile și peisaje frumoase. Pentru că țara este înfricoșătoare, în unele locuri sunt uneori puțini turiști. Dacă sunteți în căutarea unui pic de liniște și pace și a unei experiențe unice, Iordania este cu siguranță una dintre țările în care trebuie să mergeți în 2023!

În această perioadă, trebuie neapărat să vizitați faimosul sit Petra. De asemenea, vă recomandăm să descoperiți deșertul Wadi Rum și taberele sale de beduini. Dar, mai presus de toate, nu uitați să mergeți să observați Marea Moartă, un fenomen unic!

Guatemala

jungla și vulcanii din guatemala

Credit foto: Shutterstock / alexat25

Dintre țările în care să mergi în 2023, nu putem decât să îți recomandăm Guatemala, mai ales dacă ești în căutarea unei schimbări de peisaj! Încă ferită de turismul de masă, spre deosebire de vecinul Mexic, această țară este o destinație autentică care îi va încânta pe iubitorii de natură, istorie și cultură. Aici există o mare diversitate de peisaje, cu plaje cu nisip alb, vulcani și junglă.

Vă recomandăm în special vizitarea celei mai mari piețe din țară, în Chichicastenango, sau a magnificului lac Atitlàn. Dar, mai presus de toate, vă invităm să vizitați templele din Tikal, vechea capitală mayașă pierdută în junglă!

Patagonia

patagonia peisaj munți și lac unde să mergi în 2020

Credit foto: Shutterstock / ichywong

Împărțită între Chile și Argentina, Patagonia nu poate să nu fascineze prin spațiile sale largi, prin diversitatea sa, prin frumusețea naturii și prin bogăția florei și faunei sale. În Patagonia, veți descoperi peisaje care vă vor tăia respirația: munți înalți, lacuri înalte, coaste zimțate sau câmpii deșertice. În Patagonia, vă recomandăm să vizitați Ushuaia, supranumit capătul lumii, precum și maiestuosul lac Argentino.

Slovenia

slovenia lac sat și munți Alpi sau mergeți în 2020

Credit foto: Shutterstock / JGA

Pentru a încheia această listă de țări în care să mergi în 2023, nu puteam să nu menționăm Slovenia. Această mică țară aflată la răscrucea dintre Europa Centrală și Balcani este plină de peisaje naturale magnifice și de orașe fermecătoare, unde viața este frumoasă! Vă recomandăm în special capitala Ljubljana, podgoriile din Maribor, Lacul Bled și peisajele sale pitorești sau portul medieval venețian Piran.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro