Unde să faceți cumpărături în Londra?

Când Napoleon a descris Regatul Unit ca fiind “națiunea negustorilor” acum mai bine de 200 de ani, nu s-a înșelat, deoarece cele mai mari puncte comerciale străine se aflau deja în Londra. Ca orice capitală europeană majoră, Londra este renumită pentru străzile sale comerciale, Oxford Street fiind una dintre cele mai mari și mai renumite străzi comerciale din lume. În timp ce majoritatea călătorilor vin în capitala Angliei pentru a vizita Turnul Londrei, pentru a vedea Big Ben sau pentru a explora studiourile Harry Potter, unii turiști vin pentru cumpărături.

Dar unde să faci cumpărături în Londra? Am enumerat cele mai populare locuri de cumpărături din Londra:

Westfield, templul cumpărăturilor din Londra

Cele mai mari centre comerciale din Londra sunt cele două Westfields. Unul se află în vestul Londrei (în zona Shepherds Bush), iar celălalt în estul Londrei (în Stratford, în apropiere de Stadionul Olimpic).

Este al doilea cel mai mare centru comercial din Europa. Puteți petrece toată ziua aici: pe lângă cele 375 de magazine, Westfield are aproximativ 60 de restaurante, cafenele și baruri, precum și un cinematograf cu 17 săli. În ceea ce privește mărcile, există de toate, de la comercianții cu amănuntul cu nume mari până la magazinele de lux, cum ar fi Burberry, Dior și Louis Vuitton. Există, de asemenea, un Apple Store și marile magazine generale britanice: John Lewis, Debenhams și House of Fraser (un fel de Galeries Lafayette britanice). Pentru a ajunge acolo, nimic nu ar putea fi mai ușor, este deservit de mai multe linii de metrou: Central line și Overground (stația Shepherds Bush), Hammersmith and City line și Circle line (Wood Lane), precum și de mai multe linii de autobuz.

Westfield în Stratford City este ceva mai puțin impresionant, dar aproape la fel de mare ca și omologul său din vestul Londrei. Pe lângă sute de magazine, aici se află un cinematograf mare și restaurante. Este accesibil cu metroul (linia centrală și linia Jubilee), cu trenul sau cu Overground.

Indiferent de ceea ce căutați (sau chiar dacă doriți doar să faceți cumpărături) și indiferent de buget, veți găsi cu siguranță ceea ce căutați în Westfield. Sfat: ia o hartă a mall-ului ca să nu te rătăcești pe holuri!

Chelsea și High Street Kensington: adrese șic

High Street Kensington, cumpărături în Londra

Credit foto: Flickr – JR P

Două străzi de reținut pentru cumpărături în Londra: High Street Kensington și King’s Road. Ambele sunt situate în vestul Londrei și sunt pline de magazine, cafenele și restaurante. Acest lucru este deosebit de bun dacă nu vă place aglomerația și doriți să evitați Oxford Street.

Kensington High Street face legătura între Holland Park și Hyde Park, două dintre cele mai frumoase parcuri din Londra. Puteți lua o pauză de la cumpărături și să vă plimbați, poate să treceți pe la Muzeul de Design sau la Palatul Kensington.

King’s Road, în Chelsea, un cartier de lux, este accesibil prin stația de metrou Sloane Square. Aici veți găsi branduri tradiționale, precum Zara, COS și Massimo Dutti, dar și multe branduri de lux. În special Piața Duke of York Square este un centru comercial în aer liber, unde este plăcut să te plimbi și să descoperi magazinele de îmbrăcăminte și cosmetice. Space NK este un loc bun pentru aceasta din urmă, este un magazin frumos cu produse cosmetice și de machiaj de calitate. De asemenea, puteți face o oprire culturală la Saatchi Gallery, un muzeu de artă contemporană.

Oxford Street, Carnaby Street și Regent Street: clasicele

Cumpărături în Londra pe Oxford Street

Sesiune post-shopping pe Oxford Street – Credit foto: Flickr – Gyles Glover

Pentru cei cărora nu le pasă de aglomerație, principala stradă de cumpărături din Londra rămâne Oxford Street, precum și vecinele sale Regent Street și Carnaby Street. Evitați acest lucru în timpul sezonului de vânzări, deși!

Marile și micile, luxul și bugetul sunt toate reprezentate și fac din Oxford Street cea mai aglomerată stradă de cumpărături din Europa. Pentru a fluidiza traficul, Oxford Street este accesibilă doar pentru taxiuri și autobuze în timpul zilei, mașinile fiind interzise. Aici au fost deschise primele mari magazine din Anglia, la începutul secolului XX.

Merită să înfrunți mulțimea măcar pentru a intra în magazin. Liberty se află pe Great Marlborough Street (chiar înainte de începutul străzii Carnaby Street). Fațada magazinului, construită din lemn de tec și stejar și datând din 1924, este foarte frumoasă. Țesătura Liberty este o țesătură de bumbac fină și delicată, cu modele florale subtile caracteristice. Astăzi, este un mare magazin care vinde produse de lux, parfumuri, cosmetice, obiecte decorative etc…

În timp ce mergeți pe Carnaby Street spre Piccadilly Circus, vă puteți opri în curtea Kingly Court, unde puteți mânca, bea sau chiar asculta muzică live. Iar dacă veniți la sfârșitul anului, vă puteți bucura de numeroasele luminițe de Crăciun din zonă, deoarece anticiparea Crăciunului începe în septembrie sau octombrie la Londra!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro