Unde să dormiți de-a lungul Canalului du Midi?

Veți rămâne în sud, în Occitania ? Descoperiți cu noi unde să dormiți de-a lungul Canalului du Midi !

O capodoperă arhitecturală din secolul al XVII-lea, Canal du Midi este una dintre bijuteriile regiunii Occitanie, între Toulouse și Marseillan, în Hérault. Cândva geostrategică – legătura dintre Garonne și Mediterana i-a permis lui Ludovic al XIV-lea să economisească multe costuri, să facă comerț fără riscul pirateriei și fără să treacă prin Spania -, ea are astăzi o dimensiune turistică notorie și oferă frumoase plimbări umbroase sau cu bicicleta, pe o lungime de 240 de kilometri, de la Toulouse la Etang de Thau. Dezvoltat de Pierre-Paul Riquet Canal du Midi a fost finalizat în 1681 și este unul dintre cele mai vechi canale din Europa încă în funcțiune.

Inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, Canal du Midi s-a confruntat cu concurența căilor ferate în timpul Revoluției Industriale (sfârșitul secolului al XIX-lea) și a fost folosit doar pentru turism. Un sejur de-a lungul Canalului du Midi vă permite să explorați cele 328 de structuri de inginerie pe care le conține, inclusiv, de exemplu, ecluzele de la Fonserannes, 63 de ecluze, 126 de poduri, 55 de apeducte, 7 poduri de canal, 6 baraje, 1 deversor și 1 tunel.

Toulouse

Dacă alegeți să dormiți în Toulouse, veți putea face drumeții pe Canal du Midi, explorând în același timp orașul roz, de-a lungul unei căi verzi în timp ce vă scufundați într-un cadru vegetal somptuos, și veți putea să aruncați o privire asupra peisajului rural din Toulouse și a regiunii Lauragais.

Începeți de la Poduri gemene lacătul Béarnais, lacătul Minimes sau lacătul Stația Matabiau dacă vă plac plimbările urbane la umbra platanilor. Mergeți la Castanet-Tolosan, Labège, ecluza Montgiscard, ecluza Aiguevives, vizitați Villefranche-de-Lauragais Treceți de faimosul Seuil de Naurouze până la Castelnaudary. Acest traseu durează aproximativ 3,5 ore pe bicicletă, pe poteci și poteci de remorcare.

Castelnaudary

Castelnaudary, Canal du Midi Există mai multe hoteluri în care puteți sta Castelnaudary Pe marginea canalului. Profitați de ocazia de a vedea cele 4 ecluze de la Saint-Roch, la ieșirea din oraș. Bucurați-vă de o plimbare sau de o băutură în fața Grand-Bassin, în portul de 7 hectare din Castelnaudary.

Traseul Canalului spre Carcassonne vă permite să treceți prin aproximativ douăzeci de ecluze (Gay, Vivier, Guillermin, Saint-Sernin, Peyruque, Villepinte etc.) în jurul unei naturi întineritoare.

Carcassonne

Orașul Carcassonne, Canal du Midi Cazarea în Carcassonne poate fi o strategie excelentă pentru a explora Canal du Midi, fie spre vest, fie spre est, vizitând un oraș bogat în artă și istorie. Oprire la Încuietoarea Marseillette și urmăriți podul canalului Fresquel, la nord de Carcassonne.

În sud, Cité de Carcassonne este unul dintre punctele de atracție ale unei plimbări de-a lungul Canalului Midi. Profitați de această ocazie pentru a vizita orașul pentru o Tur de oraș cu un localnic care vă va arăta numeroasele comori istorice ale orașului. Portul din Trèbes – dacă sunteți pe o barcă – oferă multe locuri de acostare. Canal du Midi, de la Carcassonne la Béziers, intră în Minervois și trece prin limitele Parcului Natural Regional Haut-Languedoc. Nu ratați încuietoarea de l’Aiguille la Puichéric – o ecluză cu bazine duble, – și ecluza dublă Argentdouble sluice (clasat ca monument istoric) și podul-canal cu același nume de la La Redorte.

Homps

De ce să rezervați cazare în Homps? Nici măcar nu știm unde este… Homps, care se află la granița dintre departamentele Aude și Hérault, este un popas între cei 80 de kilometri de la Carcassonne la Béziers de-a lungul Canalului Midi: un mic sat sudic pitoresc, situat în apropiere de ecluza Ognon, cu câteva baruri, restaurante și hoteluri unde vă puteți caza de-a lungul canalului.

La câțiva kilometri după Homps se află cătunul Somail care poate fi o alternativă fermecătoare pentru cazare în această zonă. În Somail, veți aprecia cu siguranță frumoasele barje oprite în port.

Béziers

Béziers, al doilea oraș ca mărime din Hérault, se spune că este cel mai vechi oraș din Franța, înainte de Marsilia, construit de greci în secolul al VII-lea î.Hr. Canal du Midi trece prin Béziers și vă permite să treceți prin una dintre cele mai importante lucrări ale lui P.P. Riquet: canalul de la 9 lacăte de Fonseranes Un set de opt lacăte contigue, emblemă a orașului Béziers.

În Béziers, observați Pont-Vieux, care traversează Orb și ecluza Béziers, plimbați-vă prin Parc des Poètes, apoi priviți orașul de la Catedrala Saint-Nazaire. În timpul verii, bucurați-vă de viața de noapte plină de viață, un loc minunat pentru a dormi de-a lungul canalului, bucurați-vă de un pic de viață urbană într-un cadru natural.

Agde – Marseillan

Canal du Midi, Marseillan Activitățile se diversifică pe măsură ce vă apropiați de Marea Mediterană: plajele de la Cap d’Agde, cele de la Etang de Thau, între Agde și Sète, vă permit să înotați între două plimbări de-a lungul Canalului du Midi.

Pointe des Onglous este gura de vărsare a Canal du Midi în Etang de Thau. Există numeroase soluții de cazare în Agde și Marseillan (hoteluri, bungalouri, campinguri, case de vacanță).

Lasă un comentariu

TravelMax.ro