Unde să dormi lângă Mont Saint Michel?

Aveți de gând să vizitați Mont-Saint-Michel, unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din Franța? Iată unde să dormi în apropiere de Mont-Saint-Michel!

Al doilea cel mai vizitat monument din Franța, după Turnul Eiffel, Mont-Saint-Michel – înscris în patrimoniul mondial UNESCO din 1979 – este o insuliță stâncoasă pe care se află faimoasa abație dedicată Sfântului Mihail, construită în anul 708. Mont-Saint-Michel, situat în departamentul Manche, la granița dintre Bretania și Cotentin, în Normandia, este un important loc de pelerinaj și o destinație turistică. Golful Mont-Saint-Michel adăpostește o faună și o floră bogate și este locul unde se găsesc cele mai mari maree din Europa continentală, cu o amplitudine de până la 15 metri. Ca urmare, golful este aproape în întregime descoperit la mareea joasă, iar muntele devine din nou o insulă la mareea înaltă.

Monument emblematic al patrimoniului istoric francez, situl a fost, de asemenea, un subiect de tradiție și de creație în toate artele (literatură, cinematografie, fotografie, pictură, sculptură, gravură, muzică) încă din Evul Mediu. Cu doar 37 de locuitori permanenți, dar cu peste 2 milioane de vizitatori pe an, unde puteți dormi în apropiere de Mont-Saint-Michel? Iată mini-ghidul nostru pentru cazare în comunele din jur.

Mont-Saint-Michel

Cazare în Mont Saint Michel

Mont-Saint-Michel este punctul de intrare pentru a vizita monumentul istoric medieval, dar se referă și la comuna omonimă a monumentului, unde se află abație celebră. Dormitul la Mont-Saint-Michel este util dacă doriți să mergeți pe jos până la insuliță, să vizitați muntele, arhitectura, priveliștile și patrimoniul său în liniște – inclusiv crêpes și biscuiți de la Mère Poulard -, traversați malurile Mont-Saint-Michel cu un ghid turistic (profitați de ocazie pentru a vedea și stânca Tombelaine). Veți găsi puține hoteluri unde vă puteți caza la Mont-Saint-Michel, așa că gândiți-vă să vă faceți rezervarea din timp, mai ales în timpul verii.

Pontorson

Pontorson, cazare în apropiere de Mont-Saint-Michel

Credit foto: Flickr – Paul Gagnon

Pontorson este o comună din departamentul Manche, situată la 9 kilometri sud de monument, la granița cu Île-et-Vilaine (Bretania) și traversată de Couesnon (celebrul râu care a alimentat rivalitatea dintre Normandia și Bretania pentru proprietatea asupra Mont-Saint-Michel). Cu o populație de 4.350 de locuitori, va fi mai ușor să închiriezi un loc de cazare în apropiere de Mont-Saint-Michel. Centrul orașului, între primărie și Gara SNCF Pontorson are mai multe baruri și restaurante, magazine și hoteluri unde puteți dormi în Pontorson. Dacă stați în Pontorson, veți putea face poze frumoase cu Mont-Saint-Michel!

Avranches

Avranches, cazare în apropiere de Mont-Saint-Michel

Credit foto : Flickr – Beth

Situat la 22 de kilometri est de munte, Avranches este un oraș cu 10.068 de locuitori și poate fi refugiul tău dacă hotelurile unde să stai în Mont-Saint-Michel sunt pline. Îngropat în partea de jos a Golfului Normandia-Breton, orașul are câteva baruri, restaurante, muzee și câteva hoteluri în care să vă cazați. Este plăcut să te plimbi prin centrul orașului, dar viața socială este mai degrabă liniștită. În apropiere se află comuna Val-Saint-Père Cu o vedere superbă la golful Mont-Saint-Michel.

Granville

Renumită stațiune balneară și climaterică din golful Mont-Saint-Michel, Granville este un oraș turistic, dar și un oraș în care este plăcut să trăiești. Ca nativ din Manche, este unul dintre preferatele mele din acest departament, atât în apropierea Mont-Saint-Michel, cât și pe plajele (Jullouville, Saint-Pair-sur-Mer, Donville-les-Bains, Coudeville-sur-Mer, Lingreville până la plaja Passous din Agon-Coutainville). Granville are o adevărată viață urbană, cu toate facilitățile și barurile și restaurantele unde puteți ieși în oraș, precum și multe facilități culturale. Dacă puteți conduce puțin (suntem la o oră de mers cu mașina de Mont-Saint-Michel), rezervarea unei cazări în Granville este o alegere excelentă.

Cancale

Cancale, cazare în apropiere de Mont-Saint-Michel

De asemenea, puteți alege să dormiți în apropiere de Mont-Saint-Michel, pe versanții săi bretoni: în Cancale (35), un orășel cu o populație de 5.144 de locuitori, renumit pentru ferma sa de stridii și pentru poziția sa pe Coasta de Smarald. Cazarea în Cancale vă permite să explorați golful sublim Mont-Saint-Michel, precum și orașul Saint-Malo.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro