Unde să dormi lângă aeroportul din Atena?

Călătoriți în Grecia sau treceți prin Atena? Aici îți oferim ponturile noastre despre unde să te cazezi în apropiere de Aeroportul Eleftherios Venizelos din Atena!

Plănuiți să zburați la Aeroportul Eleftherios Venizelos din Atena? În orice caz, cel mai bine este să știi unde să te cazezi în apropierea aeroportului din Atena. Fie că zburați spre destinație sau doar faceți legătura, este posibil să aveți nevoie să dormiți la fața locului. Aeroportul este situat la aproximativ 20 km est de oraș. În funcție de programul de zbor, dormitul în centrul capitalei grecești poate să nu fie cea mai practică soluție.

De asemenea, este posibil să fiți incomodat de un zbor anulat sau întârziat. Acest tip de eveniment neprevăzut vă poate lăsa blocat pe timp de noapte. Va trebui să găsiți rapid cazare în apropiere. Din fericire, aveți la dispoziție mai multe opțiuni dacă aveți nevoie de un loc de cazare. Iată sfaturile noastre despre unde să vă cazați în apropierea aeroportului din Atena, indiferent de situația dumneavoastră.

Aeroportul din Atena este deschis noaptea?

aeroportul din Atena deschis pe timp de noapte

Credit foto: Shutterstock / Pit Stock

Sala de așteptare a Aeroportului Internațional Atena este deschisă 24 de ore pe zi. Astfel, puteți să vă cazați peste noapte, să mâncați într-unul dintre restaurantele sale și să accesați Wi-Fi gratuit. Aceasta poate fi o opțiune bună pentru zborurile de dimineață devreme. Cu toate acestea, cu siguranță nu este cea mai confortabilă opțiune!

Hoteluri unde să stați în apropierea aeroportului din Atena

cazare la hotel la aeroportul din Atena

Credit foto: Shutterstock / Pit Stock

Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare în apropierea Aeroportului Atena, vă așteaptă numeroase opțiuni de cazare. În cea mai mare parte a cazurilor, vă puteți rezerva noaptea de hotel direct online. Aici aveți o selecție de hoteluri lângă Aeroportul Internațional Eleftherios Venizelos. Prețurile se bazează pe o noapte pentru două persoane.

Sofitel Athens Airport

Acest hotel este situat la doar 50 de metri de terminalul principal. Acesta are 345 de camere și 12 apartamente. Toate camerele sunt dotate cu aer condiționat, mini-bar și acces la internet. Dacă doriți să mâncați sau să beți, există două restaurante și un bar. De asemenea, sunt disponibile servicii suplimentare, cum ar fi masaje și un centru spa. Prețul camerei reflectă standardul ridicat al acestui hotel și începe de la 222 EUR.

Hotel Peri

Hotelul Peri este situat în orașul Artemida (Loutsa), la numai 10 minute de Aeroportul Atena. Acesta este deschis pe tot parcursul anului și oferă camere confortabile pentru până la patru persoane. Prețurile încep de la 95 de euro pe noapte. Este bine de știut că acest hotel oferă un serviciu de transfer la aeroport 24 de ore pe zi. Acest lucru îl face un loc bun de cazare în apropierea aeroportului din Atena.

Holiday Inn Athens Airport

De asemenea, la aproximativ 10 minute de terminal, acest hotel este situat la periferia Atenei. Fiecare cameră are o baie și aer condiționat. Dacă doriți, vă puteți bucura de acces la piscină. La fel ca hotelul anterior, acest hotel oferă un serviciu de transfer pentru oaspeții săi. Navetele funcționează 24 de ore pe zi, de luni până duminică. Pentru o noapte, prețul începe de la o sută cincizeci și șase de euro pentru două persoane.

Sejur de confort

Comfort Stay este situat la aproximativ 6 km de Aeroportul Atena. Oaspeții au la dispoziție un serviciu de transfer gratuit. Astfel, indiferent dacă sosiți sau plecați de la aeroport, aveți transportul asigurat. Camerele sunt dotate cu tot confortul: Wi-Fi, aparat de cafea, aer condiționat… Pentru o noapte, așteptați-vă la un buget de la optzeci de euro.

Dolce Atena Atena Attica Riviera

Acest hotel de 4 stele garantează un nivel ridicat de ospitalitate. Acesta este situat în Vravrona, la aproximativ 13 km de Aeroportul Atena. Hotelul este situat pe plajă și are o piscină cu apă sărată și terenuri de tenis. Fiecare cameră este dotată cu frigider, TV și baie. Dacă doriți să rămâneți peste noapte, vă puteți aștepta să plătiți între 100 și 150 de euro pentru o cameră dublă.

Unde să stați în apropierea aeroportului din Atena?

În funcție de datele dumneavoastră de călătorie, este posibil ca hotelurile din apropierea aeroportului din Atena să nu aibă camere disponibile. De asemenea, este posibil ca prețurile să fie prea mari pentru bugetul dumneavoastră. O altă opțiune este de a găsi cazare într-o zonă sau oraș din apropiere. Iată câteva idei de locuri de cazare în apropierea aeroportului din Atena.

Koropi

cazare în jurul aeroportului din Atena

Credit foto: Shuttertsock / Pit Stock

Koropi este capitala districtului regional de est al regiunii Attica. Există un parc de măgari și podgorii. Orașul este conectat la aeroportul din Atena cu trenul, metroul (linia 3) și autostrada (ieșirea 6). Prin urmare, este un loc ideal de cazare în apropierea Aeroportului Atena.

Markopoulo Mesogaias

marcopoulo cazare aeroportul din atene

Credit foto: Shutterstock / Adriana Iacob

A nu se confunda cu Markopoulo Oropu, acest oraș din Attica este situat pe malul mării. În mitologia greacă, scena sacrificiului Ifigeniei din timpul Războiului Troian are loc aici. Veți găsi cazare privată și câteva hoteluri.

Spata

spata grecia cazare aeroportul din atena

Credit foto: Shutterstock / takopa

Spata este situată în mijlocul câmpiei Mesogeia, la aproximativ 20 de kilometri sud-est de Atena. Aeroportul internațional este parțial construit pe teritoriul său. Orașul găzduiește, de asemenea, cea mai mare grădină zoologică din Grecia, Parcul Zoologic Attica. Spata, un tărâm al viilor, este mai degrabă un oraș rezidențial. Aici veți găsi, fără îndoială, camere de închiriat.

Pórto Ráfti

porto rafti grecia port barca

Credit foto: Shutterstock / Andrew Mayovskyy

Această mică stațiune de la malul mării este situată la sud de aeroportul din Atena. Din port se poate ajunge la trei insulițe: Ráfti, Raftopoúla și Práso. Apropierea sa de drumurile principale îl face o alegere bună dacă sunteți în căutarea unei cazări în apropierea aeroportului din Atena. În plus, decorul este foarte plăcut.

Sperăm că aceste sfaturi despre unde să vă cazați lângă aeroportul din Atena vă vor fi de folos. Pentru orice eventualitate, țineți-le aproape data viitoare când vizitați capitala Greciei.

Unde să parcați la aeroportul din Atena?

Dacă aveți propriul vehicul, este posibil să aveți nevoie să rezervați o parcare ieftină la Aeroportul Atena (7.160 de locuri pe termen lung și scurt). Pentru a face acest lucru, luați în considerare posibilitatea de a verifica prețurile și disponibilitatea în avans și online pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun preț.

Pentru informarea dumneavoastră, P1 și P2 de la aeroportul din Atena sunt rezervate pentru sejururi scurte. P3 este destinat sejururilor mai lungi și este conectat la terminalul principal printr-un autobuz de transfer gratuit.

TravelMax.ro