Un muzeu dedicat vulcanilor și cutremurelor se va deschide în Islanda

LAVA, muzeul vulcanilor din Islanda

LAVA, un centru islandez dedicat vulcanilor și cutremurelor, se va deschide pe 1 iunie în orașul Hvolsvöllur.

Orașul Hvolsvöllur se află la aproximativ 100 de kilometri est de Reykjavik. Acesta este situat în apropierea a trei dintre cei mai mari vulcani din țară, Hekla, Katla și faimosul Eyjafjallajökull, și a fost ales pentru a găzdui un centru dedicat în întregime fenomenelor vulcanice și cutremurelor.

Muzeul își propune să ofere vizitatorilor o experiență educațională și interactivă care le va permite să se apropie de aceste fenomene geologice impresionante.

O vizită mai realistă

Printre atracțiile muzeului se numără o structură de 12 metri înălțime care reprezintă fluxul de magmă de sub țară, ceea ce islandezii numesc în mod obișnuit “inima de foc” a Islandei. De asemenea, a fost recreat un nor de fum artificial, precum și un nor de cenușă de la o erupție vulcanică.

Un cinematograf va permite vizitatorilor să observe diferite fenomene geologice prin intermediul unor imagini de înaltă definiție.

În cele din urmă, turiștii vor putea merge pe o platformă cu o vedere de 360° a vulcanilor din apropierea centrului. Două dintre ele pot erupe în orice moment. Acest punct de vedere va fi un loc privilegiat pentru a observa fenomenul în deplină siguranță.

Un pământ vulcanic

Islanda are o activitate geologică foarte unică și fluctuantă. LAVA ne permite să evidențiem această caracteristică, care a fost motivul pentru crearea țării.

Aceasta nu este prima dată când Islanda se bazează pe geologie ca atracție turistică. The Guardian ne amintește că în ultimii ani au fost dezvoltate mai multe activități în jurul aceleiași teme, cum ar fi uriașul tunel de gheață săpat în inima ghețarului Langjökull sau uriașa peșteră de lavă numită Vidgelmir, care s-a redeschis în 2016 după mai multe renovări.

Ne vedem pe 1 iunie în Hvolsvöllur, la deschiderea muzeului LAVA, cu o taxă de intrare de 25 de euro și acces la cinematograf.

TravelMax.ro