Transfer între aeroportul din Nisa și Monaco

Aterizezi la Nisa și apoi pleci la Monaco? Iată toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă alege metoda de transfer între Nisa și Monaco.

Aeroportul Nice-Côte d’Azur este cel mai mare aeroport din Alpes-Maritimes. Acesta este administrat de compania Aéroports de la Côte d’Azur, care administrează, de asemenea, aeroporturile din Cannes-Mandelieu și Saint-Tropez. În 2018, a înregistrat un trafic de 13,85 milioane de pasageri, o cifră care a crescut în ultimii zece ani.

Există mai multe opțiuni pentru transferul de la aeroportul din Nisa la Monaco. Cei aproximativ 20 de kilometri pot fi parcurși cu taxi, autobuz, avion sau mașină de închiriat. În funcție de preferințele dumneavoastră, dar și de tipul de cazare din Monaco, iată care sunt sfaturile noastre pentru un transfer plăcut și fără stres de la aeroportul din Nisa la Monaco.

Cel mai ieftin: trenul

Durata 50 de minute
Tarife : 7 – 13 €

Transferul către Monaco se poate face cu trenul. Cea mai apropiată gară de Aeroportul Nice-Côte d’Azur este Saint-Laurent-du-Var. Din această stație pleacă trenuri TER regulate spre Monaco. Dacă aveți o încărcătură grea sau dacă nu doriți să mergeți pe jos, puteți lua un autobuz pe linia 12 sau linia 9 până la stația “La Passerelle”. Călătoria durează aproximativ 5 minute și costă aproximativ 2 euro. La stația Saint-Laurent-du-Var, luați un TER până la Monaco. Acestea circulă cam la fiecare 30 de minute și costă între 5 și 11 euro.

Cel mai disponibil: autobuzul

Copii într-un autobuz în Monaco

Credit foto: Shutterstock – Tomsickova Tatyana

Durata 30 de minute
Tarife : 22 €
Orar la fiecare 30 de minute, de la 7 dimineața la 22, 7 zile pe săptămână

Serviciile regulate de autobuz Nisa-Monaco sunt disponibile tot timpul anului. Naveta de la linia 110 face legătura între aeroportul din Nisa și centrul orașului Monaco, până la terminalul din Menton. Aceste navete sunt regulate și fiabile, iar autobuzele circulă la fiecare 30 de minute. Călătoria se face fără oprire, pe autostradă. Serviciile sunt oferite de la terminalele 1 și 2 ale aeroportului din Nisa.

Regiunea Provence-Alpes-Côte-D’azur oferă acest serviciu public de navetă la un raport preț-calitate foarte interesant. Autobuzele sunt recente și dotate cu aer condiționat, în special în timpul verii. Călătoriți confortabil și, chiar dacă sunteți încărcat, bagajele dumneavoastră sunt instalate direct în cală. În Monaco, este posibil să vă opriți în fața cazinoului sau în Place d’armes. Biletele se vând la casele de bilete ale autobuzelor, la ieșirea din terminale sau online.

Cel mai rapid: taxi sau navetă privată

taxi din Nisa la Monaco

Credit foto: Shutterstock – Ceri Breeze

Durata 30 de minute
Tarife : 85 – 120 €
Orar La cerere

Ajungeți cu ușurință la Monaco de la aeroportul din Nisa cu un taxi sau cu o navetă privată. Șoferul dumneavoastră se va ocupa de tot, de la traseul pe care trebuie să îl urmați până la bagajele care trebuie încărcate. Tot ce trebuie să faceți este să vă urcați la bord și să vă bucurați de peisaj… Este recomandabil să vă rezervați transferul în avans pentru a fi siguri că veți avea un vehicul disponibil la momentul transferului.

Puteți rezerva un taxi la aeroportul din Nisa cu TaxiTender. TaxiTender este o platformă de rezervări online pentru transferuri de aeroport fiabile și accesibile. Șoferul vă va aștepta în zona de sosiri cu un afiș cu numele dumneavoastră. Acesta vă va conduce apoi cu mașina până la locul exact unde doriți să mergeți. Anularea este gratuită. Dacă aveți un zbor de dimineață devreme rezervat la aeroportul din Nisa sau pur și simplu preferați să luați un taxi până la aeroport, această platformă este ideală în acest scop.

Cel mai confortabil: avionul cu un zbor de la Nisa la Monaco

Zbor între Nisa și Monaco, vedere asupra Villefranche-sur-mer și Monaco

Credit foto: Shutterstock – Elena19

Durata Mai puțin de 10 minute de zbor
Tarife : 145 – 315 €
Orar mai multe zboruri programate pe zi

Pentru a ajunge în principatul Monaco în câteva minute, alegeți un zbor de la Nisa. Din cer, sosirea în Monaco va fi grandioasă. Celălalt avantaj: nu părăsiți aeroportul și continuați călătoria cu o conexiune la Monaco.

Cel mai luxos: elicopterul

Zbor cu elicopterul la Monaco

Credit foto: Shutterstock – IR Stone

Durata Mai puțin de 10 minute de zbor (+30 minute cu îmbarcarea)
Tarife : În medie 160€ de persoană
Orar mai multe zboruri regulate pe zi, la fiecare 15 minute

La fel ca și zborul cu avionul, un transfer cu elicopterul la Monaco promite o experiență extraordinară. În plus, vă veți bucura de o panoramă excepțională asupra peisajelor de coastă și a mării. Aterizarea promite la fel de mult spectacol!

Alternativa: Închiriați o mașină lângă aeroportul din Nisa

Mașină

Durata 30 de minute
Tarife de la 89 € în sus
Orar toate orele

Ați prefera să conduceți singur până la Monaco? În acest caz, puteți rezerva o mașină de închiriat de la aeroportul din Nisa. Puteți păstra acest vehicul pe durata șederii dumneavoastră, în funcție de contractul semnat cu firma de închiriere de mașini. În funcție de nevoile dumneavoastră, puteți rezerva o mașină doar pentru perioada călătoriei sau pentru mai multe zile. Ghișeele de închiriere de mașini se află în zona de sosiri a aeroportului din Nisa sau în spatele parcării P5 din Terminalul 2. De asemenea, puteți rezerva direct online prin intermediul unei platforme specializate.

Dormit în apropierea aeroportului din Nisa

E târziu și preferi să mergi la Monaco decât a doua zi dimineață? Puteți dormi cu ușurință la fața locului în Nisa. Există o gamă largă de unități de cazare disponibile în apropierea aeroportului din Nisa. Puteți alege dintre hotelurile Ibis Styles, Campanile Nice Airport Park Inn by Radisson, Novotel Nice Arenas sau Ibis budget. Toate cele cinci hoteluri se află foarte aproape de aeroport, la doar aproximativ 1 kilometru distanță.

TravelMax.ro