Transfer de la Aeroportul Fiumicino la Roma

Mergeți în Italia pentru a vizita Roma și aterizați pe aeroportul Fiumicino? Iată sfaturile noastre pentru transferul de la Fiumicino la Roma!

După ce v-ați rezervat un zbor spre Orașul celor șapte coline, probabil vă întrebați cum să ajungeți la Roma de la aeroportul Fiumicino! Așa cum se întâmplă adesea atunci când călătoriți, cel mai bun mod de a ajunge la Roma de la aeroport este cu autobuzul de transfer, dar sunt posibile și alte soluții.

Aeroportul Fiumicino este principalul aeroport din Italia și al 25-lea ca mărime din lume. În 2015, 40,5 milioane de turiști au călătorit prin el cu peste 140 de companii aeriene. Aeroportul Fiumicino este situat la aproximativ 30 de kilometri de Roma, în apropiere de orașul Ostia. Și, bineînțeles, prețul variază în funcție de modul de transport pe care îl alegeți: autobuzul de transfer de la aeroportul Roma-Fiumicino (Terravision), trenul Leonardo Express, taxi, trenurile urbane FL1, metroul, navetele private… Iată sfaturile noastre pentru transferul de la aeroportul Roma-Fiumicino.

1. Transfer cu un autobuz de transfer comun (autobuz de la aeroportul din Roma)

Serviciu de transfer de la Aeroportul Fiumicino, Roma O opțiune economică – dar nu cea mai rapidă -, serviciul de transfer de la aeroportul Fiumicino > Roma vă va costa doar 7 euro pentru o călătorie dus și 12 euro pentru o călătorie dus-întors. Durata călătoriei este de 55 de minute. Este o companie multinațională care oferă transferuri low-cost și a transportat aproximativ 10.000 de pasageri pe zi în întreaga Europă în 2008. Navetele circulă la fiecare 20 până la 45 de minute între gara Termini din Roma și aeroportul Roma-Fiumicino). Iată orele pentru transferul de la aeroportul Roma-Fiumicino: de la 4.40 la 21.50.

În direcția opusă, de la Fiumicino la Roma, serviciul de transfer este disponibil între orele 5.30 și 22.55. Biletele pot fi achiziționate online și în sala de plecări a aeroportului. Pentru o mai mare comoditate și pentru a evita pierderea de timp, vă sfătuim, evident, să faceți rezervarea online.

2. Transfer cu trenul de la aeroport

Transferul de la aeroportul Fiumicino-Roma va fi cel mai rapid prin urcarea în trenul urban numit Leonardo Express. Călătoria durează 32 de minute și costă 14 € și există plecări la fiecare 30 de minute (de la peronul 24 de la Roma Termini). Biletele pot fi achiziționate la stația de la aeroport sau rezervate online. În holul gării, căutați casa de bilete. “Biglietto Treni sau bar-tabac “Tabacchi & Giornali” Acestea sunt cele două puncte de vânzare de la aeroport pentru transferurile de la aeroport, utile în cazul în care toate automatele de bilete sunt pline. Iată orarul trenurilor:

  • Fiumicino-Roma: între orele 6.38 și 23.38
  • Roma-Fiumicino: între orele 5.50 și 22.50

Dacă avionul ajunge după ora 23.40 sau dacă zborul de întoarcere în Franța decolează după ora 23.00, ar trebui să optați pentru un taxi.

Leonardo Express, trenul aeroportului din Roma

Credit foto: Flickr – Ciro

3. Transfer cu taxiul

În prezent, tarifele de taxi sunt stabilite de municipalitatea Romei, iar un autobuz de transfer costă 48 de euro. Taxiurile din Roma se recunosc după culoarea lor albă. Pentru a nu fi confundată, o inscripție “Roma Capitale”. trebuie să fie lizibil pe ușa pasagerului și pe partea din spate a mașinii. Astfel, puteți efectua transferul de la aeroportul Roma-Fiumicino – sau invers – cu toată liniștea! Cu toate acestea, veți depinde de traficul rutier și ar trebui să ajungeți la destinație în 45 de minute până la 1 oră.

Rezervați taxiul pentru aeroportul Roma-Fiumicino cu TaxiTender. Aceasta este o platformă de rezervări online pentru un transfer de aeroport fiabil și accesibil. Șoferul vă va aștepta în zona de sosiri cu un afiș cu numele dumneavoastră. Acesta vă va conduce apoi cu mașina până la locul exact unde doriți să mergeți. Anularea este gratuită. Dacă aveți un zbor de dimineață devreme rezervat la aeroportul Fiumicino sau dacă pur și simplu preferați să luați un taxi până la aeroport, această platformă este ideală în acest scop.

4. Alternative de la/către Aeroportul Roma-Fiumicino

Dacă vă cazați în partea de vest a Romei (Trastevere, Ostiense și Tiburtina), ați putea folosi trenurile urbane FL1 pentru a vă transfera de la și către aeroportul Roma Fiumicino. Vă va costa 8 euro pentru o călătorie de 40-45 de minute. Avantajul este că puteți coborî în orice stație la alegere odată ce ajungeți la Roma. Există un tren la fiecare sfert de oră și unul la fiecare 30 de minute seara și la sfârșit de săptămână. Trenurile circulă între orele 5.57 și 23.37 în direcția Fiumicino Airport > Roma și între orele 5.06 și 23.36 în direcția Roma > Fiumicino Airport.

În cele din urmă, deși mai scumpe, dar uneori practice, există companii private care vă vor duce la destinație. Dar aici, prețurile pot varia semnificativ de la un operator la altul.

5. Închirierea unei mașini la aeroport

Dacă veniți la Roma pentru mai multe zile și doriți să vizitați zona înconjurătoare, închirierea unei mașini poate fi o soluție bună. Într-adevăr, vă permite mai multă flexibilitate și libertate în timpul călătoriilor. Este posibil să rezervați o mașină de închiriat online și să o inchiriati direct de la aeroportul Fiumicino din Roma.

TravelMax.ro