Transfer de la aeroportul din Palermo la centru

Aeroportul Palermo

Aeroportul Internațional Palermo Falcone-Borsellino cunoscut și ca Punta Raisieste situat la aproximativ 30 de kilometri din Palermo, în comuna Cinisi. Este cel mai important aeroport din Sicilia, dar și din întreaga Italie, cu un trafic de peste 5.300.000 de pasageri pe an.

Vă întrebați cum să vă organizați transferul de la aeroport la centrul orașului Palermo? Nu vă faceți griji! Suntem aici pentru a vă ghida și a vă face călătoria mai ușoară!

În general, naveta de la aeroport este cea mai utilizată și convenabilă modalitate de transfer între aeroport și centrul orașului Palermo, dar există și alte modalități de a vă organiza călătoria!

Cum să ajungi în centrul orașului Palermo cu autobuzul

În cazul transferului între aeroport și centrul orașului Palermo, veți găsi un serviciu de transfer care face legătura între aeroport și centrul orașului imediat ce părăsiți aeroportul. Compania de autobuze Prestia-Comandè are grijă de pasageri.

Veți avea un autobuz care pleacă cam la fiecare jumătate de oră, de la De la 4.30 la 22.30. Pentru o taxă de 6€ de persoană, autobuzul vă va lăsa direct în centrul orașului. Puteți cumpăra biletul direct de la șofer, online sau de la casa de bilete a aeroportului.

Durata călătoriei va varia în funcție de oprire. De exemplu:

  • Stop Via Belgio : despre 20 de minute
  • Stop Via della Libertà : despre 30 de minute
  • Gara centrală: aprox. 50 de minute

Transfer cu trenul

Tren Palermo

Credit foto: Wikimedia

Puteți aranja transferul de la aeroport la centrul orașului Palermo cu trenul. Pentru a face acest lucru, va trebui să mergeți la gară. Punta Raisi situat la aeroport. Această stație de metrou deservește ruta spre centrul orașului Palermo cu trenul Trinacria Express.

Vă va lua între 50 de minute și 1h pentru a ajunge în orașul sicilian. Totuși, dacă doriți să mergeți mai la nord, călătoria va dura în medie 40 de minute și va trebui să coborâți la gară.

Prețul unui bilet de tren este 5.90€ pe persoană. Le puteți cumpăra de la casa de bilete sau online la adresa Trenitalia.

Atenție Vă rugăm să rețineți că în acest moment, din cauza lucrărilor la linia de cale ferată, traficul este întrerupt temporar până la noi ordine. Deocamdată, vă rugăm să folosiți un alt mijloc de transport pentru a ajunge de la aeroport în centrul orașului Palermo.

Organizați transferul cu taxiul

Taxi Ca în orice aeroport, aveți posibilitatea de a lua un taxi până în centrul orașului Palermo. De îndată ce ajungeți și părăsiți terminalul, sunt disponibile stații de taxi care vă vor putea suna.

Nu uitați să vă stabiliți traseul cu șoferul înainte de a vă urca în vehicul și cereți o estimare a prețului. Taxiul vă va oferi un mijloc de transport mai confortabil.

Rezervați un taxi la aeroportul din Palermo cu TaxiTender. Aceasta este o platformă de rezervări online pentru un transfer de aeroport fiabil și accesibil. Șoferul vă va aștepta în zona de sosiri cu un afiș cu numele dumneavoastră. Acesta vă va conduce apoi cu mașina până la locul exact unde doriți să mergeți. Anularea este gratuită. Dacă aveți un zbor de dimineață devreme rezervat la aeroportul din Palermo sau pur și simplu preferați să luați un taxi până la aeroport, această platformă este ideală în acest scop.

Și pentru mai multe economii există Partajare taxi ! Acest lucru presupune împărțirea taxiului cu alți călători pentru a reduce costurile la minimum. Acestea se află în stațiile de taxi și sunt ușor de identificat.

O altă opțiune este reprezentată de serviciile șoferi privați. De asemenea, vă vor putea duce la destinație, însă prețurile sunt destul de variabile și mai mari decât alternativele oferite mai sus.

Planificați-vă transferul de la aeroport la centrul orașului Palermo cu mașina

MașinăUnde să dormi lângă Palermo Aeroport

Mașina este, bineînțeles, cea mai practică soluție care vă va face complet independenți. În acest scop, la sosirea la aeroportul din Palermo, veți găsi mai multe companii de închiriere de mașini.

Site-urile de turism oferă adesea servicii de închiriere de mașini atunci când vă rezervați zborul online. Pentru transferul de la aeroport la centrul orașului Palermo, ar trebui să vă așteptați să plătiți aproximativ 35 de minute (în funcție de ora de plecare) pentru o călătorie de 33 de kilometri.

Autostrada A29 în direcția Palermo, apoi la E90 Viale Regione Sicilia Nord Ovest.

Vă rugăm să rețineți că, dacă alegeți această opțiune pentru a ajunge în centrul orașului Palermo, un articol despre unde să parcați în Palermo, precum și despre cum să evitați escrocheriile atunci când închiriați o mașină ar putea fi de interes pentru dumneavoastră!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro