Transfer de la aeroportul din Oslo in centru

Zburați spre Oslo? Iată care sunt opțiunile dumneavoastră pentru un transfer către centrul orașului.

Aeroportul Oslo Gardermoen (OSL) este situat la aproximativ 50 km de centrul orașului. Acesta este folosit de majoritatea companiilor aeriene care deservesc capitala. Aveți grijă, însă, să verificați locul de aterizare: există un al doilea aeroport la Torp. Acesta este folosit de companiile aeriene low-cost și de KLM și este situat în Sandefjord, la 110 km de Oslo. Aceștia sunt parametri importanți pe care trebuie să-i verificați atunci când vă cumpărați biletul. Ofertele sunt uneori atractive, dar nu uitați să adăugați costul transferului până în centrul orașului. Venind direct din Franța, există o mare probabilitate să ajungeți la Gardermoen.

Iată care sunt diferitele opțiuni de transport pentru un transfer de la aeroportul din Oslo către centru.

Cel mai rapid: Flytoget

Trenul de la Aeroportul Oslo

Credit foto: Shutterstock – EQRoy

Durata 19 minute (+3 minute dacă se oprește în Lillestrøm)
Tarife între 10€ și 20€.
Ore de deschidere zilnic, la fiecare 10 sau 20 de minute

Cunoscut și sub numele de trenul Airport Express, acesta este trenul de mare viteză dedicat acestei rute. La fiecare zece-douăzeci de minute, un tren pleacă spre oraș de pe peronul aeroportului spre Gara Centrală din Oslo. Fiecare alt tren deservește gara Lillestrøm pe traseu și Drammen dincolo de Oslo.

Acesta funcționează 24 de ore pe zi. Deci, este foarte convenabil dacă ajungeți în mijlocul nopții sau dacă aveți o conexiune. Puteți cumpăra bilete în avans de pe internet sau de la chioșcurile din sala de sosiri a aeroportului.

Cel mai ieftin: trenurile NSB

Trenul aeroportului NSB

Credit foto: Wikipedia – Asoerby

Durata 23 de minute
Tarife Aproximativ 10 euro (50% reducere pentru anumite categorii de călători)
Orar zilnic, între orele 6.30 și 23.43.

Dacă nu vă grăbiți și programul dumneavoastră se potrivește, puteți lua trenurile NSB, căile ferate norvegiene. Există mai multe linii spre Gara Centrală din Oslo. De asemenea, acestea pleacă de la stația aeroportului în fiecare zi, inclusiv duminica. Biletele pot fi cumpărate online, de la automatele de vânzare sau de la casa de bilete.

Cel mai confortabil: autobuz de transfer și transport privat

Statuia Aeroportului Oslo

Credit foto: Shutterstock – vichie81

Autobuz de transfer de la hotel

Durata depinde de locația hotelului
Tarife incluse în rezervarea hotelului sau în plus
Orar în funcție de rezervare

Aceasta este o opțiune care nu trebuie neglijată: unele hoteluri din Oslo oferă un serviciu de transfer de la și către aeroport. Acest lucru poate fi gratuit sau poate fi disponibil contra unei taxe mici. Pentru a afla ce unități de cazare oferă acest serviciu, utilizați un comparator de hoteluri și bifați căsuța “airport shuttle” în filtre.

Transport privat

Durata depinde de destinație
Tarife depinde de organizația aleasă
Orar în funcție de rezervare

Nu sunteți obișnuit cu aeroporturile și vă este teamă că nu veți găsi mijlocul de transport la sosire? Sau vreți un pic de lux? Alegeți opțiunea de transport privat: șoferul vă va aștepta la ieșirea din zona de pasageri. Acesta vă va conduce la mașină, care poate fi un model VIP sau un model special echipat pentru persoanele cu mobilitate redusă. Acesta vă va însoți până la locul de cazare. Dacă sunteți un grup, puteți închiria un microbuz cu șofer.

Cele mai disponibile: taxi, SAS Airport Bus sau Flybussen

Stație de autobuz la Aeroportul Oslo

Credit foto: Shutterstock – Mayuree Moonhirun

Autobuz de aeroport SAS sau Flybussen

Durata aproximativ 45 de minute
Tarife 18€ (adulți), 9€ (studenți și seniori până la 30 de ani), gratuit (copii până la 17 ani însoțiți de un adult)
Ore de deschidere : NC

SAS are un serviciu de autobuz numit Flybussen, care circulă de la aeroport până la stația de autobuz, chiar lângă gara centrală din centru. Acesta face mai multe opriri pe traseu, ceea ce poate fi interesant dacă cazarea dumneavoastră se află în apropierea uneia dintre ele. Acesta continuă pentru încă două opriri, inclusiv una în apropierea hotelului Radisson.

Cu toate acestea, copiii cu vârsta de până la 17 ani călătoresc gratuit dacă sunt însoțiți de un adult. Studenții cu vârsta de până la 30 de ani și persoanele în vârstă beneficiază, de asemenea, de o reducere de 50% din preț. Ar trebui să vă cumpărați biletele online, altfel veți plăti un supliment dacă le cumpărați în autobuz.

Vă rugăm să rețineți Dacă trebuie să vă întoarceți la aeroport la sfârșitul călătoriei, cumpărați acum biletul de întoarcere. Există o reducere semnificativă, astfel că veți plăti aproximativ 26 de euro pentru un adult pentru ambele călătorii.

Taxi

Durata în funcție de destinație
Tarife între 60€ și 95€ în funcție de companie
Orar în funcție de disponibilitate

Dacă sunteți mai mulți călători, opțiunea taxiului poate fi interesantă. Majoritatea companiilor (aproximativ o duzină) percep un preț fix de la aeroport. Pentru patru persoane, într-o zi lucrătoare, veți plăti între 60 și 95 de euro, în funcție de companie și de locul unde opriți. În aeroport există un birou de bilete, care vă poate oferi informații despre diferitele prețuri și companii disponibile.

Puteți, de asemenea, să vă rezervați un taxi în avans. Trebuie să știți codul poștal al locului în care mergeți pentru a afla ce tarif se aplică în zonă.

Rezervați un taxi la aeroportul din Oslo cu TaxiTender. Aceasta este o platformă de rezervări online pentru un transfer de aeroport fiabil și accesibil. Șoferul vă va aștepta în zona de sosiri cu un afiș cu numele dumneavoastră. Acesta vă va conduce apoi cu mașina până la locul exact unde doriți să mergeți. Anularea este gratuită. Dacă aveți un zbor de dimineață devreme rezervat la aeroportul din Oslo sau pur și simplu preferați să luați un taxi până la aeroport, această platformă este ideală în acest scop.

Transfer de la Aeroportul Torp

Dacă doriți să ajungeți în centrul orașului Oslo de la aeroportul Torp, care se află la 110 kilometri de Oslo, în apropiere de Sandefjord, oferta de transport public va fi mai limitată:

  • Trenul NSB De la stația Sandefjord la gara centrală există un autobuz de transfer de la aeroport la fiecare 30 de minute. Costul este de 26-30 EUR pentru un adult, iar călătoria durează puțin peste o oră și jumătate, în funcție de ora de plecare. Acestea pleacă la fiecare douăzeci sau treizeci de minute.
  • Autobuz de transfer Unibuss De la aeroport la stația centrală de autobuz. Șapte plecări în timpul zilei, de la 9.00 la 22.00. Durata călătoriei este de 1 oră și 35 de minute, iar un bilet pentru adulți costă aproximativ 25 de euro.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro