Top 9 lucruri de făcut în Kimberley

Vă îndreptați spre Kimberley, în inima Africii de Sud? Descoperă cele 8 lucruri pe care trebuie să le faci în Diamond City.

Kimberley este situat în regiunea Northern Cape din Africa de Sud. Departe de circuitul turistic, Kimberley rămâne un loc ignorat de majoritatea vizitatorilor săi. Cu toate acestea, așa-numitul “Oraș al diamantelor” este plin de comori de descoperit. Când vizitați Kimberley, începeți prin a explora Big Hole, una dintre cele mai mari gropi din lume. Descoperiți apoi istoria bogată a orașului, arhitectura colonială, vechiul tramvai, parcurile naționale și numeroasele specii de animale sălbatice care pot fi găsite aici.

Kimberley este numit după Diamond City Orașul a fost fondat în 1866, când un copil a descoperit un diamant brut. Această descoperire a dus la o adevărată goană după diamante în regiunea Northern Cape. În această perioadă a fost săpat Big Hole pentru a scoate la iveală cele mai prețioase pietre din regiune. Kimberley a fost primul oraș din Africa care a primit electricitate pentru a permite minerilor să exploreze zona. În prezent, Kimberley depinde în principal de industria minieră, deoarece este unul dintre cele mai mari depozite de azbest de pe continent.

Dacă doriți să experimentați Africa de Sud dintr-o perspectivă diferită, veniți să vizitați Kimberley și obiectivele sale obligatorii.

1. Gaura mare

Mina de diamante Kimberly, sit al patrimoniului mondial

Credit foto: Shutterstock / Vladislav Gajic

Ce să faci în Kimberley? Gaura Mare, bineînțeles! Este o vizită obligatorie.

În fiecare an, acest sit impresionant atrage numeroși vizitatori din întreaga lume. Este o imensă mină în carieră deschisă. Mai exact, mina are o adâncime de 240 de metri și un diametru de aproape 500 de metri. Dacă nu puteți vizualiza distanțele, este normal! Imaginați-vă opt terenuri de fotbal; aceasta este dimensiunea găurii mari. Odată ajuns acolo, veți vedea, este pur și simplu spectaculos.

A fost nevoie de câteva sute de mineri pentru a săpa această groapă imensă. Cu toții căutau faimoasa piatră strălucitoare. Timp de câteva decenii (din 1871 până în 1914), minerii au extras nu mai puțin de trei tone de diamante. Din cauza adâncimii sale, activitățile au trebuit să se oprească în 1914. A devenit mult prea periculos pentru toți minerii care lucrau în Big Hole. În timpul goanei după diamante, au fost săpate cinci găuri în căutarea faimoasei pietre. Astăzi, aceste găuri au fost umplute, rămânând doar Gaura Mare, cea mai impresionantă dintre toate. Așa că, atunci când vizitați Kimberley, nu ratați gaura!

2. Parcul Național Mokala

Doi Meerkats stau împreună, fac plajă și se relaxează pe un fundal neclar, Kimberley, Africa de Sud

Credit foto: Shutterstock / Andrew M. Allport

La sud-vest de orașul Kimberley se află Parcul Național Mokala. Acoperind aproximativ 27.000 de hectare, parcul are ca scop protejarea speciilor pe cale de dispariție. Așadar, atunci când vizitați Kimberley, puteți întâlni bivoliții din Cape Buffalo, rinocerii negri, hippotragii și multe alte animale sălbatice.

Dincolo de animalele sălbatice excepționale, această excursie este o modalitate excelentă de a descoperi peisaje excepționale. Între câmpiile deschise și dunele de nisip, este o evadare garantată. În timpul excursiei, nu uitați să vă uitați spre cer pentru a admira numeroasele păsări care zboară deasupra parcului.

3 Muzeul Minei Kimberley

Kimberley, Free State, Africa de Sud - 26 dec. 2019 Un tramvai care a fost folosit în timpul goanei după diamante. Tramvaiul se află într-un orășel vechi, la muzeul Big Hole.

Credit foto: Shutterstock / Jurie Maree

Nu departe de Big Hole, Muzeul Minier Kimberley vă învață secretele mineritului. Aici a fost descoperit primul diamant din zonă în 1866; se numește Eureka. Vizitați Kimberley și aflați totul despre diamante și istoria lor.

Când vizitați acest muzeu în aer liber, faceți un pas înapoi în timp și plimbați-vă prin Kimberley în zilele goanei după diamante. Majoritatea clădirilor de aici sunt originale și au fost mutate pentru a vă transporta într-o altă lume. Veți descoperi vechea biserică, vechile case și magazine ale minerilor sau căile ferate private ale operatorilor minieri. Bineînțeles, o expoziție de diamante brute și pietre prețioase este prezentată tuturor vizitatorilor.

De asemenea, cei mai aventuroși pot face un tur ghidat al unei mine. Veți coborî o scară de 840 de metri sub pământ. Așa că nu fiți claustrofobi! Muzeul Minei Kimberley este deschis zilnic De la 8.00 la 17.00.

4. Parcul Național Karoo

Springbok pășunând, Parcul Național Karoo

Credit foto: Shutterstock / Arab

Kimberley este situat în deșertul Karoo. În timp ce vă aflați în Diamond City, explorați Parcul Național Karoo. Cunoscut și sub numele de Țara Setei, Karoo este împărțit în două părți: la nord este Greater Karoo, iar la sud este Lesser Karoo. Cele două zone sunt despărțite de un lanț muntos, iar zona de Swartberg. Acest deșert extrem de arid este complet lipsit de apă.

Parcul Național Karoo a fost înființat în 1979 și se află între Lesser și Greater Karoo. Se întinde pe o suprafață de 768 de kilometri pătrați și atinge o altitudine de până la 1300 de metri. În timpul vizitei în Kimberley, este posibil să solicitați un ghid care vă va explica istoria zonei și bogăția florei și faunei din parc.

Dacă doriți să profitați din plin de parc, aveți la dispoziție un loc de campare, fie în corturi, fie în rulote sau cabane, în funcție de preferințele dumneavoastră. Puteți sta oricât de multe zile doriți pentru a scăpa de toate acestea.

5. Mergeți la safari

Două zebre ( Equus quagga ) pe o câmpie cu iarbă în Parcul Național Mokala din Capul de Nord al Africii de Sud.

Credit foto: Shutterstock / Stephan Olivier

Ce să faci în Kimberley? Du-te și întâlnește-te cu animalele sălbatice, bineînțeles! Este aproape de neconceput să vizitezi Africa de Sud fără să mergi într-un safari. Iar pentru asta, Kimberley este unul dintre cele mai bune locuri. Fauna sălbatică este pretutindeni pentru plăcerea dumneavoastră de a o vedea. Parcul Național Mountain Zebra este un loc ideal pentru a vedea animalele din regiune.

Parcul a fost construit în 1937 și se întinde pe aproape 300 de kilometri pătrați. După cum sugerează și numele, parcul găzduiește zebre de munte, unul dintre cele mai periclitate mamifere din lume. Dincolo de aceste specii, veți avea ocazia să admirați bivoli, elani, gazele, gnu, gheparzi, gheparzi, vulturi, cobre, lei și multe altele. De asemenea, aici se află cea mai mare varietate de broaște țestoase. Așadar, atunci când vizitați Kimberley, este o activitate perfectă pentru tineri și bătrâni deopotrivă.

6. Muzeul Mc Gregor

McGregor_Muzeu,_Kimberley

Credit foto: Wikipedia

Muzeul McGregor a fost înființat în septembrie 1907. Este una dintre atracțiile care trebuie neapărat vizitate atunci când vizitați Kimberley. Acest muzeu multidisciplinar cuprinde mai multe organizații-satelit, fiecare cu propria sa specialitate. Una dintre cele mai cunoscute este Galeria Duggan-Cronin. Această galerie include fotografii realizate de Alfred Martin Duggan-Cronin care a studiat comunitățile africane într-o călătorie de 120.000 de kilometri pe continent.

Alte organizații au fost Muzeul Memorial Alexander McGregor, Dunluce, Memorialul pionierilor aviației, Câmpul de luptă Magersfontein și Muzeul peșterii și sitului Wonderwerk.

Muzeul are expoziții despre aviație, botanică, zoologie, istoria Africii de Sud etc. Este implicată în cercetare în numeroase domenii și deține mai multe colecții. Muzeul este atât un obiectiv turistic, cât și educațional pentru mii de sud-africani.

7. Specialități culinare

Roosterkoek (o pâine tradițională sud-africană)

Credit foto: Shutterstock / Nielen de Klerk

Când vizitați Kimberley, faceți-vă timp pentru a gusta din specialitățile culinare ale regiunii. Una dintre mâncărurile preferate ale orașului de diamant este Bitong. Aceasta este o mâncare pe bază de struț uscat sau carne de vită. Carnea este marinată într-un amestec de oțet, sare, coriandru și mirodenii. Apoi, carnea este uscată la soare. Pentru a însoți carnea, nu ezitați să încercați și preparatul Tjips (în limba afrikaans înseamnă chips). Ceea ce este special la acest fel de mâncare este că chipsurile sunt înmuiate în oțet pentru a le da mai multă savoare.

Alte mâncăruri gustoase includ roosterkoekpe chakalakala boerewors sau vetkoek. Din cauza istoriei Africii de Sud, mâncarea din Kimberley este un amestec de bucătărie africană și europeană din cauza colonizării, dar și indiană și asiatică. Și toate acestea, pentru plăcerea papilelor dumneavoastră gustative!

8. Centrul de artă rupestră Wildebeest Kuil

Șaisprezece kilometri de orașul diamanteloreste Centrul de artă rupestră Wildebeest Kuil. Acesta este unul dintre obiectivele pe care trebuie să le vizitați atunci când vizitați Kimberley. Este un centru care combină arta rupestră antică cu arta modernă. Scopul este de a permite vizitatorilor să se conecteze cu trecutul într-un mod mai mult sau mai puțin spiritual.

Vizita începe la recepție, unde sunt expuse mai multe expoziții. Un auditoriu difuzează un documentar de aproximativ douăzeci de minute. După aceea, veți traversa o potecă pe un deal unde sunt expuse peste două sute de imagini și gravuri. Ghizii sunt disponibili pentru a răspunde la întrebări despre istoria locală sau contemporană, probleme sociale etc,

De reținut Site-ul este deschis în fiecare zi a săptămânii între orele 9.00 și 16.00, iar în weekend între orele 10.00 și 16.00. Este închis în zilele de sărbători legale.

9. Alte lucruri de văzut și de făcut în Kimberley

Locomotive cu aburi

Credit foto: Shutterstock / Jurie Maree

Este destul de greu de rezumat tot ce este de făcut în Kimberley. Pentru a vă asigura că nu ratați nimic, iată câteva locuri de vizitat pentru a ieși puțin din tiparele bătătorite:

  • Biblioteca Africana : Această clădire, înființată în 1887, este în prezent cea mai bună librărie din Africa de Sud pentru tot ceea ce înseamnă cercetare.
  • Galeria de artă William Humphreys Cullinan Crescent : Această galerie are o colecție impresionantă de lucrări olandeze și flamande.
  • Locomotive cu aburi : Kimberley era în centrul goanei după diamante de la sfârșitul secolului al XIX-lea, așa că transportul era foarte important. Vizitați muzeul transporturilor pentru a vedea vechile trenuri cu aburi.
  • Memorialul morților de onoare : acest memorial îi comemorează pe cei care și-au apărat orașul în timpul războiului anglo-berlandez.
  • Grădinile memoriale Ernest Oppenheimer și fântâna Diggers : Aceasta este o comemorare a primului primar ales în Kimberley, Sir Ernest Oppenheimer, care a fost un magnat al diamantelor.
  • Piața Pieței : aceasta este fosta piață a orașului Diamond.
  • Biserica reformată olandeză Newton
  • Memorialul surorii Henrietta Stockdale : Acest memorial o comemorează pe Henrietta Stockdale, care a fost prima matroană a spitalului Kimberley. Ea a contribuit la instituționalizarea înregistrării asistentelor medicale din țară.
  • Școala de Mine : fosta Școală de Mine a devenit acum o universitate de renume în provincia Northern Cape
  • Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

Lasă un comentariu

TravelMax.ro