Top 6 lucruri de făcut în Usson

Doriți să vizitați Usson în Puy-de-Dôme? Descoperă cele 6 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în acest cel mai frumos sat din Franța!

Printre cele mai frumoase sate franceze, Usson este unul dintre marile obiective turistice de neratat din Auvergne. Amplasat pe un vârf vulcanic, acest sat domină valea Allier. Această poziție privilegiată a justificat construirea unuia dintre cele mai importante castele din Auvergne.

Regina Margot, prima soție a regelui Henric al IV-lea, a fost exilată timp de aproape 20 de ani în acest castel și apoi în sat. În timp ce vă plimbați pe străzile sale, vă veți bucura de priveliști sublime ale masivelor vulcanice din Cantal, Cézallier sau lanțul Dômes.

Doriți să descoperiți acest sat pitoresc din Auvergne? Atunci, descoperă în acest articol cele 6 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în Usson în timpul sejurului tău!

1. Biserica Sfântul Maurice

Vizitați Usson și Biserica Saint-Maurice

Foto: Wikipedia – Părintele Igor

Pe măsură ce continuați să urcați spre vârful satului, veți ajunge în apropierea bisericii Saint-Maurice. Dacă veniți să vizitați Usson, nu trebuie să ratați intrarea în acest loc sublim. Construită în secolul al XII-lea, clădirea a fost modificată de mai multe ori de atunci. La exterior, veți aprecia arhitectura sa mixtă și, mai ales, portalul său gotic cu decorațiuni pictate. În interior, puteți descoperi multe detalii arhitecturale mici.

Punctul culminant al vizitei va fi cu siguranță descoperirea așa-numitei Capela Reginei. Aici veți vedea un panou pictat cu Învierea lui Lazăr, care datează din secolul al XV-lea. De asemenea, puteți admira o pictură pe lemn de Răstignirea. Datând din 1518, această operă majoră a Renașterii este opera pictorului bernez Niklaus Manuel.

2. Vârful Butte d’Usson

Vizitați Usson și dealul său

Credit foto: Facebook – Prietenii Bisericii Sfântul Maurice din Usson d’Auvergne

În 1633, a fost emis un decret regal privind distrugerea principalelor fortărețe din Auvergne. Scopul era de a afirma puterea monarhică asupra nobilimii locale. În vârful Butte, veți descoperi ceea ce a mai rămas din vechiul castel Usson. Acest loc este un must-see în Usson și va fi, probabil, punctul culminant al vizitei dumneavoastră.

Din vârf, vă veți bucura de o priveliște uluitoare asupra lanțului Puys, a masivului Sancy și a munților Livradois-Forez. Veți descoperi și un monument al Fecioarei. Această statuie, ridicată în vârf, are misiunea de a proteja aviatorii!

3. Organele bazaltice

Organele bazaltice din Usson

Credit foto: Wikipedia – Accrochoc

Pe drumul de întoarcere pe Butte, veți ajunge la Monument aux Morts de la Première Guerre Mondiale. Nu vă întoarceți la Biserica Saint-Maurice și la piața sa, ci mai degrabă mergeți la stânga pentru a vă plimba în jurul Butte.

Apoi, puteți admira un alt obiectiv de neratat în Usson: orgile bazaltice. Această formațiune geologică este compusă din coloane regulate vertiginoase. Este rezultatul procesului lent de răcire a lavei, care se contractă pentru a deveni rocă. În vârful acestor prisme hexagonale, se pot vedea și bazele vechiului zid al castelului.

4. Toate în jurul Butte

Usson

Credit foto: Flickr – Titanet

Pentru a vă încheia vizita la Usson, vă sfătuim să faceți un tur complet al Buttei. Pe drumul de întoarcere spre Biserica Saint-Maurice, puteți admira vechiul cartier estic.

În mijlocul vegetației, se pot vedea câteva ruine și ziduri joase. Dacă vă continuați drumul, veți ajunge la rămășițele bastioanelor din nord-est. Această zonă conține părți din vechiul zid fortificat și câteva case vechi. De aici, vă puteți bucura de o priveliște frumoasă asupra munților Livradois și a vulcanilor din Comté.

5. Drumeții din Usson

Usson

Credit foto: Flickr – Titanet

Printre lucrurile pe care trebuie să le faceți în Usson, și chiar în Auvergne, se numără, evident, multe drumeții. Cine nu vrea să se plimbe în peisaje frumoase? Este cel mai bun mod de a descoperi unele minuni ascunse.

La poalele satului, în apropierea Oficiului de Turism, puteți începe două plimbări superbe pentru a vizita Usson și împrejurimile sale. În regiune vă așteaptă și alte plimbări frumoase. Profitați de șederea dumneavoastră în Auvergne pentru a le descoperi!

6. Place de la Reine Margot

Agățată de un vârf vulcanic, Usson este o adevărată fortăreață, toată în pantă. Prima treaptă a ascensiunii va fi Place de la Reine Margot. Aici puteți admira fântâna dedicată acestei regine. Sursa principală a satului, puteți vedea o stemă sculptată cu stema orașului.

De jur împrejur, și mai ales pe măsură ce vă continuați ascensiunea, puteți admira diverse case vechi și, în special, casa cunoscută sub numele de Casa Căpitanilor. Aceste clădiri și cartierul păstrează încă detalii ale arhitecturii din secolele al XVI-lea și al XVII-lea.

Unde să stai în Usson ?

Dacă plănuiți să vizitați Usson, vă întrebați, evident, unde să vă cazați. Din fericire, acest frumos sat din Auvergne nu duce lipsă de opțiuni de cazare.

Călătorii pot opta pentru un hotel, o casă de vacanță fermecătoare sau un camping înflorit. De asemenea, pot alege să se cazeze la un localnic, grație programului Airbnb. Pentru a găsi oferta care corespunde criteriilor dumneavoastră, luați în considerare utilizarea unui comparator de hoteluri.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro