Top 6 lucruri de făcut în Ushuaïa

În vizită la Ushuaïa: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în orașul de la capătul lumii? Îți dezvăluim cele 5 locuri pe care trebuie să le vezi!

Oraș de 60.000 de locuitori situat în sudul Argentinei, Ushuaïa este un vis pentru călătorii din întreaga lume datorită geografiei sale deosebite: este ultimul oraș înainte de sfârșitul lumii! Într-adevăr, este cel mai sudic oraș de pe continentul american și chiar de pe întreaga planetă. Ultima oprire înainte de continentul alb, Ushuaïa atrage în fiecare an mii de călători care doresc să se îmbarce spre Antarctica. De aici pleacă toate croazierele către acest continent neprihănit.

Vizitarea Ushuaïa este, de asemenea, o ocazie de a face drumeții minunate. Cel mai sudic punct al Argentinei este o călătorie în care nu vă veți întoarce acasă nevătămați, fiind adesea un vis îndelungat al drumeților în căutarea celor mai frumoase peisaje din lume. Cu toate acestea, ne-am putea aștepta la spații deschise și străzi pustii în acest ținut atât de îndepărtat de restul lumii. Dar experiența este cu totul alta: Ushuaïa este, de asemenea, un oraș foarte turistic, cu multe activități și excursii și cu un cost al vieții foarte ridicat. Acest lucru poate părea dezamăgitor pentru unii, după zile petrecute în sălbăticia din Patagonia. Dar, odată avertizat, se poate porni în drumeții memorabile și se pot lăsa deoparte dezamăgirile.

Probabil că toți călătorii visează la ținuturi neexplorate și la capătul lumii, iar dacă te afli aici este probabil pentru că și tu ești aici. Vrei să știi ce să faci în Ushuaia ca să nu ratezi nimic din această regiune excepțională? Iată selecția noastră cu cele 6 locuri de neratat!

1. Drumeții în Tierra del Fuego

Atunci când suntem întrebați ce să facem în Ushuaïa, o vizită în Parcul Național Tierra del Fuego apare din nou și din nou. Este cu siguranță cel mai cunoscut dintre toți călătorii din Ushuaïa. Se învecinează cu Canalul Beagle la câțiva kilometri de centrul orașului și se întinde pe o suprafață de 650 km², dintre care mulți sunt inaccesibili vizitatorilor ca măsură de protecție. Parcul Național Tierra del Fuego oferă diverse drumeții, majoritatea fiind ușor accesibile. Cea mai mitică dintre acestea este poteca de coastă care duce la capătul Autostrăzii Panamericane. Acest traseu oferă priveliști superbe ale Canalului Beagle și ale munților acoperiți de zăpadă, cu dificultăți minore.

După câteva ore de drumeție, puteți coborî cu canoea pe râul Lapataia pentru a vedea locul dintr-o altă perspectivă. De asemenea, puteți campa la fața locului pentru a explora parcul timp de mai multe zile. Pentru a intra în parc, va trebui să plătiți o taxă de intrare de aproximativ 20 de euro. Și pentru ca această vizită să fie și mai excepțională, de ce să nu mergeți în Țara de Foc cu Trenul de la capătul lumii, un alt obiectiv de neratat în Ushuaïa?

2. Descoperiți Laguna Esmeralda

Vizitarea Ushuaïa fără a face o diversiune la Laguna Esmeralda este imposibil. Este unul dintre obiectivele obligatorii pentru cei care călătoresc în această parte a lumii, și pe bună dreptate… Această drumeție de aproximativ 10 km este ușor accesibilă și are puține schimbări pozitive de altitudine.

Timp de aproape 3 ore dus-întors, veți urma cursuri de apă și întinderi înainte de a descoperi Laguna Esmeralda, înconjurată de vârfurile sale înzăpezite. Culoarea de smarald a apelor sale vă va seduce și vă va determina cu siguranță să vă amânați întoarcerea. Această drumeție este accesibilă prin intermediul transportului de grup din Ushuaia, care trebuie rezervat în avans. Această drumeție vă va oferi, de asemenea, ocazia de a admira marea varietate de animale prezente în sit și de a observa castorii în mediul lor natural.

3. Faceți cunoștință cu pinguinii

În Ushuaïa, puteți merge să vă întâlniți cu pinguinii într-o excursie de o zi! Unele agenții vă permit să aterizați pe Insula Martillo. Insula este un refugiu pentru animalele sale, în timp ce alții fac tururi ale insulei pentru a le observa de la distanță. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți experiența care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Pinguinii sunt numeroși și puteți descoperi mai multe specii, inclusiv pinguinul Pinguinul magelanic cu pene albe și negre. Ar trebui să vă așteptați să plătiți în jur de 100 de euro pentru o călătorie care durează câteva ore.

4. Ghețarul Marțial

Ghețarul Marțial

Credit foto: Flickr – Steve Upton

Veți afla destul de curând: să vizitați Ushuaïa înseamnă să vă aventurați pe un tărâm de gheață și zăpadă veșnică. Ghețarul Martial este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase locuri din zonă și unul dintre cele mai exotice. Iată de ce nu trebuie ratată excursia către ghețarul Martial. Începe în inima Ushuaïa, deasupra Strada Aldo-Motter. Urcarea până în vârful ghețarului va dura între 4 și 5 ore dus-întors.

Asigurați-vă că aveți haine adecvate, deoarece veți fi foarte expuși vântului. În timpul ascensiunii, veți găsi zăpadă veșnică de la 800 de metri. Iar puțin mai sus, în vârf, vă așteaptă o panoramă de 360° asupra văii Ushuaïa, a canalului Beagle și a vârfurilor chiliene!

5. Explorarea Antarcticii

Ce să faci în Ushuaïa după ce ai ajuns la capătul lumii? Ei bine, mergeți mai departe! Antarctica, puțin mai la sud, este cel mai neatins continent din lume. Pe lângă condițiile extreme care îi limitează locuitorii, un tratat internațional datând din 1959 îl protejează de prezența omului. De exemplu, testele nucleare sunt interzise, iar pescuitul este strict controlat. În mod firesc, imaginându-și acest continent alb și aproape pustiu, Antarctica devine adesea visul suprem al călătorilor. Cu toate acestea, turismul este, de asemenea, foarte reglementat. Există doar 30.000 de vizitatori pe an. Iar pentru a garanta această cifră, taxele de acces sunt foarte mari, iar excursiile sunt limitate.

Ushuaia este locul unde trebuie să mergeți în Antarctica. Traversarea Pasajului Drake este uneori principala motivație a vizitatorilor din Tierra del Fuego. Dar pentru a vă îmbarca pe aceste faimoase spărgătoare de gheață, aveți nevoie de un anumit buget și de o anumită sensibilitate… Majoritatea croazierelor propuse durează între 8 și 15 zile. Va trebui să cheltuiți câteva mii de euro pentru a lua parte la aceste aventuri de la capătul lumii.

6. Alte lucruri de făcut în Ushuaïa :

  • Drumeție în tunelul Estancia
  • Faceți un tur cu sania trasă de câini în Tierra Mayor
  • Bucurați-vă de centrul orașului Ushuaïa
  • Vizitați muzeele orașului: Muzeul Maritim și Muzeul Sfârșitului Lumii
  • Drumeție la Cerro del Medio
  • Vedeți lupii de mare pe Canalul Beagle

Lasă un comentariu

TravelMax.ro