Top 6 lucruri de făcut în Cebu

Zburați în Filipine pentru a vizita Cebu? Descoperă cele mai bune lucruri de făcut în Cebu ca să nu ratezi nimic!

Dacă aveți de gând să vizitați Cebu, asigurați-vă că nu ratați activitățile pe care le-am enumerat pentru dvs. în selecția noastră de activități obligatorii. De la plimbări și relaxare la înot și scufundări, această insulă din Filipine are toate ingredientele pentru o vacanță minunată.

Iată cele șase lucruri pe care trebuie să le faci în Cebu, pentru următoarea ta vacanță la soare, în familie sau cu prietenii!

1. Cebu City

Cebu pagoda

Credit foto: Shutterstock / Curioso

Cebu City, primul oraș colonizat de spanioli, este al doilea oraș ca mărime din Filipine, după Manila. Plin de viață și plin de culoare, acesta va fi locul de popas în călătoria dumneavoastră în arhipelagul Visayas. Situat pe coasta de est a insulei cu același nume, locația sa centrală vă oferă acces la toate atracțiile turistice ale insulei Cebu.

Cebu City are, de asemenea, o serie de atracții de descoperit. Printre acestea se numără Fortul San Pedro, construit în 1565, sau Bazilica Copilului Sfânt (unde a fost găsită o statuetă a pruncului Iisus în 1521).

De la etajul 38 al clădirii Hotel Crown Regency, Hotelul oferă o priveliște panoramică a orașului și o experiență de Plimbare pe cerO plimbare pe marginea vidului, echipat cu un ham.

Pentru a vă deplasa în oraș pentru a vizita Cebu, folosiți jeepneysAceste autobuze emblematice sunt decorate în toate culorile de către șoferii lor și vă veți freca la umăr cu localnicii.

2. Vârful Osmena

Vedere aeriană a vârfului Osmena, Cebu, Filipine

Credit foto: Shutterstock / Nikolay Karasev

Ce poate fi mai bun decât să vizitezi Cebu cu vedere la insulă? Vârful Osmena este cel mai înalt punct din Insula Cebu, la o altitudine de 1.013 metri. Situat în zona Dalaguete, la aproximativ 100 de kilometri sud de Cebu City, este o expediție perfectă dacă sunteți în căutarea a ceea ce puteți face în Cebu într-o zi.

Puteți alege un tur privat, sau închiriați un scuter sau o mașină din Cebu, de exemplu. De asemenea, puteți merge în satul Mantalongon și să faceți o plimbare cu barca. habal-habaltaxiurile filipineze pe motociclete, pe o distanță de 5 kilometri. Restul urcării se face pe jos, pe o potecă sinuoasă și stâncoasă, dar relativ accesibilă, până la o plimbare de aproximativ 30 de minute.

În vârf, vă veți bucura de o priveliște uluitoare asupra formațiunilor muntoase din jur. Nuanțele de verde se amestecă cu pajiști, culturi, jungle și păduri. În depărtare, albastrul mării îndeamnă la aventură până la capătul lumii.

3. Cascada Kawasan

Cascada Kawasan

Credit foto: Shutterstock / valeriy eydlin

Cascada Kawasan este cu siguranță cel mai faimos și mai turistic loc din Cebu. Aflate la doar 45 de minute de Moalboal, ele atrag vizitatorii pentru frumusețea lor, interesul fotografic și oportunitățile de activitate.

De la șosea, timp de aproximativ 20 de minute, veți lua o potecă care vă va duce la prima cascadă, cea mai cunoscută și cea care se vede în toate fotografiile. Dar dacă o luați pe scările din stânga, veți ajunge la o a doua și o a treia cascadă, toate la fel de frumoase și mult mai liniștite.

Și pentru o schimbare față de a poza în cel mai bun costum de baie, de ce nu optați pentru o sesiune de canyoning? Activitatea este oferită de ghizi și promite o experiență reală în fața cascadei. După o scurtă plimbare pe scuter și apoi pe jos, vă întoarceți pe râu. Alunecă pe toboganele naturale și înoată printre stânci într-un cadru care îți taie respirația. Apoi, este timpul pentru adrenalină cu sărituri din ce în ce mai impresionante, de până la 12 metri înălțime!

4. Moalboal

Moalboal

Credit foto: Shutterstock / gg-foto

Orașul Moalboal se întinde de-a lungul coastei de vest a orașului Cebu, la aproximativ 2 ore de mers cu autobuzul de la Cebu City. Este punctul de plecare perfect pentru a ajunge la Cascada Kawasan, dar orașul are și o parte echitabilă de atracții turistice, dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Cebu.

Moalboal este un oraș liniștit, care trăiește în ritmul filipinezesc și în care puteți întâlni oameni deosebiți. Luați-vă timp să vă plimbați prin piața de lângă stația de autobuz și să gustați mâncărurile tipice în timp ce stați alături de localnici. Infrastructura turistică este concentrată de-a lungul plajei Panagsama, unde puteți savura o băutură pe terasa unui restaurant în timp ce admirați apusul.

În aceeași zonă, la doar câțiva metri de coastă, se află principala atracție a lui Moalboal: un banc imens de sardine. Pentru a le vedea, luați o mască și un tub de respirație și mergeți la pontonul galben. Câteva brazde mai târziu, vă veți afla în mijlocul a mii de sardine, o priveliște magică!

Sunteți un pasionat de scufundări? Experimentați adâncimile la Insula Pescador,o insulă aflată la 30 de minute de coastă. Farmecul zonei vă invită să faceți o plimbare cu scuterul spre Plaja albă de exemplu, unde veți descoperi o plajă imensă de nisip alb. Nisipul cald și valurile șoptitoare sunt la ordinea zilei!

5. Insula Malapascua

Insula Malapascua

Credit foto: Shutterstock / Nataliia Trytenichenko

Malapascua este o mică insulă la nord de Cebu, situată la 30 de minute cu barca de continent. Pentru a ajunge acolo, urcați-vă pe o bangka, bărci tradiționale filipineze (un fel de ambarcațiune din lemn transformată într-un trimaran pentru a face față valurilor). Odată ajunși pe plaja principală, profitați de sejurul dumneavoastră pentru a alege un hotel pe plajă!

Atmosfera este relaxată în Malapascua: nu există mașini și vă puteți deplasa pe jos pe această insulă care are abia 1 kilometru lățime și 2 kilometri lungime. În ciuda acestui fapt, Malapascua oferă un amestec bun de viață locală și facilități turistice. Nu ezitați să vă pierdeți pe străzile înguste de pământ înainte de a merge la piață, un loc bun pentru a descoperi specialitățile locale. Seara, barurile de pe plajă instalează perne și lumânări pe nisip, pentru momente romantice în sunetul muzicii insulare.

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Cebu, Malapascua este unul dintre singurele locuri de scufundări din lume unde puteți întâlni celebrul rechin zimbru. Va trebui să te trezești devreme pentru a întâlni acest animal misterios al adâncurilor! Când să Insula GatoInsula Gato, o mică insulă cu un tunel subacvatic, găzduiește maiestuoși rechini cu vârf alb. Momente de neuitat garantate!

6. Oslob

Oslob

Credit foto: Shutterstock / Simon Shin kwangsig

În sud-estul insulei Cebu, zona Oslob este renumită pentru rechinii balenă. În Oslob, localnicii au creat un sistem de hrănire, astfel încât în apropiere se află întotdeauna mai multe exemplare. Acesta este unul dintre singurele locuri din lume în care aveți garanția că veți înota la câțiva metri de rechinul balenă. Este un fapt că această activitate este adesea criticată din cauza hrănirii: aceasta ar distrage rechinii balenă de la migrația lor.

Nu departe de zona de observare a rechinilor se află cascadele Tumalog. Puțin mai puțin cunoscute decât cascadele Kawasan, acestea sunt totuși foarte frumoase și vă permit să completați ziua dacă nu sunteți sigur ce să faceți în Cebu și Oslob.

De asemenea, veți putea alege să navigați spre Insula Sumilon, o insulă tropicală cu un singur hotel de lux. Sunt disponibile excursii de o zi, dar dacă doriți să vă răsfățați, o idee bună este să rămâneți peste noapte la un hotel de lux pe o insulă paradisiacă.

Vă puteți face o poză cu dvs. pe banc de nisip În apropiere, o limbă de nisip alb iese în evidență din apele turcoaz pentru imagini demne de cărți poștale.

Alte lucruri de văzut și de făcut în Cebu

Peșterile Bukilat

Credit foto: Shutterstock / Adrian Baker

  • Canotaj pe râu Bojo
  • Mergând adânc în peșterile din Bukilat
  • Plimbare și ciclism în parc Danasan Eco Adventure
  • Observarea păsărilor la Sanctuarul de păsări DanasanOlango
  • Faceți o excursie de o zi pe insula Nalusuan
  • Descoperiți cascadele Inambakan, Dao, Aguinid, Mantayupan

Lasă un comentariu

TravelMax.ro