Top 5 lucruri de făcut în Cardaillac

Descoperiți o selecție de lucruri pe care trebuie să le faceți în timpul șederii dumneavoastră în acest sat cocoțat! Vizitarea Cardaillac vă rezervă multe surprize.

Recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Franța, Cardaillac este un sit medieval cu o priveliște spectaculoasă asupra văii Drauzou de pe pintenul său stâncos. Un paradis pentru pasionații de istorie, își datorează numele unei familii puternice care a condus Quercy timp de mulți ani. De la fortăreața din secolul al XII-lea la acoperișurile sale tipice din țiglă roșie și străzile pitorești, cădeți sub farmecul acestui orășel cu un aer mediteranean. Pe măsură ce explorați, veți da peste mai multe vestigii medievale cu o multitudine de povești de spus. Vizitarea Cardaillac vă rezervă multe surprize, motiv pentru care am pregătit acest scurt ghid.

1. Turnurile

Cardaillac TOURS

Credit foto : Facebook – Grand Figeac Tourisme – Vallées du Lot et du Célé

Dominând maiestuos cartierul fortăreței, turnurile sunt mărturia unui trecut militar puternic. Proiectate inițial pentru a apăra o locație strategică foarte râvnită, ele fac acum parte din magnificul tablou istoric pe care îl oferă Cardaillac vizitatorilor. Explorați turnurile Sagnes și Horloge în cadrul unui tur ghidat sau autoghidat.

Turnul Sagnes

Ar fi o greșeală să vizitați Cardaillac fără să vedeți turnurile fortificate magnifice ale satului. Clasificat ca monument istoric, acest vechi turn de apărare – construit în secolul al XIII-lea – găzduiește două camere suprapuse, legate între ele printr-o frumoasă scară în spirală. La ultimul etaj se află o terasă înaltă de 21 de metri, cu o vedere unică la sat.

Turnul cu ceas

De asemenea, clasat ca monument istoric, Turnul cu Ceas a fost deținut de familia Cardaillac până la Revoluție. Cunoscut anterior sub numele de “Turnul baronilor”, își ia numele actual de la clopotul ceasului municipal instalat în el în secolul XX. Acesta din urmă este încă în funcțiune.

2. Grădina Medievală

Grădina Medievală

Credit foto : Facebook – Grand Figeac Tourisme – Vallées du Lot et du Célé

Luați o pauză bucolică în mijlocul a o sută de soiuri de plante medicinale și colorante. Fiecare dintre ele este prezentată cu o scurtă descriere, astfel încât vă va fi ușor să aflați despre originea și utilizarea lor în Evul Mediu.

După ce vă bucurați de decorul rustic al grădinii, care vă cufundă instantaneu în lumea de epocă, vă puteți relaxa cu familia în parcul din jur. Luați prânzul în zona plăcută de picnic și lăsați copiii să se joace la locul de joacă.

3. Muzeul Distrus

muzeu explodat

Credit foto : Valleys Lot & Dordogne Occitanie

Pentru a afla mai multe despre viața de odinioară a acestui mic sat, Muzeul Éclaté este un loc de vizitat în Cardaillac. Destul de neobișnuit, acesta nu se află într-o singură clădire, ci în diferite clădiri răspândite în tot satul.

Însoțițiți de un ghid, veți merge de la casa Semalierului la cuptorul de pâine, fără a uita morile și uscătoria de castane. În fiecare dintre aceste locuri, veți descoperi sute de obiecte din viața cotidiană din trecut, colectate de voluntari.

4. Fabrica de săpun Cardaillac

Fabrica de săpun Cardaillac

Credit foto: Facebook – Savonnerie De Cardaillac

Să vizitezi Cardaillac și să treci pe lângă fabrica sa de săpun este de neconceput! Poți simți parfumul dulce care îți mângâie nasul? La fabrica de săpun Cardaillac se întâmplă totul. Cu o rezervare, puteți asista la producția de săpun fabricat din uleiuri vegetale și esențiale, folosind un proces cunoscut sub numele de “proces la rece”. Faceți cunoștință cu o gamă de parfumuri din antichitate până în prezent.

La final, este posibil să vă puteți face propriul săpun. Ai vrea să faci asta?

5. Biserica Saint-Julien de Cardaillac

  Biserica Saint-Julien de Cardaillac Biserica Saint-Julien de Cardaillac

Fotografie: Wikipedia – Dr Brains

O vizită obligatorie pentru pasionații de istorie, Biserica Saint-Julien de Cardaillac a știut să treacă prin veacuri! Construit inițial de călugări seculari, a fost reconstruit în secolul al XVII-lea, după ce a fost afectat de protestanți în timpul Războaielor religioase.

Cu trenul

Cu servicii de trenuri de la Paris, Toulouse și Clermont-Ferrand, gara Figeac este una dintre cele mai bune modalități de a ajunge la Cardaillac, dacă nu doriți să veniți cu mașina.

După ce ajungeți în Figeac, cea mai ușoară modalitate de a ajunge la Cardaillac pare să fie cu taxiul. Contează pe 12 minute timpul de călătorie și aproximativ 30€ pentru cursă.

Cu mașină

Venirea la Cardaillac cu mașina poate fi, de asemenea, o opțiune, fie că aveți propriul vehicul, fie că preferați să închiriați unul.

  • Din Figeac : număr mai mic decât 20min pe șosea, prin D840.
  • Din Toulouse : luați autostrada A20 (cu plată) spre Paris-Limoges-Montauban.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro