Top 15 lucruri de făcut în Mumbai

Mergeți la Mumbai? Minunat, dar ce să faci în Mumbai, capitala statului Maharashtra? Haideți să descoperim împreună o listă de must-do-uri în Mumbai!

Un oraș întinzându-se și a cincea cea mai populată zonă metropolitană din lume, Mumbai – fostul Bombay – este capitala statului indian Mumbai. Mumbai este situat în centrul coastei de vest a Indiei. Cu o populație estimată la 12.478.447 de locuitori (2011), Mumbai este cel mai populat oraș din India și se află în centrul uneia dintre cele mai mari zone urbane din lume, unde locuiesc 18,5 milioane de persoane.

Capitalul cultural al cinematografiei indiene – Bollywood Mumbai este, de asemenea, capitala comercială a țării, producând 5% din PIB-ul Indiei, contribuind cu 25% din producția industrială, 40% din comerțul maritim și până la 70% din totalul tranzacțiilor financiare ale economiei indiene. Cu un nivel de trai mai ridicat decât în alte părți ale Indiei, este un oraș popular pentru imigranții indieni și pentru turiștii internaționali, ceea ce face din oraș un centru social, etnic și cultural constant.

Ce să faci în Mumbai? Dacă sunteți agorafob, Mumbai nu este pentru dumneavoastră. Dar vizitarea Mumbaiului oferă multe farmece de neratat, dintre care iată o listă, din păcate modestă și neexhaustivă.

1. Orașul vechi: Colaba

Colaba, centrul orașului, Mumbai, Bombay

Credit foto: Flickr – Eric Parker

Colaba este cel mai vechi cartier din Mumbai: situat pe peninsula din sudul extrem al orașului, este unul dintre cele mai frecventate, în special pentru că adăpostește Poarta Indiei, acest mare arc de bazalt construit între 1915 și 1924. Aici se află multe clădiri cu arhitectură colonială victoriană. Aceasta este zona în care britanicii s-au stabilit în secolul al XVII-lea, iar pe aleile sale domnește o liniște relativă.

Un loc de vizitat în Mumbai, orașul vechi are tururi ghidate: însoțit de un localnic sau timpul unui zi în calitate de persoană fizică Depinde de tine să alegi modul în care vrei să explorezi!

2. Poarta către India

Ce să faci în Mumbai dacă ratezi acest monument iconic al Indiei? Faimosul arc de bazalt este situat pe malul mării, în extremitatea sud-estică a orașului. A fost construit pentru a comemora vizita Regelui George al V-lea și a Reginei Maria la Bombay în 1911. Arhitectura amintește de stilul Gujarati din secolul al XVI-lea și este unul dintre cele mai vizitate și fotografiate monumente din Mumbai.

3. Palatul Taj Mahal

Taj Mahal Palace Hotel, Mumbai, Bombay

Credit foto: Flickr – Franx’

Nu departe de acolo, nu ratați un alt obiectiv de neratat atunci când vizitați Mumbai: muzeul Palatul Taj Mahal este un gigantic hotel de lux construit în 1903. Probabil că se află pe toate blogurile de călătorie din Mumbai.

4. Turnul cu ceas

Turnul cu ceas, Mumbai, Bombay Să vizitezi Mumbai fără să fotografiezi Turnul cu Ceas (Turnul cu ceas Rajabai) ar fi pur și simplu o rușine: din moment ce Parcul Oval Maidan Monumentul, construit între 1869 și 1878 pentru a semăna cu turnul Big Ben, poate fi văzut. Un amestec de stiluri neogotic și gotic, turnul are o înălțime de 85 de metri: aproape că s-ar simți ca în Anglia, dacă mercurul nu ar avea 30°C și mai mult în fiecare zi!

5. Muzeul Prințului de Wales din India de Vest

Principalul muzeu din Mumbai, trebuie neapărat vizitat. Nu sunteți sigur ce să faceți în Mumbai? Profitați de ocazia de a intra în acest muzeu, doar pentru a lua puțin aer proaspăt cu aerul condiționat! Muzeul se numește ” Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya” A fost fondată la începutul secolului XX. A fost fondat la începutul secolului al XX-lea și conține numeroase picturi, sculpturi și alte obiecte istorice. Un tur de 4 ore vă va permite să redescoperiți istoria orașului.

6. Bazar Chor

Ce poți face în Mumbai dacă nu te amesteci cu “fauna” locală plină de viață? Bazarurile din Mumbai sunt un labirint neorganizat de străduțe înguste pentru cumpărături, situate pe Mutton St, strada Bazar Chor este unul dintre cele mai emblematice bazaruri din Mumbai. Acesta îmbină în mod strălucit arta, istoria și meșteșugurile locale.

7. Piața de pește Sassoon Docks

Situată în cartierul Colaba, această piață vastă oferă o plăcere pentru ochi și fericire pentru papilele gustative. Cum intri în această piață de pește, vei simți mirosul de pește proaspăt, proaspăt scos din apă la licitație: ton, macrou, creveți, homari, crabi, caracatiță, caracatiță, rechini, somon, și, în plus, la preț mic!

Dacă doriți să vă continuați explorarea culinară, trebuie să știți că există și tururi gastronomice din Mumbai, prin intermediul cărora veți descoperi orașul într-un mod diferit, între mirosurile și aromele preparatelor tipice.

8. Rezervorul Banganga

Mumbai este un oraș agitat, aglomerat, poluat și murdar: vă puteți găsi calmul evadând în Rezervorul Banganga în districtul Malabar Hill. Banganga Tank este un bazin sacru construit în secolul al XIV-lea, unde hindușii vin să se scalde. Pe înălțimile orașului, bucurați-vă de asemenea de Templul Walkeshwar pentru a găsi seninătatea.

9. Marine Drive

Marine Drive, Mumbai, Bombay Când veniți să vizitați Bombay, nu trebuie să ratați o plimbare pe Marine Drive un bulevard lung de 3,6 kilometri care se întinde de-a lungul coastei, în jurul unui golf natural cu vedere la imensitatea Mării Arabiei. Un bulevard emblematic din Bombay, Marine Drive este unul dintre cele mai cunoscute din India, la fel ca Promenade des Anglais din Nisa. Poreclit “Colierul Reginei”, bulevardul este unul dintre locurile de plimbare preferate de indieni, nu în ultimul rând datorită apusului de soare pe care îl oferă trecătorilor săi.

10. Insula Elephanta

Insula Elephanta este unul dintre locurile care trebuie neapărat vizitate într-o excursie în Mumbai: situată la 10 kilometri de coastă, insula este renumită pentru numeroasele temple-peșteră, scufundate în subteran. Rajbandar, Shentbandar și Morabandar sunt cele mai importante trei sate de pe insulă: pentru a vă bucura de liniște și pentru a observa frumusețea sitului, este recomandat să petreceți o zi vizitând insula Elephanta.

11. Peșterile Elephanta

Peșterile Elephanta, Mumbai, Bimbay

Credit foto: Flickr – Ting Chen

Pe aceeași insulă se află peșterile omonime, care sunt foarte populare, deoarece sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO. “Orașul Peșterilor” este un complex arheologic dedicat cultului lui Shiva, despre care se crede că a fost construit în secolul al V-lea. Cu toate acestea, rămășițele sale au scos la iveală urme de ocupație umană datând din secolul al II-lea î.Hr. Nu ezitați să optați pentru un Turnul Peșterii care vă va permite să le descoperiți în forma cuvenită.

12. Parcul Național Sanjay Gandhi

Acest parc național este o activitate pe care trebuie să o vizitați dacă doriți să vă îndepărtați de agitația orașului și să vă întoarceți în natură. Situat în partea de nord a orașului Mumbai, hotelul Parcul Sanjay Gandhi Parcul Sanjay Gandhi se întinde pe o suprafață de 86,96 km² și este deschis pentru public din 1983. De asemenea, aici se află un sit arheologic de interes, peșterile Kanheri, care datează din secolul I î.Hr.

13. Plaja Chowpatty

Plaja Chowpatty, Mumbai

Credit foto: Flickr – ASaber91

Este posibil să ai o plajă în mijlocul metropolei Mumbai? Da, pe măsură ce te întorci spre sud, spre centrul orașului, la nord de Marine Drive, către Plaja Chowpatty. Mergeți acolo la amurg, când soarele coboară spre orizont: acesta este momentul în care familiile ies să se relaxeze. Nu înotați, chiar dacă este foarte tentant, deoarece apa este mult prea poluată pentru a ieși din ea fără să te îmbolnăvești, deși unii localnici o fac.

14. Bollywood Studio

Ce-ar fi dacă ați merge în culisele cinematografiei indiene? Bollywood Studio este unul dintre panteonurile cinematografiei indiene pe care le puteți vizita. Studioul își deschide porțile pentru a descoperi ce se întâmplă în culisele cinematografiei: de la decoruri la cabinete, trecând prin filmele și serialele care au marcat acest loc, veți descoperi întreaga sa istorie, până la actorii care se află acolo! Sâmbătă și duminică, Bollywood Studio adaugă la această excursie Mega Show, un superb spectacol tematic.

15. Taj Mahal

Ce să faci în Mumbai când vrei să te cufunzi în cultura țării? Un sit al patrimoniului mondial UNESCO, faimosul Taj Mahal este unul dintre locurile pe care trebuie să le notați în agenda de călătorie. De la Mumbai, vă îndreptați spre aeroportul din Delhi pentru un vizită all-inclusive la Taj Mahal.

Situat în orașul Agra Monumentul este una dintre cele 7 minuni ale lumii. Demn de a fi considerat unul dintre cele mai emblematice din istoria Indiei, Taj Mahal sau “Palatul Coroanei” este un splendid mausoleu care vă va surprinde prin frumusețea sa. Atât în interior, cât și în exterior, arhitectura și decorațiunile sale sunt învelite într-o carcasă de marmură albă pe care ochii tăi nu o vor uita niciodată…

Lasă un comentariu

TravelMax.ro