Top 10 parcuri tematice din Portugalia

Descoperiți Portugalia și doriți să vă distrați cu familia sau prietenii? Descoperiți cele mai bune parcuri de distracții din Portugalia!

Portugalia este o destinație excelentă pentru modul său blând de viață, dar orașele medievale, peisajele și plajele nu sunt singurele lucruri pe care le veți găsi în Portugalia. Pentru a vă distra și a petrece momente frumoase, există și multe parcuri de distracții. Ce este pe ordinea de zi? O zi senzațională și amintiri garantate!

Pe lângă marile atracții, parcurile de distracții din Portugalia au multe zone tematice și acvatice. Acesta este cazul sudului țării, unde clima blândă și căldura vremii fac ca și în această zonă să existe o gamă largă de experiențe răcoritoare. Atracții din ce în ce mai îndrăznețe, tobogane care îți taie respirația și oferte mereu reînnoite care îi distrează pe cei mici și pe cei mari.

Așadar, pentru cei care plănuiesc o vacanță în zonă: fixați-vă centurile de siguranță și îndreptați-vă spre cele mai bune 10 parcuri tematice din Portugalia!

1. Magikland

Carusel în Magikland, Portugalia

Credit foto : Magikland

Acest parc de distracții de familie este rezervat în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Ca fapt divers, acesta este unul dintre singurele parcuri de distracții reale din Portugalia. La Magikland, nu mai puțin de douăzeci de atracții și activități vă așteaptă pe 7 hectare de timp liber. După o plimbare, familiile sunt obișnuite să se întâlnească în diversele piscine în aer liber și tobogane mari.

Cu puțini oameni și o așteptare rezonabilă, Magikland este un compromis excelent pentru o zi bună în familie.

2. Parcul Aquashow

Tobogane la Aquashow Park, Portugalia

Credit foto: Facebook / Aquashow Park

Dacă acest parc este asociat cu un hotel, atunci este cu totul deosebit. Cu atracțiile sale mari, toboganele gigantice, piscinele multiple și spectacolele frumoase, parcul Aquashow este o referință magică printre parcurile de distracții din Portugalia.

Veniți să testați puterea Watercoaster-ului, a uimitoarei atracții Top Swing sau a Shark Slide, pe care puteți aluneca pe o baliză. După cum vedeți, la Aquashow Park, ne testăm limitele! De fapt, încheiați-vă excursia în piscină, care este cea mai mare piscină cu valuri din Portugalia!

3. Tobogan & Splash

Slide and Splash, Portugalia

Credit foto: Facebook / Slide & Splash – Oficial

Încă de la crearea sa în 1986, parcul acvatic Slide & Splash s-a distins de alte parcuri de distracții din Portugalia. Cel puțin în ceea ce privește apa, este o referință în țară și în Europa. La doar câțiva kilometri de Albufeira, o multitudine de atracții își așteaptă vizitatorii pe 7 hectare. Între toboganele amețitoare, piscinele multiple și numeroasele jocuri de apă, va fi dificil să alegeți…

Originalitatea acestui parc de distracții constă, de asemenea, în spectacolele cu animale. Programul include demonstrații cu șoimi, papagali și reptile.

4. Pena Aventura Park

Oameni făcând tiroliană în Parcul Pena Aventura, Portugalia

Credit foto: Facebook / Pena Aventura

Căutătorii de senzații tari vor adora acest parc în mijlocul naturii. Pena Aventura Park oferă numeroase activități în aer liber. Puteți să vă cățărați în copaci, să jucați paintball, să vă dați cu sania, să faceți trambulină, să vă plimbați, să călăriți sau să faceți 4 x 4. Punctul culminant este tiroliana uriașă. Te duce de la un munte la altul cu o viteză de 130 km/h.

Pena Aventura Park este singurul parc de distracții din Portugalia care vă oferă șansa de a zbura pe o tiroliană lungă de 1,5 km. O experiență unică!

5. Dino Parque Lourinha

Dinozaur la Dino Parque Lourinhã, Portugalia

Credit foto: Facebook / Dino Parque Lourinhã

După cum îi spune și numele, Dino Parque Lourinha este un parc dedicat dinozaurilor. Deschis abia în 2018, este mai presus de orice distracție, cu diferitele sale zone organizate în funcție de epocile preistorice.

Sunt posibile mai multe vizite, oricare ar fi cea pe care o alegeți, permiteți aproximativ 2 ore pentru a face turul parcului. Pentru cei mai mici, se organizează în mod regulat ateliere de săpături și de descoperire a fosilelor (cu posibilitatea de a le face în limba franceză). Care este cel mai bun lucru la parc? Zona de umbră în care este amenajată: foarte apreciabilă pe timp de caniculă!

6. Perlim

Peisaj în parcul de distracții din Perlim, Portugalia

Credit foto: Facebook / Perlim

În fiecare an, în perioada Crăciunului, Castelul Santa Maria da Feira devine un mare sat de Crăciun. La rândul său, Perlim reprezintă magia Crăciunului!

Spre deosebire de parcurile de distracții mai tradiționale din Portugalia, acest parc are o mulțime de spectacole. De asemenea, există și câteva atracții mici, precum și jocuri în aer liber. În general, magia decorului reflectă istoria de 1000 de ani a castelului, care datează din Evul Mediu.

7. Vila Natal

Parc de distracții Vila Natal, Portugalia

Credit foto: Facebook / Óbidos Vila Natal

Situată la periferia satului medieval Obido și a străduțelor sale frumoase și pietruite, Vila Natal este un mic parc de distracții. În acest cadru pitoresc, toți vizitatorii trebuie să plătească o taxă de intrare, care le permite să asiste la câteva spectacole foarte frumoase. Acestea din urmă au o bună reputație, atrăgând mulți oameni în fiecare an. Spectacolele se adresează în principal copiilor și au o temă medievală, cu costume superbe.

Cele mai multe dintre micile atracții din jur, cum ar fi trenulețul sau patinoarul, sunt, de asemenea, dedicate copiilor mici. Rețineți că acestea sunt oferite la un cost suplimentar.

8. Bioparc

Curs de cățărare în copaci în Bioparque, Portugalia

Credit foto: Facebook / Bioparque

Iubitorii de natură vor putea combina mai multe activități la Bioparque. Între drumeții, parcul de aventură și tirolienele sale sau piscina mare și toboganele sale, există ceva pentru toată lumea! Nu uitați cizmele de drumeție și mai ales costumul de baie, ar fi păcat să uitați echipamentul principal!

Locul este una dintre adresele parcurilor de distracții din Portugalia, cu unul dintre cele mai frumoase decoruri. Și pe bună dreptate, Bioparque se află în mijlocul munților, într-un cadru cu adevărat magnific.

9. Lugar dos Afetos

Casă pentru copii în parcul Lugar Dos Afetos, Portugalia

Credit foto: Facebook / Lugar dos Afetos

Lugar dos Afetos este un loc original de descoperit. Într-adevăr, este un parc tematic clasificat ca fiind de interes public și dedicat… emoțiilor. Inspirat de cărțile și jocurile educative ale lui Graça Gonçalves, Lugar dos Afetos oferă diferite activități în case fantastice situate în mijlocul naturii.

Între atelierele de scriere, yoga, dans și muzică, este o experiență fascinantă.

10. KidZania

Fetiță îmbrăcată în farmacist în parcul de distracții Kidzania de lângă Lisabona

Credit foto: Facebook /
KidZania Lisabona

Acesta este un nou tip de parc tematic. KidZania este primul parc tematic din Europa construit ca un oraș interactiv. Între jocuri de rol realiste și activități, cei mici nu au timp să se plictisească! În KidZania, ei practică o profesie, merg la bancă, vizitează dentistul, descoperă școala de teatru, merg la secția de poliție, la studioul de magie…

Această experiență jucăușă și educativă este o vizită diferită față de alte parcuri de distracții din Portugalia. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, KidZania se află în Amadora, nu departe de Lisabona.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro