Top 10 mâncăruri tipice din Quebec

Sunteți în vacanță în Canada? Iată selecția noastră de 10 mâncăruri tradiționale din Quebec pe care să le încercați în timpul sejurului dumneavoastră!

Ar fi de necrezut să vizitați Quebecul fără să descoperiți specialitățile tipice ale țării, deoarece gastronomia joacă un rol atât de important în cultura unei țări. După această listă, veți dori, fără îndoială, să gustați toate minunile culinare locale. Pentru că bucătăria din Quebec este bogată, calorică, dar mai ales nespus de delicioasă! Acest lucru poate fi explicat prin istoria sa și prin condițiile meteorologice aspre de iarnă.

Pentru a vă ajuta, v-am pregătit o selecție de 10 mâncăruri tradiționale din Quebec pe care să le descoperiți în timpul sejurului dumneavoastră!

1. Poutine

Este imposibil să vorbești despre specialitățile din Quebec fără să menționezi poutine! Este cel mai popular fel de mâncare tipic din Quebec în Franța. Dacă nu știți, acest fel de mâncare constă într-o farfurie imensă de Chips, acoperită cu brânză topită – adesea cașcaval de brânză Cheddar – și sos maro, cum ar fi sosul de grătar, sau uneori chiar bulion de carne.

Un fel de mâncare tradițională din Quebec, calorică și reconfortantă: exact ceea ce vă doriți după o zi lungă de descoperiri!

2. Fasole la cuptor

Acesta este un fel de mâncare tipic din Quebec, care există încă de la începutul coloniei. Acest fel de mâncare se prepară din fasole albă sau neagră, cu bacon, ceapă, melasă și sirop de arțar (pentru o notă dulce).

3. Tourtière

Tourtière Quebec

Credit foto: Flicr – mlauri37

La tourière este una dintre cele mai populare mâncăruri tradiționale din Quebec. Această delicioasă plăcintă cu carne constă într-o crustă de plăcintă umplută cu carne de vită sau de porc, apoi condimentată cu condimente înainte de a fi coaptă. Se mănâncă de obicei cu ketchup. Fiecare familie și restaurant are propria rețetă, așa că încercați mai multe!

4. Supă de mazăre

La fel ca și fasolea coaptă, supa de mazăre este consumată în Quebec încă din primele zile ale coloniei. Legenda spune că aceste două feluri de mâncare i-au ajutat pe primii locuitori să supraviețuiască lunilor lungi de iarnă. Pe lângă supa de mazăre, vă recomandăm să încercați supa de brânză sau supa de bere, care sunt mai puțin istorice, dar la fel de delicioase!

5. Plăcintă de cioban

După cum puteți vedea, gastronomia din Quebec este alcătuită din mâncăruri rustice, consistente și delicioase. Plăcinta ciobanului nu este un fel de mâncare orientală, ci o formă de plăcintă ciobanului cu adaos de porumb. A fost servit muncitorilor asiatici în secolul al XIX-lea, de unde și numele său. Plăcinta ciobanului este un fel de mâncare tipic din Quebec, foarte apreciat de localnici!

6. Sandvișul cu carne afumată

Cunoscut și sub numele de “carne afumată”, sandvișul cu carne afumată este un preparat tradițional din Quebec, care își are originea în comunitatea evreiască din această țară. Este o specialitate tipică din Montreal. Se compune din mai multe felii de piept de vită, pâine de secară, adesea însoțită de cartofi prăjiți, salată de varză, murături și alte condimente.

7. Homar

Homar, mâncare tradițională, Quebec

Credit foto: Flickr – Mathieu Goulet

Profitați de șederea dumneavoastră în Quebec pentru a gusta homarul din Gaspé și din Insulele Magdalen! Homarul din aceste regiuni se găsește într-o varietate de rețete: fiert, cu ierburi și mirodenii și chiar cu bere. Uneori este însoțită de creveți Matane, o altă specialitate din Quebec!

8. Budinca șomerilor

Budinca șomerilor este desertul clasic în Quebec! A fost inventat în timpul Marii Crize Economice. Foarte popular în rândul clasei muncitoare și foarte economic, numele său provine din această perioadă dificilă în care șomerii erau numeroși. Acest fel de mâncare se prepară fie prin turnarea de sirop de arțar pe aluat, care se îmbibă pe măsură ce crește, fie cu zahăr brun. Acest desert delicios și pufos este adesea însoțit de o cupă de înghețată!

9. Taffy pe zăpadă sau taffy de arțar

Maple Taffy, mâncare tradițională, Quebec

Credit foto: Flickr – Zhu

Acest desert se găsește în barăcile de zahăr. Acesta constă în sirop de arțar fiert (pentru a concentra zaharurile), care se toarnă apoi peste zăpadă pentru a o întări. Un băț de lemn este folosit pentru a agăța și a înfășura “taffy” pentru a forma o “acadea de arțar”.

10. Coada de castor

Cozi de castor, mâncare tradițională, Quebec

Credit foto: Facebook – BeaverTails

Acest fel de mâncare tipic din Quebec este perfect pentru desert. Pe o gogoașă în formă de coadă de castor, cu un aluat moale, dar ferm, se întinde sirop de arțar, ciocolată și alte gemuri pentru a forma un deliciu dulce!

Așadar, ești pregătit pentru următoarea ta călătorie în Quebec? Acum știi ce feluri de mâncare tipice din Quebec trebuie să încerci odată ajuns în Lumea Nouă!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro