Top 10 lucruri de făcut pe Côte Vermeille

Luați drumul pentru a vizita Côte Vermeille! Între munți și Marea Mediterană, descoperiți locurile de neratat de pe această coastă magnifică!

De la Perpignan până la granița cu Spania, vizitarea Coastei Vermeille este o succesiune de comori naturale și sate tipice. Între munții Pirinei și Marea Mediterană, un peisaj de pârâuri și podgorii se întinde pe o distanță de 20 de kilometri. Cunoscută în trecut sub numele de Côte du Roussillon, Côte Vermeille își datorează numele reflexiilor rocilor de șist la răsărit și la apus. Aici nu există plaje mari de nisip, ci mai degrabă stânci zimțate, care adăpostesc mici golfuri cu pietricele sau nisip. O succesiune de promontorii care oferă panorame amețitoare și sate cu caracter, asta vă așteaptă. Collioure, Banyuls și Port-Vendres se numără printre locurile pe care trebuie să le vizitați pe Coasta Vermeille.

Aveți nevoie de informații pentru a vă pregăti sejurul? Generation Voyage a listat pentru tine 10 lucruri pe care trebuie să le faci pe Côte Vermeille!

1. Collioure

În vizită pe Coasta Vermeille: Collioure

Credit foto: Shutterstock – Sophie Lenoir

Vizitarea Coastei Vermeille și a frumoaselor sale peisaje, ce poate fi mai inspirat? La fel ca pictorul Matisse în 1905, lasă-te sedus de lumina din Collioure!

La 25 km sud de Perpignan, așa-numita “bijuterie a Coastei Vermeille” este satul care nu trebuie ratat sub nicio formă! Locul de naștere al picturii Fauvism, Collioure a făcut din artă o atracție turistică majoră. Muzeul de Artă Modernă și numeroasele galerii sunt o dovadă în acest sens.

Maison du Fauvisme propune, de asemenea, mai multe plimbări tematice. Astfel, puteți descoperi arta și istoria orașului. Alte obiective de interes includ clopotnița bisericii Notre-Dame-des-Anges, un castel regal, casele colorate din cartierul Mouré și portul fermecător.

2. Fort Saint-Elme

Vizitați Côte Vermeille: Fort Saint-Elme

Credit foto: Shutterstock – Damsea

Aflat la 30 de minute de mers pe jos de Collioure, Fort Saint-Elme oferă o panoramă incredibilă asupra satului, a mării, a munților și a câmpiei Roussillon. Acest fort a fost construit în secolul al XVI-lea de Carol al V-lea, pentru a proteja capitala regiunii și pentru a bloca drumul spre Barcelona. Remodelată în secolul al XVII-lea de Vauban, clădirea militară merită vizitată atât pentru priveliștea sa, cât și pentru arhitectura sa.

Construită în formă de stea, cu portițele sale, cu asomatoare și alte capcane, este o fortăreață inexpugnabilă. Pentru a ajunge acolo, vă puteți plimba prin Moulin, puteți lua micul trenuleț turistic sau puteți opta pentru mașină, via Port-Vendres.

3. O excursie cu barca

Portul Collioure

Credit foto: Shutterstock – Boris Stroujko

În timpul vacanței dumneavoastră în inima coastei Vermeille, există un must-do care nu trebuie ratat sub nicio formă: plimbarea cu barca! Într-adevăr, de la Collioures, Cerbère sau Banyuls-sur-Mer, se poate ajunge la închiriere de bărci pe coasta Vermeille vă va oferi un ocean de posibilități.

Puteți profita de coasta stâncoasă a Mediteranei și puteți descoperi locuri de snorkelling uluitoare: un vis albastru.

4. Pivnița dominicanilor

Vizitați Côte Vermeille: Pivnița dominicană

Credit foto: Facebook – L’Imagière

Această cooperativă viticolă a fost creată în 1926 într-o fostă biserică a mănăstirii dominicane. Acesta din urmă este un adevărat monument istoric din secolul al XIII-lea, care și-a atins apogeul în timpul domniei lui Iacob al II-lea de Mallorca, la mijlocul secolului al XV-lea.

Interesul vizitei constă nu numai în degustarea faimosului Banyuls – un vin dulce renumit din regiune – ci și în vizita ghidată a cramei, disponibilă în zilele lucrătoare.

5. Route de la corniche

Vizitați Côte Vermeille : Drumul Corniche

Credit foto: Shutterstock – AWP76

Ce mod mai bun de a vizita Côte Vermeille decât să conduci cu geamurile deschise pe cornișa sa cu vedere la mare, de la Collioure la Cerbère? Golfulețe și plaje în jos, podgorii și peisaje montane: aici vă aflați pe drumul departamental D86. Pe o distanță de aproape 23 km, fiecare curbă este o ocazie de a descoperi o panoramă care îți taie respirația.

Cap Rédéris oferă o priveliște magnifică de la Corbières până la Costa Brava, în Spania. Pe drum, opriți-vă pentru a observa plantele protejate, cum ar fi garoafa pirenaică, armeria de Roussillon sau polycarponul catalan.

6. Port-Vendres

Vizitați Côte Vermeille : Port-Vendres

Credit foto: Shutterstock – Ivonne Wierink

Port-Vendres este un mic oraș tipic catalan, un port de agrement, un port de pescuit și o stațiune turistică, toate într-unul singur. Printre punctele de interes din “Orașul lui Venus”, drumul care urcă din port spre Cap Béar vă duce la un far uimitor de metal alb și roșu.

Pe jos, poteca sau drumul este semnalizat din orașul Port-Vendres și durează 2-3 ore pentru a ajunge și a se întoarce. Priveliștea din vârf acoperă Coasta Vermeille până în Spania. În Port-Vendres este plăcut să vă plimbați de-a lungul cheilor și pe străzile liniștite. Nu uitați să vizitați biserica în stil spaniol.

7. Situl Paulilles

Paulilles site

Credit foto: Shutterstock – Julien TESSORE

Acest sit clasat, situat la 3 km de Port-Vendres, combină frumusețea naturală și patrimoniul industrial. Între Cap Béar și Cap Oullestreil, vă așteaptă plaje frumoase la Anse de Paulilles, unde vă puteți relaxa. La poalele masivului Albères, puteți, de asemenea, să învățați secretele fabricării bărcilor catalane.

Atelier des Barques se află într-una dintre clădirile fostei fabrici de dinamită. Construită în 1870, fabrica a angajat până la 300 de muncitori pentru a produce mii de tone de dinamită. Astăzi, șapte clădiri sunt deschise publicului, iar un muzeu prezintă viața de zi cu zi a sitului, care a devenit un adevărat sat.

8. Banyuls-sur-Mer

Banyuls-sur-Mer

Credit foto: Shutterstock – bensliman hassan

Locul de naștere al pictorului, gravorului și sculptorului Aristide Maillol această stațiune de la malul mării are un port de agrement drăguț, un cartier vechi cu case colorate și multe activități de descoperit cu familia. Bineînțeles, este, de asemenea, locul în care puteți degusta faimosul vin de Banyuls! În restaurantele și pivnițele locale, acest vin natural dulce se savurează cel mai bine cu foie gras, brânză sau desert.

Iubitori de cultură și artă, vă întrebați ce să faceți pe Côte Vermeille? Profitați de șederea dumneavoastră în Banyuls pentru a vizita ferma lui Maillol și a admira operele artistului. În familie, vizitați Biodiversarium! Atât un acvariu, cât și o grădină mediteraneană, acest loc vă permite să descoperiți Rezervația naturală marină Cerbère-Banyuls.

9. Sorède

Sorède

Credit foto: Shutterstock – goumi

Interesul turistic al satului Sorède constă în primul rând în tradiția sa ancestrală de fabricare a biciurilor și a cravașelor.

Este la sediul ESAT Les Micocouliers că puteți vizita ultimul atelier artizanal. De ce micocoulier? Este pur și simplu arborele din care provine materialul folosit pentru fabricarea pieselor. Dacă treceți prin Sorède cu copii, opriți-vă la Vallée des Tortues, un parc zoologic dedicat acestui animal.

10. Cerberus

Cerberus

Credit foto: Shutterstock – Irina Papoyan

Amplasat într-un mic golfuleț, Cerbère este ultimul oraș înainte de granița cu Spania. Între mare și munți, este foarte plăcut să te plimbi pe mica sa plajă de pietriș, pe portul și pe străzile sale. Ca o curiozitate, stația sa impunătoare este parțial opera lui Gustave Eiffel.

Pentru o panoramă frumoasă, mergeți la farul solar de la Cap Cerbère. De acolo puteți vedea Cap Creus și peisajele din Costa Brava. Dacă vă plac scufundările, Cerbère este o destinație obligatorie. Rezervația naturală marină de 650 de hectare se întinde de la Banyuls la Cerbère, dar aici se află cele mai bune centre de scufundări.

Nu departe de acolo, în apropiere de plaja Pierrefitte, a fost amenajat un traseu subacvatic. Acesta vă permite să observați cinci ecosisteme diferite, 1.200 de specii de animale și 500 de tipuri de vegetație prin scufundare. Site-ul este deschis în lunile iulie și august.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro