Top 10 lucruri de făcut în Toulouse

În vizită la Toulouse: care sunt atracțiile și obiectivele obligatorii în timpul șederii în orașul roz?

Toulouse este un oraș din sud-vestul Franței, care trebuie descoperit fără moderație. Între pasteluri, violete, cassoulet și un accent cântăreț, locuitorii din Toulouse au multe motive să seducă vizitatorii. Cu un bogat patrimoniu istoric și monumente somptuoase, faimosul “Oraș roz” se numără printre cele mai frumoase orașe din țară.

Situat între Oceanul Atlantic și Marea Mediterană și cu o populație de aproape 500.000 de locuitori, Toulouse este al patrulea oraș ca mărime din Franța. Este leagănul aviației și al spațiului și se numără printre cele mai avansate tehnopoli în ceea ce privește cercetarea. Cu numeroasele sale conace, clădiri vechi, muzee și monumente, Toulouse este, de asemenea, un oraș care primește în fiecare an numeroși studenți și turiști. A vizita Toulouse înseamnă, de asemenea, a descoperi regina pastelului, supranumită “aurul secolului al XV-lea”.

Înainte de a porni la cucerirea frumoasei Toulouse, aruncați o privire la permis de turism. Un abonament turistic este cel mai bun aliat al tău pentru a vizita Orașul Roz de sus până jos! Iar pentru cei care caută autenticitatea, de ce să nu opteze pentru un excursie pe jos însoțită de un localnic ? Un moment de împărtășire și descoperire cum nu se poate mai local!

Valiza ta este acum pregătită, deci ce să faci în Toulouse? Fie că sunteți doar în trecere sau pentru câteva zile, iată 10 lucruri pe care trebuie să le faceți în timpul escapadei. Să începem!

1. Piața Capitoliului

Un loc emblematic în orașul roz, hotelul Place du Capitole este unul dintre cele mai importante obiective care trebuie vizitate în timpul vizitei la Toulouse. În întregime rezervată pietonilor, această piață, ilustrată de o cruce occitană uriașă, este înconjurată de clădiri frumoase din cărămidă roz, simboluri ale orașului. Aici se află, de asemenea, primăria și teatrul, adăpostite sub faimosul Capitole. Veți vedea, de asemenea, unele dintre cele mai mari hoteluri din Toulouse.

2. Bazilica Saint-Sernin

A vizita Toulouse înseamnă, de asemenea, să nu ratezi Bazilica Saint-SerninBazilica Saint-Sernin este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este una dintre cele mai mari clădiri romanice din Franța. Numele său vine de la primul episcop de Toulouse. În interior, veți descoperi picturi magnifice și veți avea ocazia să vă apropiați de sarcofagul luiepiscopul Saint-Saturnin.

3. Orașul spațial

Ce să faci în Toulouse cu copiii? Vizitați site-ul Cité de l’Espace pentru o zi. Situată la 20 de minute cu mașina de Toulouse și deschisă pe tot parcursul anului, Cité oferă vizitatorilor o imersiune totală în spațiu: expoziții, planetariu, ateliere, conferințe… Numeroase activități vă așteaptă pentru o călătorie cosmică!

4. Cheiurile din Garonne

Un alt must-do în Toulouse: o plimbare de-a lungul râului Garonne. De pe chei, veți putea admira cele mai frumoase priveliști ale orașului Toulouse. Nu ratați Pont Neuf sau Dôme de la Grave. Vara, atât în timpul săptămânii, cât și la sfârșit de săptămână, cheiurile sunt foarte populare printre localnici și pe bună dreptate: de la Prairie des Filtres (unde se află Toulouse plage) până la la Daurade Acesta este locul ideal pentru a vă relaxa după o zi lungă și locul perfect pentru a vă întâlni la un pahar de vorbă cu prietenii…

5. Grădinile din Toulouse

Ce să faci în Toulouse în timpul verii? Vizitați grădinile. Între Jardin des Plantes pe Grădina Regală și Grădina japoneză Iubitorii de flori și de natură vor fi încântați. Spațiile verzi din centrul orașului Toulouse sunt foarte bine cunoscute: în grădinile orașului există peste 160.000 de copaci.

6. Canal du Midi

Barjă, Canal du Midi, Toulouse

Credit foto: Flickr – Pittou2

Este imposibil să vizitezi Toulouse fără să treci pe lângă Canal du Midi. Un simbol al orașului, Canal du Midi este o atracție obligatorie în timpul șederii dumneavoastră. Clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, poate fi vizitat cu o croazieră pe barjă, cu închirierea unei bărci individuale în care puteți chiar dormi. De asemenea, vă puteți bucura de o plimbare de-a lungul malurilor canalului: din centrul orașului până la periferie, acolo se întâlnesc cu plăcere plimbăreții și alergătorii.

7. Casa Violet

Tot pe Canal du Midi, nava Casa Violetelor vă oferă șansa de a urca la bordul unei barje dedicate în întregime violetei! Deschis pe tot parcursul anului, acesta este locul ideal pentru a afla totul despre simbolul dulce al orașului. Expoziții, ateliere de gătit, grădinărit și un magazin de suveniruri vă așteaptă pentru un moment cultural și gastronomic.

8. Priveliștea de pe acoperișurile Galeriilor Lafayette

Întâlnire la apus pentru un aperitiv la barul-restaurant ” Ma Biche sur le Toit “pe acoperișul Galeriilor Lafayette. De câteva luni încoace, este noul loc preferat al toulousanilor, urmat îndeaproape de Mama Shelter deschis recent. Ma Biche sur le Toit este o poveste de prieteni, este, de asemenea, Michel Sarran, dar mai presus de toate, cea mai frumoasă priveliște din Toulouse! Acolo sus, ne întâlnim pentru o băutură, un brunch sau pentru a gusta din preparatele marelui bucătar Michel Sarran (care se află, printre altele, în spatele proiectului). De la micul dejun, la prânz, ceai, aperitiv și cină, Ma Biche sur le Toit oferă o experiență urbană completă.

9. Piața Carmes și nocturnele lui Victor Hugo

A vizita Toulouse înseamnă, de asemenea, a degusta specialitățile orașului, a te bucura de calitate și, mai ales, de produse locale. Vă sfătuim să mergeți la piața Carmes pentru a vă plimba între diferitele tarabe care vă lasă literalmente cu gura căscată! De la brutar la grădinar, măcelar sau pescar, cei 50 de expozanți vă așteaptă de marți până duminică inclusiv.

Pentru cei cărora le place să combine mâncarea bună cu o petrecere bună, mergeți la Piața Victor Hugo situat în piața omonimă! În fiecare joi, piața devine un adevărat loc preferat al toulousanilor cu celebra “Nocturne”. Până seara târziu, piața și restaurantele de la etaj vă oferă posibilitatea de a face plăcerea să dureze! Programul include farfurii mari de produse proaspete la o băutură, totul în ritm de muzică live.

10. Pastelul

Toulouse este renumită pentru violetele sale, dar adesea uităm că este și locul de naștere al lânii. Această plantă tradițională este renumită pentru calitățile sale medicinale și dermatologice, lână a fost mult timp considerată bijuteria regiunii. În timpul vizitei dumneavoastră la Toulouse, veți vedea multe magazine mici dedicate acesteia, un adevărat paradis albastru.

Atelierul nostru din Toulouse

Pâine cu ciocolată

Credit foto: Shutterstock – Kris Land

Ideea este simplă: profitați de șederea dvs. la Toulouse pentru a participa la acest atelier dedicat viennozeriei. Alături de Muriel, veți descoperi, timp de 3 ore, secretele preparării unei multitudini de viennoiseries, printre care se numără, evident, croissantele și, mai ales, pains au chocolat, sau mai degrabă chocolatines, cum se spune la Toulouse.

În plus, patiserul va putea dezvălui una dintre rețetele sale secrete, care va depinde de starea de spirit din ziua respectivă. La final, veți pleca cu o duzină de produse de patiserie sub braț, pe care le veți împărți cu prietenii și familia. Ce poate fi mai bun decât să savurezi niște pains au chocolat pe străzile din Toulouse?

Pentru a merge la Toulouse, puteți alege între avion, tren sau mașină. Gândiți-vă la folosirea în comun a mașinii pentru a economisi la bugetul de transport. Cu avionul, vă va lua aproximativ 1 oră fără escală pentru a ajunge la aeroportul Toulouse din Paris-Orly. Alte zboruri directe sunt disponibile din Lyon Saint-Exupéry și Strasbourg. La sosirea în Toulouse, veți putea beneficia de un transfer privat de la aeroport la locul ales de dumneavoastră. În ceea ce privește trenul, veți ajunge la gara din centrul orașului Toulouse în mai mult de 3 ore.

Dacă vă decideți să călătoriți cu mașina, nu este atât de ușor să găsiți un loc de parcare. Chiar dacă hotelurile au adesea facilități de parcare, unele dintre ele nu sunt gratuite în timpul zilei și al nopții.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro