Top 10 lucruri de făcut în Santa Cruz de la Sierra

Vizitați Santa Cruz de la Sierra: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în cel mai mare oraș din Bolivia?

Plănuiți o excursie în Bolivia, una dintre cele mai frumoase țări din America Latină? Atunci Santa Cruz de la Sierra este o necesitate! Un mic oraș de provincie până în anii 1970, Santa Cruz a crescut spectaculos în ultimele decenii. Situat în câmpiile estice ale Boliviei, Santa Cruz de la Sierra este în prezent cel mai mare oraș din țară, cu aproape1,7 milioane de locuitori. Este situat în cel mai estic departament din Bolivia, la poalele munților, la o altitudine de aproximativ 400 de metri, și este acoperit de o vegetație tropicală luxuriantă.

Cunoscută pentru dinamismul și cultura sa, Santa Cruz de la Sierra nu numai că este plină de activități și obiective turistice, dar este și baza ideală pentru a vizita întreaga țară. Clima tropicală și bucuria de a trăi a acestui oraș nu vă vor lăsa indiferenți! Vă întrebați ce să faceți în Santa Cruz de la Sierra? Acesta este locul!

1. La Plaza 24 de Septiembre

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia

Credit foto: Flickr – Antoine 49

Dacă aveți de gând să vizitați Santa Cruz de la Sierra, trebuie să treceți prin Plaza 24 de Septiembre situat în centrul istoric al orașului. Fosta Plaza de Armas a fost redenumită “Plaza 24 de Septiembre”, în onoarea primei mișcări de independență lansate în oraș în 1810.

Este piața principală din Santa Cruz, unde sunt concentrate cele mai importante clădiri: La Catedrala Mitropolitană, Primăria, magazinele, barurile și restaurantele ocupă vechile conace coloniale cu două etaje aliniate cu galerii.

2. Catedrala Mitropolitană

Are stiluri diferite, datorită mai multor modificări de-a lungul secolelor. Astăzi face parte din peisajul urban al orașului Santa Cruz, remarcându-se prin cele două turnuri impunătoare de 40 de metri construite din cărămizi de culoare ocru, dintre care unul servește drept punct de belvedere pentru turiștii care pot aprecia mai bine centrul istoric.

Dintre celelalte clădiri religioase cele mai remarcabile, nu trebuie ratate bisericile San Andrés și San Roque dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Santa Cruz.

3. Muzeul de Istorie Naturală Noel Kempff Mercado

Creat cu scopul de a studia ecosistemele din departamentul Santa Cruz pentru a le proteja, puteți descoperi în fantasticul Muzeul de Istorie Naturală Noel Kempff Mercado Muzeul are o colecție de peste 5.000 de fosile, 50.000 de specii de plante, 135.000 de insecte, 2.000 de mamifere și o mare cantitate de pești, reptile și amfibieni, care arată vizitatorilor biodiversitatea incredibilă din Santa Cruz și din regiunea sa.

4. Biocentrul Güembé

Aveți de gând să vizitați Santa Cruz de la Sierra? Nu ratați sublimul Pac de Loisir Biocentrul Güembé ! Situat la vest de Sanat Cruz, acest paradis de 24 de hectare înconjurat de pădure tropicală conține o mare varietate de plante și animale tipice regiunii.

Iar pentru o imersiune totală în mijlocul acestei faune și flore incredibile, trebuie să știți că parcul oferă cazare în bungalouri sau camping!

5. Grădina Botanică

The Grădina botanică amazoniană creat inițial de Noel Kempff Mercado În 1983, a fost inundată și înlocuită cu Noua Grădină Botanică, care se întinde pe o suprafață de 186 de hectare.

Dacă vă întrebați ce să faceți în Santa Cruz, nu ezitați să parcurgeți cei 6 kilometri de poteci care vă vor purta prin această grădină orbitoare pentru a descoperi numeroasele specii de plante din regiune.

6. Rezervația Lomas de Arena

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia

Credit foto: Flickr – Pattrön

Situat la 15 kilometri de Santa Cruz, vă puteți plimba printre dunele uriașe de nisip și puteți observa mai multe varietăți splendide de păsări. Rezerva Lomas de Arena are, de asemenea, multe lagune frumoase în care vă puteți răcori!

7. Parcul El Arenal

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia

Credit foto: Flickr – Antoine 49

Dacă sunteți în căutarea unei liniști pentru a vizita Santa Cruz, mergeți în Plaza 24 de Septiembre, la Parcul El Arenal. Această zonă de recreere populară pentru locuitorii orașului are un iaz natural plăcut și o frescă mare realizată de Lorgio Vaca.

8. La Rinconada

Un mic paradis ascuns la 7 kilometri sud de Santa Cruz de la Sierra, La Rinconada este un parc de agrement frumos, perfect pentru relaxare în mijlocul unor grădini tropicale frumoase.

Veți descoperi un lac artificial, populat de diverși pești colorați și plante acvatice, inclusiv impresionantul Victoria Regia, cel mai mare nufăr din lume, originar din Amazon.

9. Parcul Național Amboró

O adevărată capodoperă ecologică de peste o jumătate de milion de hectare, trebuie neapărat să treceți prin Parcul Național Amboro dacă vizitați Santa Cruz de la Sierra și vă întrebați ce să faceți. Situat la confluența a 3 ecosisteme diferite – bazinul Amazonului, Chaco de Nord și Anzii – acest parc este unic atât prin poziția sa geografică, cât și prin bogata sa biodiversitate.

Aici trăiesc peste 800 de tipuri de păsări și peste 120 de specii de mamifere!

10. Noel Kempff Mercado South American Fauna South American Zoological Park

Dacă încă te întrebi ce să faci în Santa Cruz de la Sierra, nu rata Parcul zoologic South American Wildlife ! Fondat de Noel Kempff Mercado, acesta este astăzi una dintre principalele atracții ale orașului. Puteți descoperi multe specii sud-americane pe cale de dispariție, precum și Acvariul Grădinii Zoologice, cu cele 60 de specii de pești.

Aeroportul se află la mai puțin de 18 km de centrul orașului.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro