Top 10 lucruri de făcut în Salta

Călătoriți în nord-vestul Argentinei? Nu ratați să vizitați Salta, cel mai frumos oraș din regiune! Descoperă cele 10 obiective turistice pe care le-am selectat pentru tine!

Dacă este prima ta călătorie în Argentina, vei fi surprins de diversitatea peisajelor din această țară imensă! Regiuni luxuriante și umede, întinderi deșertice din PampaNe îndrăgostim rapid de cultură și de contrastele izbitoare care se desfășoară în fața ochilor noștri uimiți.

Nord-vestul Argentinei se înalță la poalele Anzilor, într-o succesiune de canioane policrome, sate Quechua și Aymara, deșerturi și orașe istorice. Salta la Linda – la belle – este unul dintre cele mai frumoase orașe coloniale din țară. Fondată în secolul al XVI-lea, capitală a provinciei cu același nume, cocoțată la o altitudine de 1.185 de metri, este una dintre destinațiile preferate de călători! Pe de o parte, este considerată baza ideală pentru a explora comorile spectaculoase ale regiunii: Quebrada de Humahuaca, Quebrada de Cafayate, Valles Calchaquíes… Dar vizitatorii vin, de asemenea, pentru a admira arhitectura colonială, muzeele sale interesante și cultura sa mixtă.

Plănuiți o excursie în regiune și vă întrebați ce să faceți în Salta? Urmați ghidul nostru! Am selectat pentru tine cele 10 obiective turistice de neratat din oraș și din împrejurimi!

1. Muzeul de Arheologie de Alta Montaña (MAAM)

Dacă există un muzeu pe care nu trebuie să-l ratați în nordul Argentinei, acesta este Muzeul de Arheologie de Munte (MAAM). Colecția sa dedicată culturii Inca este fascinantă! În muzeu sunt expuse trupurile mumificate ale copiilor sacrificați. Descoperite în vârful Llullaillaco (un vulcan de 6.739 de metri!) în 1999, aceste mumii au făcut obiectul multor controverse în ceea ce privește expunerea lor publică. Astăzi, acestea sunt prezentate pe rând, prin rotație de șase luni, înconjurate de obiectele descoperite în morminte. Panouri și clipuri video informează vizitatorul despre ritualurile de sacrificiu, modul de viață și traseele parcurse de incași.

2. Centrul istoric al orașului Salta

Catedrala din Salta, Argentina

Credit foto: Shutterstock / marchello74

Piața principală – Plaza 9 de Julio – și străzile adiacente, biserica San Francisco, biserica de la cabildo (consiliul orașului din epoca colonială) sunt toate locuri de vizitat în Salta. Plimbarea prin cartierul istoric în timpul zilei sau seara, când monumentele sunt iluminate, este o experiență foarte plăcută.

Puteți să vă plimbați prin oraș, privind fațadele exuberante, neoclasice-baroce și ornamentate. Orașul este cel mai animat la începutul serii, când salteienii se întorc de la muncă, iar turiștii din excursii.

3. Pajcha – Museo de Arte Etnico Americano

Doriți să vizitați Salta pentru a afla mai multe despre arta și cultura andină? Du-te la Pajșa! Colecțiile muzeului se concentrează pe popoarele originare, combinând descoperirile arheologice cu obiecte de artizanat contemporane. De exemplu, puteți găsi podoabe din pene de macaw, instrumente folosite de vindecătorii Kallawaya sau bijuterii Mapuche. Colecția este, de fapt, rezultatul studiilor efectuate de un antropolog pasionat care a fondat muzeul.

4. Cerro San Bernardo (telecabină)

Cerro San Bernardo, telecabină, Salta

Credit foto: Shutterstock / Split Second Stock

Cartierul mic și liniștit din Parque San Martín este, de asemenea, punctul de plecare pentru telecabina care duce la Cerro San Bernardo, un deal care domină orașul. În opt minute puteți ajunge în vârf pentru o priveliște uluitoare asupra întregului oraș. Există un mic parc și o cafenea cu terasă unde vă puteți relaxa. Sportivii care se întreabă ce să facă în Salta pot urca pe jos pe Cerro! Durează aproximativ o oră pe o potecă verde… și 1.070 de pași!

5. Tren a las Nubes

Tren a las Nubes

Credit foto: Shutterstock / revolucian

The Trenul spre nori este cea mai cunoscută rută feroviară din Argentina! Este o excursie populară pentru călătorii care vizitează Salta, fiind cunoscută în special în zonele turistice.

În fiecare sâmbătă, din aprilie până la jumătatea lunii decembrie, trenul pleacă din oraș și coboară în valea Lerma, apoi începe ascensiunea spectaculoasă a Quebrada del Toro. Traseul trece pe lângă ruinele din Tastil și San Antonio de los Cobres și, în cele din urmă, traversează un canion deșertic. Dacă nu doriți să luați trenul, există agenții în Salta care oferă trasee similare pe drumul care trece pe lângă calea ferată.

6. Muzeul Istoric al Nordului

Amplasat în clădirile magnifice ale cabildo (fostul consiliu municipal), în piața principală, acest muzeu este unul dintre monumentele care trebuie vizitate în Salta. În interior, camerele adăpostesc o colecție de ceramică precolumbiană. Există, de asemenea, obiecte de artă religioasă colonială, precum și expoziții despre orașul din secolele XIX și XX. O galerie de portrete ale guvernatorilor succesivi din Salta și o colecție dedicată transportului completează turul.

7. Salinas Grandes

Salinas Grandes, saline, Salta

Credit foto: Shutterstock / revolucian

Situată în provincia Salta, câmpia de sare este, de fapt, un vechi lac secat la 3.350 de metri deasupra nivelului mării. Luați-vă ochelarii de soare pentru a admira această crustă de sare imensă (525 km²!). Apropo, cel mai bine este să o admirați după ploile de vară (februarie-martie), când bălțile se reflectă în cerul albastru.

Dacă ați fost la Salar de Uyuni, în Bolivia, acest platou de sare s-ar putea să nu vi se pară la fel de impresionant. Dar dacă nu, Salinas Grandes este o destinație obligatorie în împrejurimile orașului Salta.

8. Văile Calchaquies

Munți, vale, Calchaquies, Salta

Credit foto: Shutterstock / ebone

Rurale, spectaculoase, atipice: văile Calchaqui seduc vizitatorii din provinciile Salta și Jujuy. Drumurile mici și sinuoase trec prin sate cu case de adobe magnifice, cum ar fi Cachi sau Molinos. Parque Nacional de Los Cardones este un adevărat câmp de cactus candelabru care poate atinge 10 metri înălțime!

De la un capăt la altul al drumului prin văi, trec peisaje grandioase și contrastante, de la verde la roșul-ocru al pământului. Spre sud, pe faimoasa Route 40, satul Cafayate este locul perfect pentru a degusta vinurile din a doua cea mai mare regiune viticolă din Argentina!

9. Cafayate

Cafayate, podgorii, Salta

Credit foto: Shutterstock / sunsinger

După vizitarea orașului Salta, veți ajunge probabil în Cafayate, fie prin văile Calchaquies, fie prin Quebrada de Cafayate.

Bine ați venit în regiunea cu cele mai înalte podgorii din lume! Rural și fermecător, orașul atrage mulți turiști locali și străini care vin să deguste faimosul său vin alb Torrontés. Numeroase crame, unele dintre ele foarte șic, oferă sejururi și degustări de vinuri din regiune, cum ar fi Malbec, Tannat sau Cabernet Sauvignon.

10. Quebrada de Cafayate

Quebrada de Cafayate

Credit foto: Shutterstock / reisegraf.ch

Din Salta, ruta 68 care duce la Cafayate traversează peisajele aride și sălbatice din Quebrada de Cafayate. Acest canion sculptat de Rio de las Conchas are formațiuni stâncoase cu stratificații sedimentare verzi, ocru sau roșii. Această excursie poate fi făcută ca parte a unui circuit turistic (există multe agenții în Salta) sau închiriind propriul vehicul.

Dacă de pe șosea priveliștea stâncilor cu forme ciudate este deja spectaculoasă, cel mai bine este să te apropii de ele pe jos! Cu pantofii de mers pe jos, puteți urca pe Garganta del Diablo (Gâtul diavolului). Dacă aveți noroc, puteți chiar să auziți un muzician cântând la chitară înAnfiteatro (amfiteatru)…

Lasă un comentariu