Top 10 lucruri de făcut în Salt Lake City

Vizitați Salt Lake City: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în acest oraș emblematic, cunoscut și ca orașul mormonilor?

Utah este un stat al Statelor Unite, situat în inima sublimilor și foarte faimoșilor Munți Stâncoși. Statul a intrat târziu în Uniune, din cauza unei mari colonii de mormoni, care au încercat fără succes să obțină o autonomie politică extinsă la sosirea lor în 1847. Capitala sa, Salt Lake City, are o populație de aproximativ 1 milion de locuitori și se întinde de la Marele Lac Sărat la spectaculoasele defileuri ale Wasatch Range (care se află la periferia orașului.

Luați un zbor pentru a descoperi acest oraș incredibil, fondat de mormoni și capitala cercetării genealogice. Vă întrebați ce să faceți în Salt Lake City? Acesta este locul!

1. Piața Templului

Situat în centrul orașului, Piața Templului este una dintre cele mai vizitate atracții din Salt Lake City.

Este, de fapt, o grădină imensă de paisprezece hectare pe care se află mai multe situri istorice. Puteți vedea Templul Mormon, tabernacolul cu domul său argintiu, sau vă recomandăm un spectacol al faimosului cor mormon, cu până la 350 de cântăreți, precum și Sala de Adunări, o comoară vizuală în stil gotic. Unii mormoni oferă tururi private dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre această comunitate și istoria ei.

2. Capitoliul de stat

Chiar lângă Temple Square, veți găsi Capitoliul statului Utah cu o arhitectură puternic inspirată de cea a orașului Washington. Clădirea în stil corintic servește drept sediu al guvernului statului Utah.

Ca și Temple Square, este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat. Pentru a o descoperi în afara traseelor bătute, de ce să nu optați pentru un vânătoare de comori gigant ? O vizită inedită, încheiată cu o vânătoare de comori, care vă propune să descoperiți Salt Lake City și patrimoniul său, altfel!

3. Centrul FamilySearch

Cunoscută drept capitala mondială a genealogiei, Salt Lake City este locul ideal pentru a vă cerceta istoria familiei. Într-adevăr, în Centrul FamilySearch (Joseph Smith Memorial Building) este cea mai bogată bibliotecă genealogică din lume, permițându-vă să vă urmăriți strămoșii! Gratuită și accesibilă de pe PC-urile puse la dispoziție, cercetarea se poate dovedi plină de surprize, cine știe? În orice caz, această bibliotecă genealogică este o necesitate dacă alegeți să vizitați Salt Lake City!

4. Grădina de sculptură Gilgal

The Grădina de sculptură Gilgal este un loc fantastic pe care îl puteți vizita gratuit. Acest mic parc public este un loc uimitor de vizitat (este gratuit): este plin de sculpturi Gilgal de statui simbolice mormone.

5. Monumentul Pescărușului

Monumentul Pescărușului, Salt Lake City

Credit foto: Flickr – Ken Lund

În traducere, acest loc nu este altul decât Monumentul Pescărușului. O clădire mică, situată în fața Assembly Hall, a fost construită în 1913 pentru a fi dedicată păsărilor și, potrivit membrilor Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinților din Ultimele Zile, aceasta onorează pescărușii, adevărate simboluri ale statului Utah.

Potrivit legendei, în 1848, pionierii mormoni care au plantat primele semințe au fost chinuiți de greieri pe câmpurile lor: culturile au fost devastate, fermele invadate. Așa că mormonii s-au rugat, și nu în zadar: povestea spune că mii de pescăruși au venit să devoreze greierii devastatori. Cu recoltele salvate, mormonii au fost scoși din mizeria lor. De atunci, Monumentul Pescărușului este ecoul acestui “Miracol al Pescărușilor”!

6. Traseul de mers pe jos Bonneville Coastal

Dacă vrei să te îndepărtezi de oraș și să respiri aer curat, acest traseu este ideal! Situat chiar în afara orașului, puteți merge cu bicicleta de munte, alerga și face drumeții pe acest traseu, care are peste 160 km de trasee cu priveliști incredibile ale orașului de jos.

7. Bonneville Salt Flats

Bonneville Salt Flats, Salt Lake City

Credit foto: Flickr – Tom Kelly

La doar 1 oră și 50 de minute de mers cu mașina de Salt Lake City, acest loc merită cu adevărat o vizită! Veți descoperi o imensă deșert de sare Un deșert de sare de peste 260 de kilometri pătrați, cauzat de secarea unui imens lac sărat (Lacul Bonneville) care a ocupat zona în urmă cu 17.000 de ani. Este compus din clorură de sodiu, ca sarea de masă, și poate avea o grosime de până la doi metri. Rezultatul este o întindere albă până la poalele munților.

8. Marele Lac Sărat

Marele Lac Sărat, Salt Lake City

Nu poți veni în Salt Lake City fără să treci pe lângă Marele Lac Sărat! Este cel mai mare lac din America, cu o suprafață medie de 4.400 km². Nu trebuie ratat înotul în Marele Lac Sărat. Salinitatea sa este de peste 12 % și îl face foarte plutitor, ceea ce face ca înotul să fie foarte ușor. Și pentru că este puțin adâncă, este destul de caldă… un paradis de vară pentru înotători.

9. Insula Antelope

Situat în mijlocul Marelui Lac Sărat din Utah, hotelul Insula Antelope Island este de fapt un parc natural în care puteți găsi antilope, oi și bizoni. Parcul are multe trasee pe care vă puteți plimba, vă puteți bucura de natura înconjurătoare care promite amintiri frumoase!

10. Sejurul la o fermă

Mormon Ranch, Salt Lake City

Credit foto: Flickr – Wayne Hsieh

O experiență incredibilă de a te simți imersat în Vestul Sălbatic, fiind servit de cowboy și cowgirls și bucurându-te de mâncăruri excelente gătite în casă, în timp ce stai într-o cabană confortabilă înconjurată de un peisaj natural frumos. Învățați să strângeți vitele, călăriți cai, faceți foc de tabără sub stele… O adevărată aventură care nu trebuie ratată dacă vă întrebați ce să faceți în Salt Lake City.

TravelMax.ro