Top 10 lucruri de făcut în Saint-Guilhem-le-Désert

Descoperiți cele mai bune lucruri de făcut atunci când vizitați acest sat drăguț, iubit de francezi!

Cunoscută ca un popas spiritual și cultural pe ruta de pelerinaj spre Santiago de Compostela, Saint-Guilhem-le-Désert este o destinație minunată pentru iubitorii de autenticitate și de activități în aer liber. Plonjați în inima “Văii legendelor” și descoperiți peisaje excepționale, unde, cuibărit între stânci imense, acest oraș medieval se ridică mândru ca o mărturie a unui trecut legendar.

Plimbați-vă pe străzile sale pline de flori, încadrate de clădiri din alte epoci, împingeți ușile magazinelor meșteșugarilor și bucurați-vă de acest fantastic salt înapoi în timp. Vizitați monumente, faceți drumeții, înotați sau faceți canyoning… bucurați-vă de unul dintre cele mai frumoase sate din Franța în cel mai bun mod posibil. Și pentru a vă ușura munca, vă propunem să descoperiți cele mai importante lucruri de făcut atunci când vizitați Saint-Guilhem-le-Désert!

1. Abația Gellone

Abația Gellone, un loc de vizitat în Saint-Guilhem-le-Désert

Credit foto: Shutterstock – JohannesOehl

Aflată pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1998, Gellone Abbey este locul pe care trebuie să-l vizitați când vă aflați în regiune. Construit la începutul secolului al IX-lea, a devenit rapid un loc de popas ales de pelerini.

Astăzi puteți să vă plimbați prin biserică și să-i descoperiți istoria bogată. Nu ezitați să vizitați muzeul situat în fostul refectoriu al călugărilor. Se pot vedea, printre altele, reconstituiri materiale ale claustrului, precum și mormântul lui William Duce de Aquitania – fondator al mănăstirii.

2. Muzeele

Vizitați Saint-Guilhem-le-Désert și muzeele sale

Credit foto: Facebook – Argileum, casa ceramicii

Satul de altădată

Împingeți ușa acestei case din secolul al XII-lea și faceți-vă o idee despre arta de a trăi de odinioară, grație santonilor de dimensiuni umane care alcătuiesc acest muzeu atipic. Sânzienele din sat care îl dețin vor fi bucuroși să vă puncteze vizita cu anecdote frumoase.

După ce v-ați cufundat în acest tablou fascinant al celor 11.000 de ore de muncă, permiteți-vă o pauză de relaxare în salonul de ceai alăturat. În meniu: prăjituri de casă și salate. Bucurați-vă de toate acestea pe o terasă minunată, la umbra copacilor.

Argileum

Situat în satul Saint-Jean-de-Fos – un sat în care meșteșugul a fost o caracteristică comună pentru multe generații, Argileum oferă o experiență unică de olărit. Amplasat într-un atelier restaurat din secolul al XIX-lea, acest muzeu permite pasionaților și curioșilor să descopere know-how-ul și istoria olarilor printr-un tur interactiv și distractiv. Vă așteaptă proiecții, jocuri, animații și multe alte surprize. Ceva care să încânte atât pe cei mici, cât și pe cei mari!

Bonus Intrarea la muzeu este gratuită în prima sâmbătă a fiecărei luni.

3. Casa din Lorimy

Casa din Lorimy

Credit foto: Facebook – Tourisme Saint Guilhem Vallée de l’Hérault

De la frumoasa fațadă romanică până la arcurile lombard de la parter, Maison Lorimy este considerată una dintre cele mai frumoase din sat. Fostă capelă a penitenților, este acum o proprietate privată apreciată de asociațiile din regiune. Acesta găzduiește adesea diferite tipuri de evenimente, cum ar fi conferințe, concerte sau expoziții.

4. Biserica Sfântul Laurențiu

Biserica Sfântul Laurențiu

Credit foto: Facebook – La vallée de Guilhem – visites guidées entre Histoires & traditions

Construită la sfârșitul secolului al XI-lea, biserica Saint-Laurent a servit cândva drept cetate și, prin urmare, a fost un loc strategic pentru apărarea orașului Saint-Guilhem-le-Désert. În timpul Războaielor religioase, structura sa a suferit numeroase daune, inclusiv distrugerea bolții.

În prezent, face parte din spațiile culturale municipale ale satului.

5. Castelul uriașului

Château du Géant, de vizitat în Saint-Guilhem-le-Désert

Credit foto: Facebook – Tourisme Saint Guilhem Vallée de l’Hérault

Château du Géant, cunoscut și sub numele de “Cabinet du Géant” sau “Colombier”, este o clădire care a inspirat multe legende. Și pe bună dreptate, dacă suntem de acord că a fost încă o fortificație militară în Evul Mediu, nimeni nu știe cu adevărat care a fost rolul său în trecut. Să fi fost un porumbel sau casa unui gigant însoțit de credincioasa sa pasăre?

Un lucru este cert, acest turn – care se ridică maiestuos deasupra satului – încă deține multe secrete.

6. Podul Diavolului

Vedere aeriană a Pont du Diable

Credit foto: Shutterstock / Plamen Nikolov

Folosit inițial de călugări și pelerini pentru a ajunge la mănăstirile Gellone și Aniane, Podul Diavolului a devenit unul dintre acele locuri care trebuie neapărat vizitate în Saint-Guilhem-le-Désert. Această construcție impresionantă, lungă de 50 de metri, care datează din secolul al XI-lea, se întinde peste râul Hérault, în locul cunoscut sub numele de “abisul negru”.

Își trage numele de la o legendă potrivit căreia diavolul, după ce a încercat să împiedice înaintarea podului, a promis celor de la Patron Sfântul Guilhem să construiască unul dintre cei mai puternici în schimbul “sufletului unuia dintre câinii tăi servitori”. S-a ținut de cuvânt, dar și-a dat seama că Guilhem îl păcălise. Înfuriat, a încercat să distrugă podul… în zadar.

7. Gorjele din Hérault

Cheile Hérault și Podul Diavolului

Credit foto: Shutterstock – Eider Anduaga

Între Saint-Bauzille-de-Putois și Saint-Guilhem-le-Désert, defileele din Hérault reprezintă un peisaj excepțional în inima văii. Adăpostind o faună și o floră variate și conservate, ele găzduiesc, de asemenea, o varietate de activități în aer liber. Drumeții, alpinism, canotaj sau canyoning, există multe moduri de a vă bucura de panorama cu prietenii sau familia.

Nu uitați costumul de baie! În cazul în care înotul nu este supravegheat în defileuri, plaja Pont du Diable este supravegheată în sezon.

8. Circul Infernet

Circul Infernet

Credit foto: Shutterstock – ldgfr photos

Cirque de l’Infernet este un perete natural extraordinar, format din stânci vertiginoase, și este un loc popular pentru drumeții. Urmați potecile care șerpuiesc deasupra Val de Gellone și bucurați-vă de multitudinea de priveliști panoramice pe măsură ce urcați. Admirați podgoriile și măslinii care se agață de masivele stâncoase și, ocazional, observați numeroasele specii care și-au găsit refugiu acolo.

Vrei mai mult? Urcați pe faimoasa potecă Fenestrelles și ajungeți în cel mai înalt punct al circului: punctul de belvedere. Max Nègre unde veți avea șansa de a vă bucura de o imagine impresionantă.

9. Peștera Clamouse

Peștera Clamouse

Credit foto: Shutterstock – nullplus

Situat la câțiva metri de Podul Diavolului, hotelul Peștera Clamouse este un loc de vizitat în Saint-Guilhem-le-Désert. În prezent clasificat de Ministerul Ecologiei și Dezvoltării, a fost descoperit abia în 1945. Descoperiți secretele și minunile nenumăratelor sale galerii, sculptate de mii de ani prin munca apei. Vei pleca cu stele în ochi!

10. Plimbările

Vizitați Saint-Guilhem-le-Désert

Credit foto: Shutterstock – LOUIS-MICHEL DESERT

Dacă vreți să vedeți regiunea din toate unghiurile, drumețiile rămân o activitate obligatorie atunci când o vizitați. Îmbracă-ți cei mai buni pantofi de sport și pornește într-o aventură dincolo de zidurile satului.

Mai multe circuite sunt disponibile și pot satisface astfel cele mai multe dorințe posibile. Puteți găsi drumețiile dinErmitajul de la Notre-Dame-du-Lieu-Plaisant. Pregătește-te să fii uimit!

Citește și: Unde să mănânci în Saint-Guilhem-le-Désert?

Am auzit că “toate drumurile duc spre valea Héraut”. Cu mașina, avionul sau autobuzul, veți ajunge la destinație. Iată câteva detalii, înainte de a pleca să vizitați Saint-Guilhem-le-Désert.

Cu avionul

Vă gândiți să veniți cu avionul? Din mai multe orașe franceze – cum ar fi Paris, Lyon, Strasbourg sau Nantes – găsiți zboruri regulate către cel mai apropiat aeroport: Montpellier Méditerranée. Pentru a vă asigura că găsiți cel mai bun preț pentru zborul dumneavoastră, utilizați un comparator de zboruri precum Skyscanner.

De la aeroportul Montpellier Méditerranée

  • După ce ajungeți la aeroportul Montpellier, luați autobuzul de transfer (linia 120) până la Place de l’Europe. Contați pe aproximativ 25 de minute durata călătoriei.
  • Din Place de l’Europe, luați-o pe linia 1 (albastru) a liniei de tramvai spre Mosson.
  • De la Mossonpe autobuz 668 durează aproximativ 30 de minute până la Saint-Guilhem-le-Désert.

De reținut Contați pe aproximativ 1,60€ Biletul pentru călătoriile dvs. cu ajutorul rețelei de transport din Montpellier Métropole și Hérault. În general, călătoriile sunt gratuite pentru copiii cu vârsta sub 5 ani.

Cu mașina

Mulți turiști iau mașina pentru a vizita Saint-Guilhem-le-Désert. Iată cum să ajungeți acolo:

Din Montpellier

Luați autostrada A 750 (gratuit) spre Millau/Lodève

De la Millau

Luați autostrada A 75 (gratuit) spre Béziers/Montpellier

Din Béziers

Pentru a vizita Saint-Guilhem-le-Désert de la Béziers, luați autostrada A 75 (gratuit) spre Millau/Montpellier

Cu autobuzul

Din Montpellier

Rețeaua de transport public este o modalitate excelentă de a ajunge la Saint-Guilhem-le-Désert. Datorită LiO Hérault Transport, nu va fi nevoie să folosiți o mașină.

În aproximativ 30 de minute, se vor Linia 668 – de la Mosson – vă duce la Pont du Diable și Saint-Guilhem-Le-Désert.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro