Top 10 lucruri de făcut în Puebla și împrejurimi

În vizită la Puebla, Mexic: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în orașul celor o mie de minuni?

Aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1987, Puebla este unul dintre cele mai frumoase orașe de vizitat din Mexic, fiind o capitală gastronomică și culturală deopotrivă. Dominată de siluetele impunătoare ale vulcanilor Popocatépetl și Iztaccíhuatl, Puebla este mândră de istoria sa: trupele mexicane au învins armata franceză în 1862.

Fondat în 1531 de către spanioli, orașul a fost mult timp cunoscut sub numele de Orașul Îngerilor (“Ciudad de los Angeles”). O vizită la Puebla ar putea fi rezumată într-un singur cuvânt: “baroc”. Probabil că cel mai bine ar defini acest oraș cu aromele sale complexe care seduc palatul, formele sale elaborate care captivează ochiul, colecția sa irezistibilă de legende și povești, străzile sinuoase, fântânile, grădinile, piețele de artizanat și aleile artiștilor, precum și o linie a orizontului în care se remarcă cupolele bisericilor.

Pentru a vă ajuta să vă planificați sejurul, am enumerat cele mai bune lucruri de făcut în Puebla Mexic:

1. Lasă-te orbit de Capela Rozariului

Capela Rozariului, Puebla Capela Rozariului (“Capilla del Rosario”) este cea mai somptuoasă parte a bisericii Santo Domingo. Decorul său baroc nu va reuși să vă uimească. Situată în partea sudică a altarului principal, capela se distinge prin sculpturile ornamentale, picturile și detaliile lucrate în foiță de aur care creează un efect flamboaiant, de unde și numele de “Casa aurită” (“La Casa Dorada”). Vitraliile de la etajul superior lasă lumina să pătrundă și dau o strălucire aurie magnifică. Acest loc, tipic pentru rafinamentele artei baroce mexicane, nu vă va dezamăgi!

2. Uimiți-vă papilele gustative cu gastronomia Poblena

Poblena Gastronomie, Puebla Gastronomia din Puebla este una dintre cele mai emblematice și mai suculente din țară și îi umple de mândrie pe locuitorii săi. Felurile de mâncare sunt deosebit de originale și puteți încerca mole poblenoun sos cu ciocolată, ardei iute, nuci, migdale, semințe de susan; unele chiles en nogada (ardei umpluți); sau deserturi incredibil de creative, cum ar fi tortitas de Santa Clara (biscuiți mici), biscuiții camotes (un fel de cartof dulce confit), cartofii dulci dulce de pepita (prăjitură caramelizată cu semințe de dovleac), prăjitura jamoncillos (un dulce făcut din zahăr și lapte) sau multe fructe confiate.

3. Cultivându-te la Biblioteca Palafoxiana, un pionierat de pionierat

Biblioteca Palafoxiana, Puebla Biblioteca Palafoxiana, prima bibliotecă publică de pe continentul american, adăpostește una dintre cele mai mari colecții de cunoștințe umane: conține 40.000 de volume, toate păstrate pe rafturi din cedru și din diferite varietăți mexicane de pin care datează din secolul al XVIII-lea.

Veți găsi această bijuterie culturală la ultimul etaj al Casei de Cultură din Puebla, într-o sală cu boltă vastă și somptuoasă. O pictură a Madonei de Trapanni, realizată de maestrul sicilian Nino Pisano, domină partea centrală a camerei. Mai mult decât o bijuterie istorică, această bibliotecă este, de asemenea, o operă artistică în sine.

4. O plimbare în paradisul cumpărătorilor: El Parián de Puebla

Pariul din Puebla Piața El Parián este locul perfect pentru a cumpăra obiecte de artizanat tradiționale din regiune. Situat în vechea piață San Roque, vă întâmpină în fiecare zi pentru a vă bucura de cele 100 de tarabe, care oferă produse din tot statul.

Veți găsi piese frumoase din talavera, textile, articole din piele, bijuterii, ceramică, obiecte din lemn, standuri cu dulciuri și multe alte suveniruri tipic mexicane…

5. Urcați în vârful Piramidei Cholula

Piramida din Cholula, Puebla Cholula este unul dintre cele mai vechi orașe locuite din Mexic, situat la aproximativ zece kilometri de Puebla. Acesta se află la poalele celei mai mari piramide construite vreodată de om. Această structură gigantică, cu o lungime de peste 405 metri, este dedicată lui Quetzalcoatl, o divinitate pan-mezoamericană reprezentată de un șarpe cu pene.

O piramidă poate ascunde o alta. Această construcție este de fapt opera unor popoare mexicane diferite, care au suprapus 7 piramide, acoperite în timp de vegetație. Conchistadorii din secolul al XVI-lea nu au observat ciudățenia acestui munte. Au construit chiar și biserica Nuestra Señora de los Remedios deasupra, fără să-și dea seama că pășeau pe un complex piramidal uriaș.

6. Aventură-te la vulcanii Popocatépetl și Iztaccíhuatl

Vulcanii Popocatépetl și Iztaccíhuatl, Puebla Lasă-te ispitit de o drumeție pe urmele mitologiei aztece: războinicul Popocatépetl era îndrăgostit de Iztaccíhuatl, fiica râvnită a regelui. Regele i-a promis mâna fiicei sale în căsătorie viteazului războinic, cu condiția ca acesta să se întoarcă victorios din război. Un rival gelos a făcut-o pe prințesă să creadă că iubitul ei a murit în luptă. A murit de durere. La întoarcere, după ce a aflat de moartea celei pe care o iubea mai mult decât orice altceva, Popocatépetl a dus trupul lui Iztaccíhuatl în vârful unui munte, unde s-a lăsat să moară alături de ea. Zeii, mișcați, i-au acoperit cu zăpadă și i-au transformat în munți.

Muntele Iztaccíhualt a fost numit “femeia care doarme”, deoarece vârfurile sale, pe care se poate urca, au forma unei femei culcate pe spate. Popocatépetl a devenit un vulcan a cărui furie plouă cu foc pe pământ. Acesta din urmă nu este deschis publicului, dar poate fi văzut de la distanță sau din vârfurile munților învecinați.

7. Impreuna cu istoria mexicană la Muzeul Amparo

Muzeul Amparo, Puebla Muzeul Amparo, găzduit în două clădiri coloniale – un palat și un spital, are o colecție impresionantă de artă mexicană prehispanică, colonială, modernă și contemporană. Plimbați-vă prin cele opt săli dedicate Mexicului prehispanic pentru a descoperi peste 2.000 de piese reprezentând civilizațiile mexicane antice… Printre toate aceste obiecte, veți putea admira vase, figuri antropomorfe și animale, steluțe, altare, sculpturi și unelte. Pentru a vă ghida, o linie a timpului prezintă cronologia Mexicului pe un perete întreg, din cele mai vechi timpuri până în prezent. Vei putea afla totul despre istoria țării!

8. Vizitați Catedrala Immaculatei Concepții

Catedrala Immaculatei Concepții, Puebla Catedrala din Puebla este situată lângă El Zocaló, piața principală a orașului. Este cea mai mare și cea mai veche catedrală din Mexic. Începută în 1575, construcția sa a durat 74 de ani. Acest lucru explică diferitele stiluri arhitecturale. Fațada amintește de Renaștere, în timp ce interiorul este neoclasic sau baroc. Cele două turnuri din fier forjat, care au o înălțime de 74 de metri, nu trebuie ratate.

Această clădire mare și bogat decorată merită o vizită, cel puțin pentru a vă bucura de uniunea arhitecturală care o face atât de specială.

9. Amintirea victoriei mexicane de la Los Fuertes de Loreto y Guadalupe

Los Fuertes de Loreto y Guadalupe, Puebla Fortărețele Loreto și Guadalupe, din Puebla, au fost scena unui eveniment istoric: victoria unui popor indigen asupra unei puteri imperiale. La 5 mai 1862, armatele celui de-al Doilea Imperiu Francez au fost înfrânte de un batalion mexican pe jumătate din numărul lor. Astăzi puteți vizita fortărețele în care s-au confruntat cele două armate. Mexicanii sărbătoresc încă această victorie, deoarece, deși armata mexicană a fost învinsă ulterior, această bătălie simbolizează unitatea țării.

10. Plimbare pe străzile din Xanenetla

Xanenetla, Puebla Un proiect inovator și neobișnuit a fost creat în acest cartier din Puebla pentru a promova coeziunea socială și viața de cartier: Colectivo Tomate a înființat un atelier de pictură murală urbană în colaborare cu locuitorii cartierului, statul și alte organizații. Acest lucru a dat naștere “muralismului social”, un concept care caracterizează identitatea culturală și revoluționară mexicană. Cartierul Xanenetla a fost ales pentru istoria sa, precum și pentru arhitectura sa originală bazată pe pietre vulcanice.

Nu poți să nu admiri zidurile originale și pline de culoare din Xanenetla, care spun poveștile familiilor și definesc identitatea acestui cartier frumos.

Lasă un comentariu