Top 10 lucruri de făcut în Port Elizabeth

Doriți să vizitați Africa de Sud? Apoi, verificați lucrurile pe care trebuie să le faceți sau să le vedeți neapărat în Port Elizabeth!

Situat în Eastern Cape, Port Elizabeth se întinde pe aproape 16 kilometri de-a lungul golfului Algoa Bay. Cunoscut sub numele de Orașul Prieteniei, acesta marchează capătul Drumului Grădinii, un drum de coastă cunoscut pentru plajele sale imaculate și peisajele frumoase. Vizitând Port Elizabeth din Africa de Sud, veți avea ocazia să vă bucurați de plajă și să admirați priveliști impresionante, un patrimoniu frumos și rezervații naturale uimitoare! Deci, ce să faci în Port Elizabeth în timpul șederii tale? Ce trebuie neapărat să vezi sau să descoperi?

Pentru a vă ajuta să aveți o excursie memorabilă, am enumerat cele 10+ lucruri pe care trebuie să le faceți în Port Elizabeth!

Citește și: Cele mai frumoase 25 de locuri de vizitat în Africa de Sud

1. Donkin Heritage Trail

Deci, ce să faci în Port Elizabeth? Descoperirea moștenirii istorice a orașului ar trebui să fie prima activitate pe care trebuie să o faceți în acest fermecător oraș-port. The Donkin Heritage Trail are loc în centrul istoric. Acest traseu autoghidat de 5 kilometri este modalitatea perfectă de a vizita Port Elizabeth, deoarece leagă principalele clădiri istorice ale orașului sud-african. De-a lungul drumului, veți vedea clădiri celebre, cum ar fi Campanile, un turn care celebrează primii coloniști britanici care au sosit în 1820, Turnul Fort Frederick sau case în stil victorian!

2. Parcul Sfântul Gheorghe

Pentru a vă completa vizita în centrul istoric, de ce să nu faceți o plimbare în cea mai veche grădină din oraș? Mai mult decât un parc, în Parcul Sfântul Gheorghe conține multe facilități sportive, cum ar fi un stadion de cricket, precum și sere frumoase cu orhidee rare. De asemenea, aici se află Conservatorul Victorian Pearson, construit în 1882 pentru a cultiva plante exotice!

3. Plajele din Port Elizabeth

Dacă vizitați Port Elizabeth, nu uitați să vizitați numeroasele plaje frumoase din jurul orașului! Plajele cu steag albastru sunt cele pe care trebuie să le alegeți în Eastern Cape. Această etichetă garantează respectarea mediului, calitatea apei și siguranța plajelor. Există trei în jurul Port Elizabeth: Kings Beach, Hobie Beach și Plaja Humewood. Pe fiecare dintre aceste țărmuri frumoase, puteți să vă lucrați tenul, să înotați sau să vă încercați unul dintre sporturile naționale: surfingul!

Rezervați sesiunea ta de surf în Port Elizabeth

4. Stația de salvare a pinguinilor SANCCOB

Situat în frumoasa și sălbatica Rezervație Naturală Cape Recife, la sud de oraș, hotelul SANCCOB este un centru de cercetare și salvare a păsărilor protejate. Așadar, dacă vă întrebați ce să faceți în Port Elizabeth, nu uitați să vizitați acest centru superb pentru a afla mai multe despre pinguinii și alte specii protejate pe care SANCCOB le salvează și reabilitează!

Rezervați-vă călătoria la SANCCOB

5. Oceanariul Bayworld

Acesta este un loc de vizitat în Port Elizabeth! The Oceanariul Bayworld este un muzeu de istorie naturală dedicat speciilor marine și reptilelor. Are o sală oceanografică cu schelete de balene, machete de nave, exponate geologice și istorice! Muzeul are, de asemenea, un parc de șerpi, crocodili și aligatori și un oceanariu cu diverse animale marine!

6. Golful Sardinia

Situat la sud de oraș, pe malurile râului Golful Sardinia Sardinia Bay este o destinație obligatorie atunci când vizitați Port Elizabeth! Această zonă sălbatică, din care o parte este o rezervație naturală, este perfectă pentru scufundări, kite-surfing, plimbări romantice sau echitație.

De-a lungul plajelor deșertice cu nisip alb, vă puteți bucura de liniștea și frumusețea unuia dintre cele mai frumoase locuri din Africa de Sud. Fără îndoială, în timpul plimbărilor veți descoperi scene și spectacole care vă vor tăia respirația.

Rezervați-vă călătoria la Sardinia Bay

7. Parcul Coloniștilor

Situat în orașul Port Elizabeth, nu departe de centrul istoric, hotelul este situat în centrul orașului. Parcul Coloniștilor este un must-see! În timpul plimbării în această rezervație, veți putea admira numeroasele specii de antilope care trăiesc acolo.

8. Piața din Vale

Dacă plănuiți să vizitați Port Elizbath, atunci trebuie să mergeți la Piața din Vale ! Situat nu departe de centrul istoric, este cunoscut pentru piața sa vibrantă și plină de viață de sâmbătă. Dacă doriți să descoperiți meșteșugurile și gastronomia locală, acesta este locul potrivit. În timp ce vă plimbați prin piața Valley Market, puteți gusta din mâncarea stradală locală de la tarabele mici sau puteți cumpăra un hamburger sau o înghețată delicioasă pentru a vă însoți plimbarea!

9. Parcul de vânătoare Kragga Kamma

Ce să faci în Port Elizabeth ? Admirați mai multe animale și, bineînțeles, specii protejate! După păsările și animalele marine, de ce să nu descoperiți fauna și flora terestră? Situat la est de oraș, în zona de Parcul Kragga Kamma Game Park găzduiește numeroase specii africane, precum rinoceri, gheparzi, girafe și struți. Parcul nu este doar o grădină zoologică: puteți vedea diferitele specii în mediul lor natural în timpul unui tur al parcului cu mașina. Este posibil chiar să faceți un tur ghidat cu un profesionist al parcului pentru a afla mai multe despre diferitele animale pe care le veți întâlni în timpul vizitei!

10. Parcul Național Addo Elephant

Parcul Național Addo Elephant, Port Elizabeth

Credit foto: Flickr – Pe_Wu

Încă te întrebi ce să faci în Port Elizabeth? Atunci ar trebui să verificați cu siguranță faimosul Parcul Național Addo Elephant situat la 72 de kilometri de orașul port! În ceea ce privește parcul Kragga Kamma Game Park, veți putea admira animale superbe în mediul lor natural, în special elefanți magnifici, așa cum indică și numele acestui parc național! Vă recomandăm în mod special să participați la un tur organizat pentru a descoperi acest loc excepțional aflat la câțiva kilometri de Port Elizabeth.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro