Top 10 lucruri de făcut în Peloponez

Vreți să vizitați Peloponezul? Descoperă cele 10 lucruri pe care trebuie să le faci și să le vezi în această răscruce de civilizații grecești!

Situată în apropiere de Atena, peninsula Peloponez este separată de continent prin canalul Corint. De-a lungul timpului, aici s-au succedat civilizațiile greacă, bizantină și romană, care și-au lăsat amprenta. Vizitarea Peloponezului este, prin urmare, ideală pentru iubitorii de istorie, care vor fi uimiți de numeroasele sale situri arheologice. Dar Peloponezul este, de asemenea, o regiune foarte muntoasă, cu drumuri mici care șerpuiesc printre portocalii și măslinii din maquis.

În cazul în care vă întrebați ce să faceți în Peloponez, am pregătit o listă cu cele 10 obiective turistice de neratat din regiune. Urmați ghidul!

1. Canalul Corint

Canalul Corint

Credit foto: Shutterstock – Antoine2K

Corintul nu ar fi nimic fără celebrul său canal inaugurat în 1894! Creat pentru a lega Golful Corint de Golful Saronic, a transformat Peloponezul dintr-o peninsulă într-o insulă. Cu o lungime de peste 6 km, se poate face o plimbare cu barca pe el.

Acesta din urmă este destul de impresionant datorită abruptului celor doi pereți stâncoși separați de canal. Și pe bună dreptate: au câteva zeci de metri înălțime. Pentru cei cărora nu le este frică de frig, este posibil chiar să încerce să facă bungee jumping în canal! Un bun exemplu de activitate neobișnuită de făcut în Peloponez, de care vă veți aminti mult timp.

2. Mystras și Sparta

Mystras, Peloponez

Credit foto: Shutterstock – Leonid Andronov

Mystras este un oraș bizantin din sud-estul Peloponezului, la 5 km de Sparta. Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, acesta este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Peloponez. Conservat în mod remarcabil, se află mândru pe Muntele Taygetos și oferă o priveliște uluitoare asupra întregii văi Sparta. Urcarea este destul de obositoare, dar merită. În partea de jos a orașului, veți găsi în principal clădiri religioase, unele dintre ele restaurate. În partea superioară a orașului se află castelul, care oferă nu numai o vedere panoramică asupra împrejurimilor, ci și asupra orașului însuși.

Dacă tot sunteți acolo, faceți o diversiune la Sparta pentru a afla mai multe despre rivalul Atenei. Vizitați ruinele acestui oraș antic și muzeul său arheologic pentru a înțelege mai bine orașul care a fost cândva puterea dominantă din regiune. În apropiere, Muzeul Măslinului și al uleiului grecesc prezintă virtuțile și utilizările uleiului de măsline din antichitate, totul într-un mod distractiv.

3. Olympia

Olympia

Credit foto: Shutterstock – Leonid Andronov

Este imposibil să vorbești despre obiectivele turistice din Peloponez fără să menționezi Olympia! Orașul este situat în partea de nord-est a Peloponezului. Aici se află rămășițele instalațiilor sportive care au găzduit Jocurile Olimpice din patru în patru ani, din 776 î.Hr. până în 393 d.Hr. Această tradiție a dat naștere celebrei competiții așa cum o cunoaștem astăzi. Prefă-te că ești un atlet antic în timp ce alergi în jurul stadionului! În Olympia veți găsi, de asemenea, templele dedicate zeităților Zeus și Hera, precum și alte sanctuare antice. Pentru a vizita Olympia de sus în jos, este bine să vă acordați două sau trei zile.

4. Elafonisos

Elafonisos

Credit foto: Shutterstock – Georgios Tsichlis

Elafonisos este o mică insulă paradisiacă situată în sudul extrem al Peloponezului. Cu o populație de aproximativ 500 de locuitori, este un loc de vizitat în Peloponez dacă sunteți în căutarea liniștii. Frumoasele sale plaje cu nisip alb și albastru azuriu vă invită să înotați sau să practicați sporturi nautice în orice moment. Insula are o curiozitate istorică incredibilă numită Pavlopetri. Este un oraș portuar antic, acum subacvatic, despre care se crede că datează din epoca bronzului. O șansă de a vă cufunda literalmente în istorie!

5. Provincia Epidaurus

Epidaurus și teatrul său antic, în Argonis

Credit foto: Shutterstock – Isogood_patrick

Epidaurus este un district administrativ din nordul regiunii, nu departe de Nafplio. Considerat leagănul medicinei moderne, este un loc de vizitat în Peloponez. Teatrul său antic, dedicat lui Asclepius, zeul grec al medicinei, este extrem de bine conservat. Tehnicile acustice folosite de greci îi vor uimi pe cei mai curioși dintre voi: ele permit unui public de 1.200 de persoane să audă artiștii de pe scenă fără nicio problemă, fără microfoane!

Fă un pas înapoi în timp și participă la o reprezentație a unei piese de teatru vechi: nu vei fi dezamăgit. Alături se află sanctuarul lui Asclepius, un templu antic unde credincioșii se duceau în speranța că se vor vindeca în urma unei vizite a zeului medicinei.

6. Mycenae

Ruinele de la Micene

Credit foto: Shutterstock – Irina Rogova

Patrimoniul UNESCO, Micene este unul dintre orașele antice care trebuie vizitate în Pelopponez și unul dintre cele mai importante situri istorice grecești. Cufundați-vă în istoria bogatei și puternicei civilizații miceniene, activă între anii 2000 și 1200 î.Hr.

Prima clădire de interes major din Micene este, bineînțeles, acropola și zidurile sale mari, de unde se poate admira o priveliște senzațională asupra împrejurimilor. Poarta Leilor, un simbol al protecției orașului, se află cu mândrie în mijlocul zidurilor. La ieșirea din sit, puteți ajunge la Trezoreria lui Atreus, un mormânt regal construit sub forma unei cupole circulare. Este unul dintre martorii grijii pe care micenienii o acordau morților lor.

Sfatul nostru: ajungeți dimineața devreme pentru a evita avalanșa de turiști!

7. Plaja Voidokilia

Cadrul somptuos al Voidokilia

Credit foto: Shutterstock – Maria Uspenskaya

Ce ar fi Grecia și Peloponezul fără plajele lor idilice? Plaja Voidokilia este una dintre cele mai frumoase plaje de vizitat din Peloponez. Se află în Pylos și are particularitatea de a avea forma unei scoici de viezure. Apele sale turcoaz și nisipul fin vă vor fermeca cu siguranță. În același oraș, puteți profita de ocazia de a vizita fortul din Pylos, o mică cetate drăguță care oferă priveliști magnifice asupra mării din toate părțile.

8. Cetatea Palamedes

Cetatea Palamedes, Peloponez

Credit foto: Shutterstock – Nataliya Nazarova

Cocoțată pe stânca Palamedes, care are o înălțime de peste 200 de metri, această fortăreață este una dintre cele mai impresionante din toată Grecia. Ca fapt divers, construcția sa de către venețieni a fost finalizată în 1714. Opt bastioane alcătuiesc fortăreața, conectate între ele prin ziduri. Fortăreața Palamedes se află în orașul Nafplio și este, prin urmare, unul dintre locurile de vizitat în Peloponez.

9. Cheile din Vouraikos

Defileele din Defileele Vouraïkos

Credit foto: Shutterstock – siete_vidas

Această idee de activitate de făcut în Peloponez vă va permite să apreciați minunile mediului înconjurător al insulei. Râul Vouraikos a sculptat de-a lungul secolelor defileuri magnifice la poalele munților. Un trenuleț cu roți dințate, complet ieșit din timp, vă permite să călătoriți de la Diakopto la Kalavrita. De-a lungul drumului, există multe tuneluri și poduri în munți. La ferestre apar cu regularitate stânci vertiginoase, pe lângă frumoasele cursuri de apă mărginite de o vegetație luxuriantă.

10. Peștera Lacul Glyfada sau Peștera Vlychada

Peștera Glyfada sau peștera Vlychada

Credit foto: Flickr – Gary Bembridge

Dacă doriți să vizitați Peloponezul, nu ratați comorile naturale ale regiunii! Peștera Vlychada, situată în sudul extrem al insulei Peloponez, este una dintre ele. O parte din tur se face pe jos, iar restul cu o barcă mică. În barca dvs. de mici dimensiuni, veți naviga pe lacul subteran în timp ce vă veți minuna de sutele de stalactite pe care natura le-a modelat. O vizită de neuitat!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro