Top 10 lucruri de făcut în Monterrey

Mergi în Mexic? De ce să nu profitați de ocazie pentru a vizita Monterrey, al treilea oraș ca mărime din țară? Orașul și regiunea sa oferă numeroase activități pe care le detaliem aici.

Orașul Monterrey este o mare metropolă situată în nord-estul Mexicului. Este principalul centru economic și comercial din nordul țării. Monterrey are o populație de 1,1 milioane de locuitori și este al doilea cel mai bogat oraș din Mexic. Înconjurat de munți, orașul își păstrează o atmosferă liniștită datorită numeroaselor spații verzi din diferitele sale cartiere. Veți experimenta entuziasmul unui mare oraș mexican fără să vă simțiți oprimat și vă veți putea bucura de atmosfera relaxată și caldă a acestuia. Gastronomia tipică nordică, activitățile culturale și excursiile în parcurile naționale din împrejurimi sunt doar câteva dintre lucrurile pe care vă puteți aștepta să le vedeți în timpul vizitei dumneavoastră la Monterrey.

1. Muzeul de Istorie Mexicană

Monterrey - Muzeul de Istorie Mexicană

Credit foto: Wikimedia Commons

The Muzeul de Istorie Mexicană este situat în apropierea locului original unde a fost fondat orașul Monterrey. Într-adevăr, acest muzeu este situat în actualul centru al orașului, pe malul plăcutului Paseo Santa Luciaun canal care unește Parcul Fundidora. O vizită la Monterrey este o oportunitate de a învăța despre istoria complexă a Mexicului. Vă veți plimba prin cele 1.200 de camere ale clădirii, care urmăresc evoluția țării de la populațiile indigene prehispanice până în prezent. Conducerea nu a omis colonizarea și revoluția mexicană. O vizită interesantă care nu trebuie ratată.

2. Parcul Fundidora

Monterrey - Parcul Fundidora

Credit foto: ShutterStock – de Luis Roldan

Acest parc este un apel la relaxare în centrul orașului Monterrey. Situat pe locul vechii oțelării, acest imens spațiu verde combină instalații de artă, divertisment și plimbări plăcute. Plimbați-vă de la grădini la fântâni de-a lungul aleilor mărginite de copaci și admirați operele de artă contemporană. Artiștii refolosesc obiecte din fosta fabrică de metale. Piese de utilaje industriale au fost refolosite ca mobilier stradal cu un efect spectaculos de design. În parc au loc numeroase evenimente culturale și festivaluri, iar aici se află un patinoar și o cinematecă.

3. Parcul ecologic Chipinque

Monterrey - Chipinque

Credit foto: Shutterstock –
De la LukeandKarla.Travel

Să vizitezi Monterrey înseamnă să experimentezi un megalopolis integrat în natura înconjurătoare. Parcul ecologic Chipinque, situat la altitudini cuprinse între 730 și 2200 de metri, oferă o concentrare a florei și faunei din regiune. Munții abrupți și pădurile dense adăpostesc tot felul de animale, iar observarea păsărilor și a fluturilor este deosebit de populară. Puteți alege între diverse trasee de drumeție marcate și vă puteți crea propriul traseu în funcție de dorințele dumneavoastră. Pe traseu există numeroase puncte de belvedere, care oferă vederi panoramice asupra peisajului din jur.

4. Peșterile din Garcia

Monterrey - Peșterile din Garcia

Credit foto: Shutterstock –
De Lucas Correa Pacheco

Atunci când căutați ceva de făcut în Monterrey, peșterile din Garcia se dovedesc a fi o activitate neobișnuită și ușor de organizat. Aceste formațiuni geologice, care au fost scufundate mii de ani sub nivelul mării, au fosile marine prinse în pereții lor. Sunt disponibile două tururi ghidate, unul scurt, pentru o plimbare de 45 de minute, și unul mai lung, care îi va duce pe cei care caută adrenalina în adâncul pământului. În ambele cazuri, poteca este bine amenajată, iar iluminarea vă permite să admirați stalactitele și stalagmitele magnifice. Vizita include un muzeu care explică istoria formării peșterilor, precum și o mini-grădină zoologică. Pentru a ajunge la intrarea în peșteri, va trebui să luați o telecabină, ceea ce vă oferă posibilitatea de a vă bucura de o vedere panoramică a naturii înconjurătoare.

5. Barrio Antiguo

Monterrey - Barrio Antiguo

Credit foto: Shutterstock –
De Elijah Lovkoff

Pentru o experiență mexicană autentică, faceți o excursie la Barrio AntiguoBarrio Antiguo este cartierul vechi al orașului Monterrey. Plimbați-vă pe străzile înguste, printre fațadele colorate ale clădirilor istorice. Respirați adânc și admirați detaliile arhitecturale ale fațadelor frumos conservate. La căderea nopții, puteți sta pe o terasă pentru o băutură și un sortiment de mâncare mexicană. Relaționați cu localnicii și bucurați-vă de atmosfera caldă în timp ce ascultați muzică tradițională.

6. Muzeul de Artă Contemporană Marco

Proiectat de faimosul arhitect mexican Ricardo Legoretta, Muzeul de Artă Contemporană din Monterrey vă întâmpină cu o sculptură de porumbel realizată de artistul Juan Soriano. Muzeul nu are o colecție permanentă. În schimb, găzduiește expoziții temporare dedicate unor teme diferite, cum ar fi cinema cu Martin Scorcese, pictură modernă sau artă contemporană. Nu este tipic: muzeul oferă și cursuri de desen sau pictură, conferințe și cursuri de istoria artei.

7. Parcul ecologic La Huasteca

Monterrey - La Huasteca

Credit foto: Shutterstock – de Jose Moreno

În cadrul Parcului Național Cumbres de Monterrey se află un parc ecologic spectaculos. La Huasteca este unul dintre cele mai impresionante peisaje din nord-estul Mexicului. Stâncile gigantice de stâncă gri te vor ameți cu siguranță din momentul în care ajungi. Pe măsură ce vă strecurați printre pereții verticali pe poteci bine întreținute, sentimentul de micime va crește. Priviți cactușii și plantele! Acestea cresc direct în piatra de deasupra capului și arată ca niște grădini suspendate. Dacă nu vă plac drumețiile, puteți închiria un quad pentru a parcurge traseele din parc. În rezervația naturală există multe puncte de interes, cum ar fi Grota Fecioarei, care seamănă cu chipul Fecioarei Maria. Un alt site interesant este Huicholun sit ceremonial situat între pereții canionului, unde triburile veneau să se roage și să aducă ofrande zeităților străvechi.

8. Încearcă canyoningul în canionul Matacanes

Canionul de Matacanes este situat nu departe de Monterrey, în Parcul Național Cumbres de Monterrey. Își trage numele de la formațiunile de rocă poroasă care se găsesc acolo, cunoscute sub numele de matacanes în spaniolă. Râul și-a croit drum prin matacanes. Echipează-te cu un ham, cască și frânghii și urmează ghidul! Ziua ta va fi plină de senzații tari. Veți începe cu o coborâre în rapel pe o cascadă care se prăbușește în gol. Bucurați-vă de frumusețea peisajului din jurul dumneavoastră, în timp ce vă împrospătați de apa care vă stropește, parcă pentru a vă ura bun venit. Odată intrați în canion, o succesiune de sărituri și tobogane vă vor duce de la piscine naturale translucide la tobogane stâncoase. Pentru a încheia ziua, o trecere într-o peșteră va termina de jucat cu adrenalina, înainte de întoarcerea cu mașina la Monterrey pentru o odihnă binemeritată.

9. Cascada Cola de Caballo

Monterrey - Cola de Caballo

Credit foto: Shutterstock –
De Lucas Correa Pacheco

În apropiere de Villa de Santiago, la mai puțin de o oră de mers cu mijloacele de transport, se află o minune naturală. Cascada Cola de CaballoCascada a fost denumită astfel pentru asemănarea izbitoare cu coada animalului. O pasarelă vă permite să vă apropiați cât mai mult de cascadă și să o vedeți cum cade în fața dumneavoastră și apoi cum se precipită sub picioarele dumneavoastră. Observați natura luxuriantă care înconjoară zona, o poartă de acces perfectă către Parcul Național Cumbres de Monterrey.

10. Urcarea pe Cerro de la Silla

Monterrey - Cerro de la Silla

Credit foto: ShutterStock –
De la diegocarrales

O vizită la Monterrey nu ar fi completă fără o vedere panoramică a orașului. The Cerro de la Silla este muntele care poate fi văzut din orice punct din Monterrey, la o scurtă plimbare de centrul orașului. Are mai multe vârfuri, dintre care cel mai înalt, vârful Fecioarei, atinge o altitudine de 1.820 de metri. Pentru a-l escalada este nevoie de o condiție fizică bună și trebuie să știți ce poteci să urmați în funcție de vârful pe care doriți să urcați. Probabil că veți întâlni localnici care să vă încurajeze în timp ce urcați, deoarece zona este foarte populară. Odată ce ajungeți în vârf, veți fi răsplătiți cu o panoramă magnifică a zonei, precum și a orașului plin de viață de dedesubt.

Lasă un comentariu