Top 10 lucruri de făcut în Leipzig

Ce să faci în Leipzig, noul Berlin? Descoperiți atracțiile și obiectivele de neratat din orașul la modă al Germaniei.

Leipzig, cunoscut și sub numele de “noul Berlin”, este un oraș cu 540.000 de locuitori, situat în nord-estul Germaniei. La modă noaptea, atractivă ziua, Leipzig este o destinație populară pentru studenți și turiști în căutare de cultură, istorie și divertisment. Se adresează celor care doresc o schimbare față de celebrul weekend din Berlin. Deși capitala germană are atracții turistice incontestabile, Leipzig a reușit să se impună ca unul dintre cele mai în vogă orașe europene. Cu o istorie bogată, orașul are multe de oferit iubitorilor de istorie.

De-a lungul anilor, Leipzig a devenit unul dintre orașele pe care trebuie să le vizitați în Europa. Așa că nu mai așteptați să vă luați biletul de avion și să vă faceți bagajele! Cu ghidul nostru cu cele mai bune 10 lucruri de făcut în Leipzig, nu există nicio șansă ca șederea dumneavoastră să nu fie perfectă.

De la concerte și expoziții de neratat până la baruri și obiective turistice, veți afla totul despre Leipzig.

1. MarktPlatz

MarktPlatz, centrul istoric, Leipzig Situat în inima centrului orașului, hotelul MarktPlatz este unul dintre cele mai importante locuri de vizitat în Leipzig. Clădirile din jurul său au o arhitectură tipic germană care îți taie răsuflarea. La MarktPlatz, vă veți afla în centrul magazinelor pentru cumpărături, dar și al locurilor de vizitat, cum ar fi Biserica Sfântul Nicolae, pasajul Specks Hof, Primăria veche și muzeele. Este bine deservit de tramvai și, prin urmare, este foarte ușor de accesat. Este una dintre primele opriri în weekendul dumneavoastră în Leipzig!

Pentru a vă bucura pe deplin de acest loc emblematic, dar și de toate comorile istorice, culturale și arhitecturale care se află în Leipzig, vă sfătuim să optați pentru un tur ghidat al centrului istoric. Pentru distracția în familie, luați în considerare o vânătoare de comori, o modalitate distractivă de a descoperi orașul!

2. Pasajul Madler

Pasajul Mädler, Leipzig Demnă de Galeria Vivienne din Paris, expoziția Pasajul Madler este situat la câțiva pași de MarktPlatz. Leipzig are aproximativ 30 de pasaje acoperite ca acesta, dar Madler este unul dintre cele mai frumoase.

În interior, veți găsi restaurante și buticuri șic. Este combinația perfectă pentru un weekend romantic. Pasajul Madler are o arhitectură incredibilă și detalii fabuloase.

3. Plagwitz

Artă stradală, Plagwitz, Leipzig Acest cartier la modă este situat la sud-vest de centrul orașului din Leipzig.

Un punct de reper al artei stradale, acesta găzduiește multe comori culturale și va atrage artiștii în vizită. În timpul zilei, profitați de ocazie pentru a explora una dintre expozițiile din district. Seara, mergeți la un bar pentru a încerca faimoasa Ritterguts Gose o bere care este fabricată de aproape 200 de ani în Leipzig.

4. Spinnerei

Leipziger Baumwollspinnerei, Leipzig

Credit foto: Flickr – Fred Romero

A fost numit ” Leipziger Baumwollspinnerei “Spinnerei” este o fostă zonă industrială care a fost folosită pentru filarea bumbacului.

În prezent, acesta găzduiește zeci de cafenele, restaurante, săli de expoziții și magazine la modă. Există chiar și creatori de modă și cinematografe. Este, de asemenea, un loc popular pentru hipsteri. Cei mai norocoși pot chiar să doarmă acolo! Spinnerei găzduiește o serie de mansarde atipice, perfecte pentru un weekend al artiștilor.

5. Cartierul teatrului

Gottschedstraße, Leipzig

Credit foto: Wikipedia – Joeb07

Gottschedstraße cunoscut și sub numele de “cartierul teatrului”. Această stradă se află la doar câteva minute de mers pe jos de MarktPlatz și de Pasajul Madler. De fapt, puteți vizita totul pe jos în decursul unei zile.

6. Muzeul Panometrului

Acest muzeu expune panorame excepționale create de artistul Yadegar Asisi. A folosit datele pe care le-a colectat în timpul călătoriilor sale pentru a crea lucrări unice și de renume mondial. În timpul vizitei, puteți admira Titanicul sau Marea Barieră de Corali din Australia.

Pentru a vă bucura pe deplin de muzeu și pentru a evita cozile lungi, luați în considerare un bilet de reducere a cozilor, care vă va oferi acces direct la Panometru.

7. Arabischen Coffe Baum

Acesta este locul preferat al scriitorilor, studenților și artiștilor. Încă de la începutul anilor 1800, Arabischen Coffe Baum  este unul dintre cele mai cunoscute din Leipzig.

Pe lângă faptul că este neobișnuit, acum a fost transformat într-un muzeu al cafelei. În cele 15 săli de expoziție de pe trei etaje, veți descoperi istoria cafelei.

8. Turnul Panorama

Turnul Panorama, Leipzig Vizitați Leipzig fără să vă bucurați de o vedere panoramică a întregului oraș? Nu se poate. Apoi mergeți la Panorama Tower.

Vă puteți bucura de un tur ghidat al orașului, inclusiv o vizită la sit. Mergeți la apus, e și mai bine! Iarna, turiștilor le place să vină să admire priveliștea în timp ce beau un pahar de vin fiert. Acesta este situat la etajul 30 și oferă o priveliște incredibilă de la kilometri în jur. Îndrăgostiții se pot bucura chiar și de o cină la lumina lumânărilor în restaurantul tower.

9. Wackelturm

Situat chiar la nord de centrul orașului Leipzig, hotelul Parcul Wackelturm este unul dintre locurile preferate de turiști pentru a-și reîncărca bateriile după o zi lungă de vizitare a obiectivelor turistice din oraș. Este, de asemenea, un loc perfect pentru cei care doresc să alerge dimineața sau să se plimbe cu familia.

10. Grădina zoologică cu familia

Grădina zoologică din Leipzig

Credit foto: Flickr – pixEOS.de

Ultima oprire a weekend-ului tău, mergi la Grădina zoologică din Leipzig în parcul Wackelturm. Copiii vor fi încântați. Astăzi este considerată una dintre cele mai vechi grădini zoologice din Germania și se numără printre cele mai bune din Europa.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro