Top 10 lucruri de făcut în Kythnos

Visezi la apă turcoaz, nisip cald și pace și liniște? Vino să vizitezi Kythnos, insula secretă a Cicladelor. Pentru a vă pregăti călătoria, descoperiți selecția noastră de locuri de neratat.

Probabil că sunteți în căutarea unei schimbări de peisaj… Pe insula Kythnos, veți găsi multe de făcut. Această insulă grecească, cu o suprafață de 99 km², se mai numește și Thermia. Mai puțin cunoscută decât vecina sa Kea și verișoarele sale Santorini sau Mykonos, insula grecească Kythnos este ferită de turismul de masă.

Insula este sălbatică și aproape de continent. Descoperiți golfulețele și plajele sale intime pentru a vă face propria bucățică de paradis. Cele câteva case albe, tipice pentru Ciclade, contrastează cu peisajul arid din Kythnos. Caprele și stupii de albine arată prezența agriculturii tradiționale. Insula este liniștită și nu este foarte aglomerată, chiar și vara, ceea ce o face atât de fermecătoare… Este posibil să vizitați Kythnos pe tot parcursul anului. Dacă vă planificați călătoria și vă întrebați ce să faceți în Kythnos, urmați acest ghid cu cele 10 lucruri pe care trebuie să le faceți în Kythnos.

1. Satul Chora sau Messaria

Satul Messaria, Kythnos, Grecia

Credit foto: Shutterstock / Milan Gonda

Chora sau Messaria este “capitala” insulei, cu cei 550 de locuitori ai săi. Acest sat fermecător este situat în munți, în interiorul insulei Kythnos. Este construit într-un amfiteatru pe un deal. Înălțimea dealului a fost folosită cândva pentru a-l proteja de dușmani. Satul este caracteristic pentru Ciclade, cu casele sale albe și obloanele mici și albastre.

Ziua și noaptea, străzile sunt pline de viață. Locul este perfect pentru a zăbovi la un cocktail sau pentru a servi o cină consistentă. În această atmosferă familială, evenimentele și festivitățile nu lipsesc. Pentru a profita la maximum de vacanță, Messaria are multe magazine. Veți găsi o brutărie, un supermarket, o farmacie, o stație de benzină, magazine…

2. Dryopida

Vedere a satului Dryopida, Kythnos, Grecia

Credit foto: Shutterstock / Aerial-motion

Dryopida este un mic sat ascuns, situat, de asemenea, pe înălțimile insulei. Situat între două dealuri în centrul orașului Kythnos, este invizibil dinspre mare. Cu acoperișurile sale roșii, casele din Dryopida reprezintă o schimbare față de satele grecești clasice, deși albul și albastrul sunt încă prezente. Roșul se referă la ceramică. Într-adevăr, aceasta este arta tradițională a satului Dryopida. Locuitorii și-au păstrat tradițiile. Și nu este neobișnuit să îi întâlnești pe bunici pe treptele caselor lor.

În timp ce vă plimbați prin oraș, distrați-vă pierzându-vă pe aleile fermecătoare pentru a vizita cu adevărat Kythnos.

3. Loutra : portul și băile sale termale

Apus de soare peste satul și portul Loutra, Kythnos, Grecia

Credit foto: Shutterstock / Milan Gonda

Loutra este un mic sat pe malul mării, cu propriul port de pescuit și de yachting. Cunoscută mai ales pentru băile sale termale, Loutra are propriile izvoare, ale căror beneficii au fost recunoscute încă din Antichitate. În calitate de turist, vă puteți bucura de apele calde ale băilor termale!

În Loutra veți găsi puține magazine, cu excepția unui mini-market, a unei brutării și a unor taverne în apropierea portului. Pentru cumpărături sau servicii, cel mai bine este să mergeți la Messaria, la doar 5 km. Dar dacă sunteți în căutare de liniște și pace lângă mare, acesta este locul perfect… Deci, ce să faci în Kythnos? Descoperiți, de asemenea, locurile sale liniștite.

4. Merihas sau Mericha și portul său mare

Portul Merihas, Kythnos

Credit foto: Shutterstock / Aerial-motion

Merihas nu este cel mai fermecător loc de pe insula Kythnos, dar este locul unde sosesc feriboturile mari. În apropierea portului, s-au dezvoltat bine închirierile de mașini, scuterele, tavernele de pe malul apei și supermarketurile. Veți găsi, de asemenea, biroul de turism sau servicii de taxi cu barca pentru a ajunge la plaje inaccesibile…

Vă întrebați ce să faceți în Kythnos? În timpul șederii dumneavoastră, luați în considerare o vizită la Merihas. Sunt șanse mari să ajungeți pe insulă acolo… Profitați de ocazie pentru a descoperi activitățile oferite și ce să faceți în Kythnos.

5. O excursie cu barca

grecia-rent-a-boat

Credit foto: Shutterstock – Victoria Kurylo

După ce vă veți plimba prin porturile insulei, de ce să nu profitați de ocazie pentru o plimbare cu barca?

Având propria barcă mică, veți putea explora Marea Egee și golfulețele și plajele insulei. Veți avea ocazia să descoperiți peisajul într-un mod diferit, văzut de pe apă. O experiență minunată de care să vă bucurați împreună cu cei dragi pentru a vă completa sejurul în Kythnos!

6. Plajele din Kythnos

Plaja Kolona, Kythnos

Credit foto: Shutterstock / Takis Bks

Plajele din Kythnos sunt numeroase și foarte frumoase. Cele mai multe dintre ele sunt cuibărite în golfulețe mici, cu apă turcoaz care contrastează cu solul arid.

Kolona

Plaja Kolona este adesea menționată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia. Această întindere mare de nisip între două golfuri este pur și simplu magică. Locul atrage foarte mulți oameni și rămâne destul de turistic. Veți întâlni câteva iahturi frumoase. Dacă puteți evita orele de vârf și weekend-urile, vă veți bucura mai mult de plaja Kolona… Nu uitați umbrela, deoarece nu prea există umbră.

Loutra

Situată în satul Loutra, plaja cu același nume are câteva zone umbrite și șezlonguri. Principala atracție este piscina cu apă fierbinte, alimentată de izvoare, chiar la capătul plajei! Deci, dacă vă întrebați ce să faceți în Kythnos, nu uitați să profitați de această mică comoară ascunsă.

Apokrissi

Plaja Apokrissi este mare și bine echipată. Există baruri, taverne și chiar jocuri gonflabile. Pentru mai mult confort, se pot închiria șezlonguri. Un alt avantaj este accesibilitatea sa, drumul pentru a ajunge acolo este foarte bun, ceea ce te face să vrei să vizitezi tot mai multe locuri magice din Kythnos.

Kanala

Această plajă mare de nisip pornește de la o promenadă pe malul mării. Spre deosebire de alte plaje de pe insulă, Kanala are pini mari. Acesta duce apoi la puncte de vânzare de alimente și la o biserică.

Dacă vizitați Kythnos, există multe alte plaje pe care le puteți descoperi pentru a face plajă:

  • Naoussa, accesibilă pe un drum de pământ, este foarte liniștită.
  • Agios Stefanos, bine protejat de vânt
  • Plaja sălbatică din Potamia, lângă Loutra, cu pietricele plate
  • Martinakia, accesibilă pe jos din portul Marihas

7. Activități sportive

Excursioniști pe insula Kythnos

Credit foto: Shutterstock / Anastasia Fragkou

Scufundări

Scufundările sunt magice în Kythnos. Amatorii descoperă fundul mării cu o simplă mască și o tubă. Cei mai aventuroși se scufundă cu un rezervor. În total, există peste 30 de zone de scufundări pe Kythnos.

Drumeție

Insula Kythnos are o varietate de trasee de drumeție, atât în interior, cât și cu vedere la mare.

Plimbarea Apokrisi duce la plaja din Kolona, pe o distanță de 2,5 km. Scurta plimbare de la Chora la Loutra este de 4 km prin zona rurală și ferme.

8. Peștera Katafykl

Peștera Katafyki, Kythnos

Credit foto: Shutterstock / Michael Paschos

Vă întrebați ce altceva să faceți în Kythnos? Puteți vizita peștera Katafykl. Situat în mijlocul satului Dryopida, este o fostă fabrică de fier. Are formațiuni stâncoase, stalactite, stalagmite…

Locul este foarte răcoros în timpul verii, cu tururi ghidate de mai multe ori pe oră.

9. Castelul Oria

Biserica Oria de la Castelul Oria, Kythnos

Credit foto: Shutterstock / Michael Paschos

Pirații și-au lăsat amprenta pe insula Kythnos… O dovedesc ruinele castelului Oria, situat în nordul insulei Kythnos. Acestea datează din secolul al VII-lea.e și stau mărturie a locației capitalei antice. Pirații au distrus locul în 1537, iar capitala a fost reconstruită mai târziu în interiorul țării, la Messaria.

Puteți urca până la Castelul Oria pentru a vă bucura de o priveliște frumoasă.

10. Băile din Loutra

Izvoare calde în Kythnos

Credit foto: Shutterstock / Andronos Haris

Apele calde din Kythnos pot fi împărtășite gratuit de pe plajă, deoarece vin direct din mare.

De asemenea, puteți încerca băile termale într-un mod mai intim, înmuindu-vă într-un mic bazin de piatră sau într-un spa local cu un aspect ușor demodat. Dacă vă întrebați ce să faceți în Kythnos, băile termale sunt o necesitate.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro