Top 10 lucruri de făcut în Koh Samui

Ce să faci în Koh Samui în Thailanda? Urmăriți ghidul pentru a afla cele 10 lucruri pe care trebuie să le faceți pe această insulă foarte turistică, dar fermecătoare!

Koh Samui este o insulă din Golful Siam, situată în largul coastei de est a Thailandei, chiar sub insula Ko Pha Ngan. Este cea mai mare insulă din cele 80 de arhipelaguri ale Parcului Național Angthong și a treia insulă ca mărime din Thailanda, după Phuket și Koh Chang.

Doriți să știți ce să faceți în Koh Samui? Fie că preferați o vacanță sportivă, relaxantă sau în natură, veți găsi cu siguranță ceva pentru a profita la maximum de sejurul dumneavoastră! Haideți să descoperim locurile de neratat de pe insulă.

1. Templul Wat Plai Laem

Este imposibil să vizitezi Thailanda fără să admiri numeroasele sale temple! Pe coasta de nord-est a insulei Koh Samui, Wat Plai Laem este o vizită obligatorie. Acest templu budist foarte colorat se distinge prin prezența uriașei statui de 18 metri a zeiței cu 18 brațe. Guanyin zeița milei și a compasiunii. În interior, fresce magnifice spun povestea lui Buddha.

2. Hin Ta și Hin Yai

Cunoscut și ca Bunicul și bunica Rocks” Aceste formațiuni stâncoase sunt deosebit de atractive pentru vizitatori. Situate la sud de plaja Lamai, acestea au particularitatea de a semăna cu… organele genitale feminine și masculine! O legendă locală spune că trupurile a doi îndrăgostiți vechi au ajuns în golf după ce barca lor s-a scufundat, creând aceste sculpturi în stâncă.

3. Grădina secretă Buddha

Grădina secretă Buddha

Credit foto: Flickr – Louisa Bandura

Aceasta este o grădină naturală care își respectă numele! Acesta este situat pe înălțimile insulei, la o altitudine de aproximativ 500 de metri. Dar este destul de greu de găsit, așa că nu ezitați să le cereți indicații localnicilor (ei îi spun ” Grădina magică” ). Mai multe reprezentări divine, Buddha și animale au fost sculptate în piatră, toate în jurul unei mici cascade. Locul este destul de mic, dar foarte liniștit și favorabil relaxării.

4. Satul pescarilor

Piața pentru Satul pescarilor este cea mai mare și cea mai populară de pe insulă. Are loc în fiecare luni și vineri seara în orașul turistic Bophut. Puteți să vă plimbați și să vă cumpărați suveniruri de vacanță la prețuri foarte atractive (dar asigurați-vă că vă puteți târgui cu unii comercianți). Există mai multe tarabe care vând mâncare thailandeză pentru doar câțiva euro, iar dacă doriți să mâncați la fața locului, există multe restaurante “cu picioarele în nisip” de-a lungul plajei adiacente pieței.

5. Cascadele Nam Tok Na Muang

Sunteți mai degrabă o persoană care preferă natura și vă întrebați ce să faceți în Koh Samui? Mergeți și descoperiți Nam Tok Na Muang un set magnific de două cascade naturale, cele mai înalte de pe insulă.

Nam Tok Na Muang are o înălțime de 30 de metri și o piscină în care puteți înota și admira peisajul din jur. În apropiere se află alte două cascade: Na Muang 2, cea mai mică, și Nam Tok Wang Saotong, impresionantă și accesibilă pe un drum recent renovat.

6. Plaja Chaweng

Plaja Chaweng, situată în partea de nord-est a insulei, oferă un bun compromis pentru turiști: atât idilică prin decorul său – nisip fin, apă turcoaz și cocotieri – cât și atrăgătoare pentru petrecăreți seara, datorită numeroaselor restaurante și cluburi de noapte. Puteți bea apă de cocos, puteți opta pentru o sesiune de jet ski sau pur și simplu vă puteți relaxa la soare.

Alte plaje de văzut în Koh Samui :

 • Plaja Choeng Mon
 • Thong Ta Khian
 • Plaja Lamai
 • Hua Thanon și Bang Kao
 • Ban Thong Krut
 • Plaja Mae Nam
 • Plaja Bo Phut
 • Plaja Bang Po
 • Laem Set
 • Plaja Nathon
 • Plaja Taling Ngam

7. Ban Hua Thanon

Ban Hua Thanon este un mic sat de pescari atipic, situat în sudul insulei. Cunoscut pentru frumoasele sale bărci colorate, piața de pește și concursurile de cântat păsări, acest loc are o atmosferă prietenoasă care vă va încânta cu siguranță.

Cele câteva restaurante cu fructe de mare de pe coastă vă vor oferi o mostră din bucătăria adevărată a orașului Samui, la prețuri foarte bune.

8. Wat Phrai Yai / Marele Buddha

Aceasta statuia de aur a Marelui Buddha Modernul Big Buddha este situat în nordul insulei și nu departe de aeroport. Situat pe malul mării, se ridică la aproximativ 15 metri deasupra solului și promite o priveliște uluitoare asupra insulei Koh Samui!

9. Un meci de box thailandez

Meci de box thailandez, Koh Samui

Credit foto: Flickr -pricklysarah

Acesta se află la Stadionul Hat Chaweng Boxing Stadium unde au loc principalele lupte de box thailandez, sportul național. În fiecare marți și vineri seara, localnicii și vizitatorii vin să urmărească aceste evenimente de neratat, într-o atmosferă captivantă. Pentru o experiență tipică în Koh Samui, mergeți la ring!

10. De asemenea, de văzut în jurul Koh Samui

A vizita Koh Samui înseamnă, de asemenea, a te bucura de comorile arhipelagului din care face parte. Dintre acestea, insulele vecine, precum Ko Pha Ngan și Koh Tao, rămân obiective obligatorii în timpul călătoriei în Thailanda, dacă aveți ocazia. La fața locului, veți putea descoperi, printre altele, următoarele lucruri:

Parcul Național Ang Thong Parcul Național Marin Koh Tao
Petrecerea Lunii pline celebra petrecere pe plajă cu lună plină
Sail Rock Cel mai popular loc de scufundări din Koh Tao pentru snorkeling

TravelMax.ro