Top 10 lucruri de făcut în Kimolos

Mergeți să vizitați Kimolos, în insulele grecești? Iată care sunt cele 10 locuri de neratat de pe această insulă din Ciclade.

După ce ați vizitat cele mai faimoase insule din Ciclade, cum ar fi Santorini sau Mykonos, nu ezitați să căutați o schimbare de peisaj și liniște. Kimolos este una dintre insulele grecești neexplorate din Cicladele din Marea Egee. Insula este, de asemenea, aproape de insula Milos.

Turiștii iubesc Kimolos pentru plajele sale cu nisip alb, apele turcoaz și golfulețele fermecătoare. În ciuda nivelului ridicat de turism din restul insulelor Ciclade, Kimolos este o insulă locală cu un bogat patrimoniu local.

Vă întrebați ce să faceți în Kimolos în timpul vacanței dumneavoastră? Iată o mică selecție a locurilor pe care trebuie să le vizitați pe insula Kimolos!

1. Orașul Chorio

kimolos chiro stradă vizita sat

Credit foto: Shutterstock / Desislava Lyungova

Orașul Chorio este singurul oraș de pe insulă, iar turiștii își petrec o mare parte din timp aici. Este situat în partea de sud-vest a orașului Kimolos. Foarte liniștit, Chorio este puțin mai mic decât alte orașe din Ciclade. Este în întregime tradițional și și-a păstrat sufletul vechi. Este o plăcere să te plimbi pe străzile sale înguste, înainte de a te întâlni în piețele sale centrale.

Spre deosebire de alte sate tipice din aceste insule, Kimolos nu are o singură piață principală, ci mai multe. Casele din Chorio sunt foarte frumoase și tipice. Toate au un acoperiș tipic de var. Această trăsătură unică dezvăluie frumoase acoperișuri în formă de cupolă. Ușile caselor sunt întotdeauna colorate într-un albastru strălucitor. Puteți face fotografii frumoase cu contrastul de alb și albastru, tipic pentru insulele grecești. Nu ratați vizita la Kimolos fără să faceți una dintre aceste fotografii.

2. Bisericile din Chorio

biserica kimolos grecia

Credit foto: Shutterstock / Desislava Lyungova

Satul Chorio poate nu pare mare, dar secretul său este fascinant. Sunt nu mai puțin de optzeci de bisericuțe de descoperit! Deși acest număr este impresionant, majoritatea acestor lăcașuri de cult sunt mici capele familiale. Cele mai multe dintre ele datează din secolul al XVI-lea.e și sunt dedicate unui anumit sfânt. Cea mai mare este biserica Panagia Odigitria. Este situată în centrul orașului Chorio și are o colecție frumoasă de icoane. Nu uitați să vizitați acest oraș construit între 1867 și 1874. Ministerul local al Culturii protejează un număr mic de biserici de pe insula Kimolos.

În Chorio sau pe plaja din Prassa, dar și în cele patru colțuri ale insulei, există biblioteci gratuite. Au cărți în toate limbile. Cărțile pot fi împrumutate gratuit. Acestea pot fi returnate oricând doriți.

3. Muzeul arheologic

ruine kimolos

Credit foto: Shutterstock / s_kaisu

Insula Kimolos are două muzee. Muzeul arheologic se află în inima centrului orașului. Acesta vă învață despre istoria insulei Kimolos. Muzeul arheologic este situat în fața bisericii Panagio Odigitria. Acesta dezvăluie istoria fascinantă a lui Kimolos. Numeroase imagini și explicații ilustrează ceea ce se spune și ceea ce este expus. Există statui frumoase care datează din vremuri preistorice. La nivelul de vizitare, o podea de sticlă transparentă oferă o vedere asupra unui mormânt antic reconstruit. Muzeul este organizat pe două etaje, cu obiecte și relicve despre istoria orașului Kimolos.

4. Muzeul de Folclor și Muzeul Maritim

muzeul maritim kimolos

Credit foto: Shutterstock / sarikosta

După muzeul arheologic, mergeți la castel. O căsuță din cadrul clădirii rezervă un loc pentru un muzeu de folclor și marine. Acest al doilea muzeu expune artefacte culturale despre patrimoniul și viața din Kimolos. Locul pune în evidență evoluția modului de viață. Păstrează tradițiile locuitorilor. Obiecte precum războaie de țesut și unelte sunt expuse pentru a vă introduce în viața de zi cu zi. Muzeul prezintă, de asemenea, obiecte de artizanat, îmbrăcăminte și obiceiuri ale locuitorilor. La primul etaj, există o expoziție de instrumente navale.

5. Castelul

ruinele unui castel în insulele egeene

Credit foto: Shutterstock / Andronos Haris

Da, Chorio are castelul său medieval, ca multe orașe mici din Grecia. Se numește Kastro și se află la poalele muntelui. Astăzi este o ruină, dar încă se poate vizita. Zona interioară este cea mai veche. Acesta datează din secolul al XV-lea.e În secolul al XIX-lea a fost construită pentru prima dată o clădire cu o curte interioară, cu case mici și cu Biserica Nașterea lui Hristos.

Ministerul protejează această biserică. Partea exterioară este în stare mai bună. Acesta datează din secolul al XVII-lea.e Castelul este situat în inima orașului, în inima orașului, în inima orașului, în inima orașului și în inima orașului. În acest labirint veți vedea că castelul era un loc de apărare. După un atac al piraților și un incendiu în 1638, clădirea a fost consolidată cu alte construcții. Cel mai uimitor lucru este că încă mai sunt oameni care trăiesc între ziduri!

6. Porturile Psathi și Goupa

psathi port insula kimolos insula kimolos cicladelor

Credit foto: Shutterstock / Lefteris Papaulakis

Ce să vizitați în Kimolos? După Chorio, celălalt loc emblematic din Kimolos este Psathi. Feriboturile care vin dinspre Milos sau Pireu ajung aici. Din acest motiv, plaja mică a site-ului este ocupată rapid. Nu este neplăcut să înoți, să te plimbi și să faci cumpărături aici. O adevărată atmosferă de oraș de la malul mării! Apoi, este posibil să mâncați la una dintre taverne. Sunt deschise pentru prânz și cină. Oferă mâncăruri foarte bune pe bază de pește proaspăt din ziua respectivă.

Chiar lângă portul Psathi, mai exact sub acesta, se află portul pescăresc Goupa. Pescuitul este ușor, la fel ca și scufundările. Pentru a descoperi fundul mării, este interesant să mergeți la Rema și la peșterile sale marine.

7. Plajele

plaja paradisului insula grecească din Ciclade

Credit foto: Shutterstock / Andronos Haris

Încă te întrebi ce să faci în Kimolos? Relaxare, bineînțeles. Kimolos are câteva plaje foarte frumoase. Pe lângă populara plajă Psathi, puteți merge și la Bonatsa. Această plajă cu nisip auriu are un fund puțin adânc. Acesta este bine echipat, cu șezlonguri și umbrele de soare disponibile pentru închiriere. Alături se află Aliki. Este o plajă de pietriș cu apă puțin adâncă. Primăvara, pot fi văzute multe păsări. Pentru înot, Prassa este o alegere foarte bună. Plajele sunt bine amenajate și este posibil să se observe corali, arici de mare și pești.

Există și alte plaje, cum ar fi Monastiria și Sufi, care merită vizitate. Acestea se află în cealaltă parte a insulei și sunt mai greu accesibile cu mașina. Cel mai simplu este să mergeți pe jos din Chorio. Cu toate acestea, este nevoie de mai mult de o oră pentru a ajunge acolo. De asemenea, se poate ajunge cu barca cu pânze sau cu taxiul pe apă.

Pentru un mod original de a înota, plaja de nisip din Ellinika este un vechi oraș scufundat. Se află în partea de vest a insulei Kimolos. Acesta este accesibil cu mașina. Această plajă nedezvoltată oferă o privire asupra ruinelor orașului scufundat. Plaja din Mavrospilia este la fel de intimă. Ambele plaje sunt izolate. Acestea pot fi explorate și admirate departe de turiști.

8. Cumpărături pe insula Kimolos

cumpărături magazin chorio kimolos

Credit foto: Shutterstock / Desislava Lyungova

În Kimolos este ușor să faci cumpărături și să aduci un suvenir frumos din vacanța grecească. Insula Kimolos oferă posibilitatea de a cumpăra produse artizanale și realizate în mod tradițional. Pentru cumpărături, puținele magazine de suveniruri sunt concentrate în Chorio sau în apropiere de portul Psathi.

Creații unice ale localnicilor pot fi găsite în Chorio’s Arzantiera Boutique. Aici, marea este în centrul atenției prin crearea unor mici bărci de jucărie. Copiilor de pe insulă le place să se joace cu aceste replici ale unor nave mari de navigație. Aceste produse au devenit chiar o marcă înregistrată a insulei Kimolos. Nu poți vizita Kimolos fără să iei unul acasă…

Un alt produs pe care să îl aduci din această insulă cicladică este o geantă mică, numită dourvades. Cu modelele lor frumoase, aceste genți sunt folosite pentru a depozita obiecte și secrete. Acestea se fac din generație în generație. Este un obiect util și ușor de adus înapoi ca un cadou.

Descoperiți, de asemenea, specialitățile din Kimolos, cum ar fi brânza Manoura. Mai greu de adus înapoi, această brânză uscată se consumă pe loc. Este fabricat din lapte de oaie. Este învechit în must de struguri. După îmbătrânire, stratul său negru este clar recunoscut.

9. Drumeții în Kimolos și o plimbare în Skiadi

skiadi rock hike

Credit foto: Shutterstock / lightlook

Dacă vizitați Kimolos, mergeți la Skiadi. În partea de nord-est a insulei Kimolos, Skiadi este o formațiune geologică destul de rară. Arată ca o ciupercă mare de piatră, ca urmare a eroziunii. Este alcătuit din roci mai mult sau mai puțin friabile. Situl Skiadi face parte din Atlasul monumentelor geologice din Marea Egee. Pentru a descoperi locul, se poate face o drumeție de 30 de minute din parcarea de lângă drumul principal. Dacă doriți să prelungiți excursia, puteți începe din satul Chorio. În acest caz, trebuie să acordați nouăzeci de minute. Există multe alte plimbări pe insula Kimolos, care au fost dezvoltate.

10. Navigare în jurul insulei

croazieră cu feribotul poliegos

Credit foto: Shutterstock / Paolo Bona

O excursie privată la Polyegos

Pentru o gură de aer proaspăt, este posibilă o excursie originală din Kimolos la Polyegos, o insuliță din apropiere. Excursia începe dimineața, în jurul orei 9.30 și se întoarce după-amiaza târziu. După o oprire pentru o baie pe plaja din Kimolos, se vede Polyegos.

Este o insulă conservată din punct de vedere geologic în Marea Egee. Acesta face parte din faimosul program Natura 2000. Vă puteți bucura de plajă și vă puteți plimba pe jos. În plus, insula este o așezare abandonată, cu o biserică în ruine. Masa de prânz este adesea inclusă în prețul biletului pentru a vă bucura de această zi.

Din Atena

Este posibil să se ajungă la Kimolos din Atena cu feribotul. Există legături zilnice cu barca spre Kimolos. În timpul verii, acestea sunt cel puțin dublate. Este nevoie de 5-7 ore pentru a ajunge la Kimolos cu barca convențională. Feriboturile de mare viteză durează între 3,5 și 4,5 ore, în funcție de numărul de porturi de escală.

La Kimolos se poate ajunge cu barca de pe alte insule cicladice din apropiere, cum ar fi Santorini și Anafi.

Din insula Milos

Dacă, pe lângă vizitarea Kimolos, doriți să vă opriți pe insula Milos, puteți zbura sau puteți lua feribotul spre insulă. Apoi luați feribotul de la Pollonia la Kimolos.

Pentru a vă pregăti călătoria spre Atena sau Milos din Franța, veți găsi zboruri ieftine pe site-ul partenerului nostru. Ulysse. Ofertele pentru Atena din Franța sunt relativ numeroase.

Unde să stați în Kimolos?

Cu farmecul său local, Kimolos este plin de locuri bune de cazare. Pentru a găsi un hotel la un preț avantajos, căutați pe acest site comparator de hoteluri. Ofertele sunt puține, dar este un pariu sigur că veți găsi un hotel care vi se poate potrivi.

Pentru a gusta din decorul pitoresc, alegeți un cazare tipică prin rezervare pe Airbnb ! Alegeți o cazare într-o casă cicladică cu vedere la mare. Neapărat: o locuință cu o terasă pe acoperiș pentru a prelungi serile blânde de vară…

Acum tot ce trebuie să faci este să vizitezi Kimolos!

TravelMax.ro