Top 10 lucruri de făcut în Insulele Eoliene

Vizitați Insulele Eoliene: descoperiți selecția noastră de 10 lucruri pe care să le vedeți sau să le faceți în timpul călătoriei dumneavoastră în acest arhipelag vulcanic magnific!

Situate la nord de Sicilia, în Marea Tireniană din Italia, Insulele Eoliene s-au ridicat din ape în ultimii 200.000 de ani, pe măsură ce au avut loc erupții vulcanice. Înconjurat de mici insulițe și roci de bazalt, acest arhipelag este bine cunoscut de geologi și vulcanologi, care au venit adesea să îi studieze rocile în ultimele două secole. Insulele Eoliene marchează separarea dintre plăcile africană și europeană, recunoscută prin alinierea lor!

În ciuda formei lor conice emblematice, fiecare dintre cele 7 insule locuite are propriile particularități. Aflate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 2000, acestea au devenit treptat o destinație preferată de călătorii în căutare de autenticitate, liniște și pace, peisaje unice și ape cristaline. Deci, ce să faci în Insulele Eoliene în timpul călătoriei tale? Ce trebuie neapărat să descoperi?

Pentru a te ajuta să vizitezi Insulele Eoliene, am enumerat pentru tine cele 10 lucruri pe care trebuie să le vezi sau să le faci în acest arhipelag unic din largul coastei Siciliei!

1. Vulcano

Vulcano

Credit foto: De Cristian Pușcașu / Shutterstock.com

Deci, ce să faci în Insulele Eoliene? Vulcano nu este cea mai mare insulă, nici cea mai populată, dar cu siguranță este una dintre cele mai cunoscute și apreciate! Dacă nu capitala Lipari, aceasta va fi probabil poarta de intrare în arhipelag.

Există o plajă frumoasă cu nisip negru, unde localnicii și vizitatorii vin să se relaxeze. Se întinde de-a lungul coastei istmului care leagă insula de peninsula Vulcanello.

Acolo veți găsi “valea monștrilor” – statui de lavă înghețată. În cele din urmă, profitați de șederea dumneavoastră în Vulcano pentru a experimenta o activitate uimitoare: o baie de nămol fierbinte și sulfuroasă. Acest lucru este probabil să fie bun pentru piele.

2. Craterul de la Vulcano

Vulcano

Credit foto: De easy camera / Shutterstock.com

Înainte de a părăsi insula Vulcano, trebuie neapărat să urcați pe Vârful Fossa ! Pentru a ajunge la el, este necesară o scurtă drumeție de o oră. Asigură-te doar că îți începi aventura în zori, înainte ca soarele să răsară și căldura să fie prea intensă!

Odată ajuns acolo sus, veți putea vedea covoare de cristale de sulf și veți fi hipnotizați de fumarole. Apoi vă puteți bucura de o priveliște superbă asupra insulei Lipari și a conurilor gemene ale insulei Saline, la nord.

3. Castelul din Lipari

Castelul Lipari

Credit foto: De la mkos83 / Shutterstock.com

Lipari este capitala Insulelor Eoliene. Acest oraș este cel mai bine cunoscut pentru formidabila sa bastion-acropolă! Situat pe coasta de est a țării, orașul Castello este un monument de neratat în Insulele Eoliene. A văzut multe civilizații trecând prin ea, fiecare lăsând o mărturie a trecerii sale.

Muzeul Arheologic, găzduit în Palatul Episcopal, este martorul acestei istorii a comerțului. Alături, puteți descoperi o frumoasă catedrală barocă, care ascunde în măruntaiele sale o mică claustră normandă din secolul al XII-lea.

4. Vechiul Lipari

Lipari

Credit foto: De Diego Fiore / Shutterstock.com

Înainte de a părăsi capitala vântului pentru a explora frumoasele plaje și peisajele vulcanice ale insulei, faceți-vă timp să zăboviți pe străzile fermecătoare din Vechiul Lipari. Pe străzile înguste și pitorești puteți găsi trattorias tipice, unde puteți savura pizza sau paste cu pește proaspăt pescuit.

De-a lungul portului pescarilor, Marina Corta, la sud, vă așteaptă o promenadă fermecătoare, un adevărat decor de carte poștală, cu bărci mici și clădiri pitorești cu vedere spre mare.

5. Salina

Salina

Credit foto: De Paolo Tralli / Shutterstock.com

La umbra celor doi vulcani, acum dispăruți, cresc superbele podgorii de malvasia de pe insula de Salina. Fermecător și mai verde decât vecinii săi, este un loc fermecător de vizitat în Insulele Eoliene. Puteți degusta vinurile locale delicioase, admira casele pitorești din Malfa, așezate pe malul apelor turcoaz, sau puteți face o plimbare în micul port Rinella.

Fără îndoială: Salina este farmecul întruchipat! Nu duce lipsă de lucruri de făcut și de văzut pe această fantastică insulă eoliană.

6. Stromboli

Stromboli

Credit foto: De maudanros / Shutterstock.com

Ce să faci în Insulele Eoliene? Stromboli este cu siguranță cea mai cunoscută dintre cele șapte insule ale arhipelagului. Departe, înconjurat de ceață, vulcanul Stromboli este încă activ. Uimiți de exploziile sale de lavă, anticii l-ar fi numit chiar “farul Mediteranei”! Nu veniți pe această insulă pentru plajele sau satele sale pitorești, ci pentru a urca pe vulcanul său de 926 de metri înălțime, atât ziua cât și noaptea.

După o drumeție destul de dificilă, puteți admira un spectacol uluitor. Fără îndoială că această mică aventură vă va lăsa amintiri de neuitat!

7. Alicudi

După ce ați descoperit cea mai furtunoasă insulă din arhipelag, de ce să nu vă luați timp să nu faceți nimic? Alicudi se remarcă prin calmul său absolut. Aici nu există o plajă de nisip alb, ci mai degrabă pietre și pietricele alunecoase pentru a vă bucura de soare. Odată ajunși pe insulă, veți fi impresionați de atmosfera sa pitorească.

Aproape nimic nu s-a schimbat în ultimul secol. Catârul este încă principalul mijloc de transport pe insulă! Aici puteți urca sutele de trepte de piatră care duc spre vârfurile insulei, de unde vă puteți bucura de priveliști superbe, sau puteți merge pe malul de șindrilă.

Seara, nu există altă alegere: toată lumea se întâlnește în singurul bar de pe insulă pentru a savura o bere pe terasa cu vedere la apus. Pitoresc, nu-i așa?

8. Filicudi

Filicudi

Credit foto: Instagram – flavia_figa_talamanca

Dacă vă sperie îndepărtatul Alicudi, vă puteți opri în Filicudi. Și aici domnește trândăvia. Dacă pe insulă nu există plaje frumoase cu nisip, vă puteți relaxa și bucura de mare pe plajele cu pietriș sau pe niște stânci bine alese.

Cei mai îndrăzneți se pot avânta și pe poteci, printre ziduri joase de piatră și pere de ghindă. Pe înălțimi, vă așteaptă cătune vechi și panorame magnifice, precum cea de la Ficarrisi!

9. Panarea

Vizitați Insulele Eoliene? Nu poți rata Panarea. Evidențiat de filmul L’AventuraInsula trăiește în principal din turismul de lux. Deși și-a pierdut ceva din aura anilor 1970, încă atrage jet setul italian.

În ciuda superficialității sale, insula oferă câteva peisaje incredibile: o priveliște superbă a Stromboli în depărtare, câteva cătune vechi, vile albe magnifice, fundul mării conservat și peisaje care îți taie respirația.

10. O excursie cu barca

Lipari

Credit foto: Shutterstock – silky

Cum ar fi dacă, pentru a vă deplasa între diferitele locații, adăugând în același timp o dimensiune magică șederii dumneavoastră, ați opta pentru închirierea unei bărci? În acest fel, vă puteți bucura și mai mult de paradisul mediteranean oferit de arhipelag, fără să aveți nicio constrângere!

Ce altceva să faci în Insulele Eoliene?

Insulele Eoliene

Credit foto: Flickr – Thilo Hilberer

Încă vă întrebați ce să faceți în Insulele Eoliene? Apoi, consultați activitățile și alte locuri de descoperit în timpul șederii dumneavoastră:

  • Relaxare în Canneto este o stațiune fermecătoare de pe malul mării din Lipari, cunoscută pentru plaja cu pietriș.
  • Baie în Plaja Havanao plajă frumoasă cu ape turcoaz fermecătoare de descoperit în Lipari!
  • Descoperiți fauna marină în Filicudi prin îmbarcarea cu Filicudi Wildlife Conservation pentru a încerca să observați țestoase marine și balene!
  • Explorați Peșterile marine Filicudi cu barca.
  • Admirați stâncile incredibile și apele cristaline ale Spiaggia di Pollara pe insula Salina.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro